Spor Toto Gelişim Liginde mücadele eden İnegölspor ilk hafta maçlarından istediği sonuçları alamadı. U15, U16, U17 ve U19 yaş gruplarında mücadele eden İnegölspor ilk hafta maçlarından 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı.

DARICA GENÇLERBİRLİĞİ A.Ş. 3-1 İNEGÖLSPOR

U15 Sorumlusu YUNUS Memiş, “Bölgesel Gelişim Ligi 1.hafta müsabakasında Darıca Gençlerbirligi takımına misafir olduk. Oyunun ilk bölümlerinde rakibimiz bizden daha istekli ve daha organizeydi. Orta alanda istediğimiz baskı ve mücadeleyi ortaya koyamadık. İstediğimiz organizasyonları yapamadık. Rakibimizin kendi sağ kanadını etkili kullanması doğrultusunda kalemizde zor anlar yaşadık. Uzaktan attığımız  şutlar ve duran toplarda etkinliğimiz oldu. Nitekim golü köşe vuruşundan bulduk. Ancak rakibimizin 1 dk sonra golü bulması ile oyun tekrar dengelendi ve devre bu şekilde tamamlandı. 2.yarı orta alanda kuramadığımız baskı ve organizasyon bozukluğu oyundan düşmemize ve savunma hattında eksik yakalanmamıza sebep oldu. Nitekim bunu da rakip iyi değerlendirdi ve sonuca giderek 3 puanı almayı başardılar. Hafta içi gerekli değerlendirmeleri yapıp hatalarımız üzerinde durarak eksikliklerimizi en kısa sürede gidererek diğer maçlarımıza daha organize çıkmaya çalışacağız. Rakibimizi tebrik ediyorum” dedi.

DARICA GENÇLERBİRLİĞİ A.Ş. 1-1 İNEGÖLSPOR

U16 Sorumlusu CANER Taban, “2019-2020 sezonu B.G.G.L ilk hafta maçlarıyla başlamış bulunmaktadır. Tüm sporcularımıza takımlarımıza yeni sezonda başarılar diliyorum. İlk maçımızı geçen sezonun şampiyonu Darıca Gençlerbirliği A.Ş.ile deplasman da oynadık. Maça iyi başlayan takımımız ilk yârim saati rakibine oranla daha baskılı oynayıp istediklerini yapan bir görüntü verdi. Devre bu şekilde biterken 2.yarı rakibimiz oyuna daha etkili başladı. Kalemizde gördüğümüz pozisyonlarda kalecimiz Efe Kerem'in başarılı oyunu sayesinde rakibimize gol şansı vermedik. Her iki takımında galip gelebileceği bu maçta ilerleyen dakikalarda gol olmayınca maç beraberlikle sonuçlandı. Zorlu rakibimiz karşısında maçın genelinde ortaya koyduğumuz oyun ilerleyen haftalar için umut vericiydi” diye konuştu.

İNEGÖLSPOR 2-2 DARICA GENÇLERBİRLİĞİ A.Ş.

U17 Sorumlusu Murat Yakşi, “Sezonun birinci maçında sahamız da Darıca Gençlerbirliği ile karşılaştık. Oyunun hemen başında beklenmedik bir pozisyon sonucunda filelerimizde topu gördük. Golün şokunu atlatamadan bir gol daha yedik. Devre karşılıklı ataklarla sona erdi. 2 devre oyunun kontrolü elimize geçti. Pozisyonlara girdik golleri bulduk,  krizden güvenle çıktık. Fakat nihayetinde berabere kalmış olduk. Kaybedilen 2 puan oldu, kazanılmış 1 puanımız var. Oyuncularımızı mücadele ve gayretlerinden ötürü kutluyorum. İnegölspor’umuz ve tüm takımlara hayırlı ve sakatlık sız bir sezon dilerim” dedi.

İNEGÖLSPOR 1-1 SAKARYASPOR A.Ş.

U19 Sorumlusu Selahattin Esen, “ TFF Bölgesel Gelişim U19 Ligi 1.Haftasinda Sakaryaspor ile İnegöl Yenice sahasında karşılaştık. Maçın genelinde mücadele ve tempo olarak yüksek seviyede oynanan bir müsabaka oldu. Bu anlamda mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Oyunun teknik boyutuna gelirsek istediklerimizi çok iyi uygulayamadık. Ama yine de pozisyonlar ürettik, değerlendiremedik. Rakibimize de pozisyonlar verdik. Bizim bu maçtan çıkarımlarımız tempo ve mücadele gücümüze iyi doğru oyunumuzu da ekleyip iyi neticeler alarak yarışmacı olan takımımızı zirveye taşımak olacaktır. Bunu da yapacak kapasitede oyunculara sahibiz” diye konuştu.

İLERLEYEN HAFTALARDA OYUNU VE SKORU LEHİMİZE ÇEVİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

İnegölspor Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Özgür Şahin ise, “İnegölspor altyapısı olarak bu yıl akademi liglerinde mücadele etmekteyiz. U15-U16-U17 ve U19 yaş kategorilerinde İnegöl’ümüzü ve Bursa’mızı başarılı bir şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Amacımız pozitif oyun oynayan, gelişen ve çözüm üreten takımlar oluşturmak.  İlk haftasını oynadığımız maçlarda 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak haftayı tamamladık. Takımımızın genel anlamda sergilemiş olduğu oyun bizi mutlu etmedi. Bununda önlemlerini en kısa sürede alacağız. Yaptığımız değerlendirme toplantısında eksik ve fazla taraflarımızı ekip arkadaşlarımla tartıştık. Akademi liginde ilk defa oynayan U15 takımımızın adaptasyonunu en kısa sürede sağlayacağız. İlk defa akademi ligine katılan sporcularımız haftalar geçtikçe bu lig e alışacaklar. Oynayacağımız tüm müsabakalarda Oyunu ve skoru kazanmak istiyoruz. Özellikle U19 Sakaryaspor zorluk derecesi çok yüksek bir müsabakaydı. Gönül tüm maçların bu zorluk da geçmesini istiyor. Ne kadar zor maç oynarsak kendimizin ve sporcularımızın eksiklerini en iyi şekilde görme şansımız oluyor. Özellikle verilen mücadeleden ötürü tüm sporcularımızı kutluyorum. Skor olarak istediğimiz sonuçları alamasak da mücadele açısından verimli bir hafta oldu. İlerleyen haftalarda oyunu ve skoru lehimize çevirmeye çalışacağız. Şimdiden antrenör arkadaşlarıma ve sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim