Spor Toto Bölgesel Gelişim Ligi 2.Grup'ta mücadele eden ekiplerimiz oynadıklar 4 maçı da kazandı. Ekiplerimiz rakip ağları 14 kez sarsarken, kalelerinde sadece 3 gol gördü. 
U19 ekibimiz Yeniceköy sahasında ağırladığı Gölcükspor U-19 takımını 2-0 mağlup etti.


Ekibimiz bu sonucun ardından oynadığı 22 maçta 13 galibiyet 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde ederek, topladığı 44 puanla 2. Sırada yer aldı.
U-17 ekibimiz Yeniceköy sahasında ağırladığı Düzcespor U-17 takımını 4-0 mağlup etti.


Ekibimiz bu sonucun ardında oynadığı 22 maçta 13 galibiyet 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde ederek, topladığı 43 puanla 3. sırada yer aldı.
U-16 Ekibimizde Yeniceköy sahasında ağırladığı Düzcespor U-16 takımını 1-0 mağlup etti.


Ekibimiz bu sonucun ardından oynadığı 22 maçta 13 galibiyet 5 beraberlik 4 mağlubiyet elde ederek, topladığı 44 puanla 3. sırada yer aldı.
U-15 ekibimiz ise yine Yeniceköy sahasında ağırladığı Düzcespor U-15 ekibini 7-3 mağlup etti.


Ekibimiz oynadığı 22 maçta 15 galibiyet 4 beraberlik 3 mağlubiyet elde ederek, topladığı 49 puanla 2.sıradaki yerini korudu.
Ekiplerimiz böylelikle oynadıkları 4 müsabakadan galibiyetle ayrılırken, kalelerinde 3 gol görmesine rağmen rakip ağları 14 kez sarstılar.


Maçların ardından değerlendirme açıklaması yapan Altyapı Antrenörlerimiz şunları söyledi:
U15 Teknik Sorumlumuz Yunus Memiş, “Düzcespor’u konuk ettik. Müsabakaya istekli ve arzulu başlayan oyuncularımız ilk bölümde skoru ele alınca baştan sona üstün götürdüğümüz maçı farklı kazandık. Bu tip maçlarda genelde yaşanan konsantrasyon kaybını yaşamadan skor ve oyun üstünlüğünü elimizde bulundurduğumuz için mutluyum. Müsabakanın başından sonuna kadar disiplini bozmadan mücadele eden oyuncularımı tebrik ediyorum.”


U16 Teknik Sorumlumuz Caner Taban, “haftasında evimizde Düzcespor'u ağırladık. Maça iyi başlayan taraf rakibimizdi. Pozisyon vermesek de topa sahip olmakta zorluk yaşadık. Zamana zaman etkili diyebileceğimiz pozisyonlara girsekte gole çeviremedik. 2. Yarı tamamen bizim kontrolümüzde geçen maçta birçok gol fırsatını kaçırdık. Sakat oyuncularımızın çok olduğu bu haftada oyun düzenimiz biraz bozulsa da özellikle maçın ikinci devresinde girdiğimiz pozisyonlar ve maçı kazanma arzumuz beni fazlası ile memnun etti. Tek farkla da olsa kazanmak güzeldi. Maçı izleyen sporseverlere güzel bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum.”


U17 Teknik Sorumlumuz Murat Yakşi, “Yenice sahasında Düzcespor ile karşılaştık. Rakibe hücum yapma fırsatı vermedik. Topa sahip olduk ürettiğimiz pozisyonların dördünü gole çevirdik.  Ligde daha iyi yerde bulunmak oyunumuzu ve oyuncularımızı geliştirme adına geçmemiz gereken yüksek olmasa da bir engeli aşmayı bildik. Oyuncularımı göstermiş olduğu performanstan ötürü tebrik ederim. Başarılar dilerim.”


U19 Teknik Sorumlumuz Selahattin Esen, “Yenice sahasında Gölcükspor ile karşılaştık. Maça baskılı, rakibimizi hataya zorlayan, oyun kurmasına izin vermeyen, 3.bölgede oynama arzusu ve istekte başlama düşüncemiz vardı. Bunu iyi uyguladığımız zamanlarda pozisyonlar ürettik ama top rakipteyken baskı oluşturmada zayıf kaldığımız anlarda da rakibimize pozisyonlar verdik oyunun ilerleyen bölümlerde biraz daha fazla topa sahip olunca pozisyonlar ve goller bulduk ilk devreyi 2-0 önde kapattık. 2.devrede aynı oyun anlayışı içinde olma isteğimizi uygulama da iyi değildik. Oyunu kontrol etme oyun dengesini sağlama da yetersiz olunca, oyun içinde gitgelleri fazla olan bir oyun vardı hem pozisyonlar verdik hem de farkı arttırmak için pozisyonlara girdik, değerlendiremedik ve maçı ilk yarıda bulduğumuz goller ile kazanmayı bildik. Oyuncularımı galibiyetten dolayı kutlarım.”
İnegölspor'umuzun Basın Sözcüsü ve Altyapı Sorumlusu Özgür Gürbüz ise, “Ligin başından beri altyapı ekiplerimiz çıktıkları her müsabakada ilçemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Her bir oyuncularımızı ve hocalarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Bu güzel tablo bu haftada devam etti. Ekiplerimiz çıktıkları 4 müsabakayı da kazanmasını bildi ve A takımımız gibi zirve yarışının içinde yer almaya devam ettiler.  Oyuncularımızı aldıkları bu güzel sonuçlar ve oynadıkları güzel futboldan dolayı tebrik ediyorum. Her defasında söylediğim gibi bu gençlerimi ilerleyen dönemlerde hem İnegölspor’umuza hem de Türk futboluna en iyi şekilde hizmet edeceklerdir. Ben altyapı takımlarımızın maçlarına gelerek deste veren seyircilerimize ve gerek maddi gerekse de manevi olarak destek veren tüm ilçe halkımıza yönetim kurulumuz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. ”

Editör: TE Bilişim