Geçtiğimiz hafta evinde Sancaktepe’yi orta hakemin çaldığı komik bir penaltı ile geçerek ilk galibiyetini alan temsilcimiz İnegölspor, Sancaktepe maçından gerekli dersleri almadığı için 2. Ligin yeni takımlarından mütevazi kadrosuyla ligde tutunmaya çalışan Zonguldak Kömürspor’dan sürpriz bir yenilgi alınca, Yönetim Kurulunun maç öncesi aldığı sürpriz bir kararı açıklamasıyla Mayıs ayında 10 tane yönetim kurulu  üyesinin istifa etmesine rağmen yedekten üye de almayarak göreve devam eden yönetim kurulu, Olağanüstü Kongreye gidiyor. Bu  beklenmeyen sürpriz  olağanüstü kongre kararı ile  çıkış arayacak. Bu olağanüstü kongre kararının İnegöl spora hayırlı sonuçlar ve hayırlı çıkışlar getirmesini temenni ediyoruz.
Rakip Zonguldak Kömürspor 2. ligin yeni takımlarından. 2-3 tane tecrübeli oyuncunun etrafında toparlanan gençlerle ligde tutunmayı hedefleyen mütevazi bir takım. Ligin ilk 4 haftasında topladıkları 7 puanla 6. sıraya yükseldiler. İnegölspor’dan aldıkları bu altın değerindeki 3 puanla geleceğe umutla bakmaya başladılar.
İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Emre-Yasin, ortada Cengiz-Cumhur-H.Mustafa-Ali Kemal, ileride Niyazi ve Muharrem Ozan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında H.Mustafa’nın yerine Ahmet Hakan, Muharrem Ozan’ın yerine Enes Topal ve Ali Kemal'in yerine Abdullah’ı oyuna aldı. Ancak yapılan bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye ve toparlamaya yetmedi. Temsilcimiz İnegölspor lige başladığı ilk maçlardan itibaren her nedense maçların ilk yarılarında dikiş tutmuyor. Maçlara kötü başlıyor. Bu kötü başlangıçların ardından da kalesinde golü görüyor. Daha sonra maçların 2.yarılarında toparlanma gayreti içerisine giriyor. Ancak bu toparlanma mücadeleye dönme her zaman sonuca yansımıyor. Bu nedenle İnegölspor  bundan sonra oynayacağı maçlara öncelikle iyi başlayacak. Rakibine yüklenecek. Kanatlardan etkili  ortalar yapacak. Hücumda çoğalacak. Ardından da çok çabuk geriye dönecek. Hatlar arasındaki köprüyü iyi kuracak, kopuk oynamayacak. Kalemizdeki  tecrübeli Şener rakip takımların  müdafaamızı koridora çevirdiği ve  onlarca defa burun buruna geldiği  ataklara ne kadar dayanacak. Bu ataklar müdafaamızı  hatalara zorluyor. Bu hatalardan da kalemize ya bir penaltı veya kaçınılmaz goller geliyor. Bu oyun anlayışını ve bu kadar müdafaa hatalarını bu kadar tecrübeli oyunculardan kurulu takımımız nasıl idrak edip çözemez anlamak zor. Bu kadar  takviye yapılmış bir kadro, sezon başında  kamplarda hazırlanan bir kadro Ligin henüz başında nasıl havlu atar anlamak zor. Kalesinde 2.ligin en iyi ve tecrübeli kalecisi geride tecrübeli Yasin, ortada 3 tane tecrübeli orta saha, ileride yılların golcüsü Muharrem Ozan gibi oyuncularınız var ve yine başarı gelmiyor. Bu durumu herhalde başkan ve yönetimi de anlamamış olacak ki, teknik heyetini getirmişsin, transfer sezonunu geçirmişsin, lige başlamışsın, buna rağmen sürpriz bir kararla olağanüstü kongreye gidiyorsun. Bu soruların cevabını inşallah kongrede yönetimin ağzından  alırız. Şu aşamada hayırlı olsun diyoruz.

Sonuç olarak  52 vilayetten büyük mobilyasıyla, köftesiyle, Oylat’ıyla ülkemizin büyük bir değeri olan ilçemizin bir değeri de vizyonu ve misyonu parlak olan İnegölspor’umuzun yönetimi Olağanüstü Kongreye gidiyor. Bu kongrenin bu saatten sonra faydası olur mu? Bekleyip göreceğiz. Ancak bu saatte kongreye gidiliyorsa, geçerli bir sıkıntı geçerli bir sebep vardır. Bu saatten sonra  yönetimi kim devir alır. Bu oyuncu kadrosu  ve teknik heyeti nasıl değerlendirir. Kongre sonrasını bekleyeceğiz. Aslında grubumuzda küme düşecek takımlar neredeyse maddi sorunları yüzünden eksi puanlarla belli gibi duruyor. Küme düşme korkusu yok. Zirve umudu hiç yok. O zaman geriye bir alternatif kalıyor.

 Altyapıdan A takıma aldığınız gençlerin hepsi kadroya alınmayınca, yeniden geldikleri U-19’a geri döndü. Onlar dönünce oraya yükselen ve oynaması gereken gençlerimiz tribünlerde oturuyor. Oynayanlar A takıma girememenin verdiği eziklik ve moral çöküntüsüyle performansları hızla geriyilor.A takıma yükselttiğiniz bu gençleri bundan sonra takıma alarak şans vermeli ve ligi böyle götürmelidir. Grubumuzdaki bir çok takım böyle yapıyor. Böylece belki bu gençlerden birkaç tanesi sivrilir. Ayrıca büyük bir maddi rahatlık getirir, masraflar azalır. Gelecek sezon için maddi ve manevi sağlam bir alt yapı oluşabilir. A takıma alınıp kadroya alınmayan gençler, U-19’da oynaması gereken gençlerin önünü kapatıyor. Bu durum İnegölspor’un geleceğini de olumsuz etkiliyor. Altyapıdaki gençlerimizin önünü açmalıyız. Altyapıda gençlerimizi yıllarca oyalamamalıyız. Önü açık olanlara büyük destek vermeli, ışık vermeyenleri İnegölspor’umuzun kurulduğu günden beri kangreni olan ahbap çavuş ilişkilerinden sıyrılarak, amatör takımlara en kısa sürede gönderilmeli. A takıma imza atmış, kamplarına katılmış gençlerimiz, eğer A takım kadrosuna giremiyorsa, U-19 da ne işleri var. 
Bırakın gitsinler. Oyalamayın bu çocukları. Sonuçta profesyonel kulüplerde her şey maddiyata dayanıyor. Maddiyat bazen işe yaramıyor. Bunun yanında tesisleriniz yoksa yandınız. Tesis yoksa, gelecekte yoktur. İnegölspor’un yılan hikayesine dönen tesislerinin artık bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Sporda bir yere gelmek istiyorsak öncelikle tesislerimizi ve ardından altyapı oluşumlarımızı çok ciddi olarak gözden geçirmeliyiz. Aksi halde daha çooook olağanüstü kongreler yaparız. Bu duygu ve düşüncelerle Olağanüstü Kongre İnegölspor’umuza hayırlı olsun. İnegöl sporun  başarılarını yazmak dileğiyle…