Uzun yıllar önce yetiştirdiği oyuncularla futbolcu fabrikası haline gelen İnegölspor, yeniden küllerinden doğdu. Altyapıdan yetiştirip A takıma alınan 7 oyuncu takımın gözdesi olurken, İnegölspor tarihinde altyapıdan yükselen oyuncularla başarı çıtasını daha da artırdı.


Eşref Güç’ten görevi devralırken ‘Ben altyapıya önem vereceğim ve İnegöllü çocukları bu takımda oynatacağım’ diyen İnegölspor Başkanı Münür Kanar sözünde durdu. Kanar’a destek veren Teknik Direktör Murat Yoldaş’ta altyapıda ki 7 oyuncuyu şuan da A takımda oynatıyor. Başarı grafiğinin her geçen gün arttığı takım, uzun yıllar sonra ilk defa 4 maç üst üstü kazandı.
Basın Sözcüsü ve Altyapı Sorumlusu Özgür Gürbüz, “İnegölspor, Türk futbolunda adını Futbolcu Fabrikası olarak duyurmuştu. Bunun yetiştirdiği futbolcularla da kanıtlamıştı. Bizlerde bunu tekrar başarma adına altyapımıza büyük önem veriyoruz. Altyapımızda başlattığımız "Futbol nerede İnegölspor orada" proje de bunlardan biri. Hem gençlerimizi spora yönlendiriyoruz hem de İnegölspor’umuza futbolcu yetiştiriyoruz. Bunu herkes biliyor ki, altyapıya önem veren takımlar her zaman kalıcı başarıyı elde edebilirler. Bizlerde bir seferlik değil, her zaman başarılı olacak bir İnegölspor hayal ediyoruz. Biz kulübü bir borçla aldık. Hem bu borcu bitirmek hem de ligde başarı elde etmek için çok çalışıyoruz. Bu çalışmamızın da karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Hem altyapımızda alınan başarılar hem de A takımın aldığı başaralı sonuçlar ortada. Şuan A takımının uzun süredir ilk defa 4 maç üst üste maç kazandı. Bu bile kendi başına ayrı bir başarıdır” dedi.


7 OYUNCU A TAKIMDA
Altyapıdan oyuncuların artık daha rahat A Takımda yer aldığını ifade eden Gürbüz, “Altyapı da başarılı olan oyuncularımız A takımda yer alıyor. Şuan da Gökhan Kurumuş, Ahmet Hakan Şahin, Selimcan Temel, Ömer Faruk Çalışkan, Enes Bayır, Emir Özsoy ve Bilal Özdemir altyapıdan yetişip A takımda İnegölspor için ter döküyor. Bu altyapımızda ki futbolcu kardeşlerimiz için güzel ve teşvik edici bir örnektir” diye konuştu.


3 ŞEYİ BAŞARDIK
Yönetim olarak 3 temel başarı elde ettiklerini belirten Özgür Gürbüz, “Bir profesyonel takımdan beklenen 3 şey vardır. Biz İnegölspor yönetimi olarak bunu başardık. Birincisi sportif başarı. İkincisi mali disiplin. Üç ise altyapıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim