TAKIMIN COŞKULU VE İSTEKLİ OLMASI BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

Kafkasspor Teknik direktörü Aydın Ungan 3-1 galip geldikleri Orhangazi Yeniköy maçından sonra açıklamalarda bulundu. İlk maçların her zaman zor olduğuna değinen Ungan, "Sezonun ilk maçları her zaman zordur. Kendi sahamızda mutlak galip gelmemiz gereken bir maçtı. Maçın 20. dakikasında duran toptan yediğimiz golle 1-0 mağlup duruma düştük. Hem golü yemeden önce hem de golü yedikten sonra çok net pozisyonlarımız vardı. Fakat bunları değerlendiremeyerek ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattık. İkinci yarıya coşkulu ve istekli başladık. İkinci yarıda Bahadır, Yakup ve Burhan'ın attığı gollerle maçı 3-1 kazanmayı başardık. Takımın coşkulu ve istekli olması bizi çok mutlu etti. Önümüzde ki hafta Kurtuluşspor ile oynayacağız. İnşallah bu maçı da kazanarak, yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

KOMİSYONCUYU DEĞİL, MALİYETLERİ KALDIRIN

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Hal Yasası ile birlikte komisyonculuk tarih olacak” açıklamasını değerlendiren İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Devlet komisyoncuları kaldırılmadan önce hem esnafın hem de çiftçinin sırtına yüklenen girdi maliyetlerini aşağıya çekmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde tarladaki fiyat pazara yansır” dedi.

KOMİSYONCULUK TARİHE KARIŞACAK

Yeni Havalimanı'nda düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hal Yasası ile birlikte komisyonculuğun tarih olacağını belirterek, “Bundan sonraki süreçte kısa ve orta vadeli çalışmalarımızın hayata geçtiğini göreceğiz. Hal Yasası çok yakın süreçte Meclis gündemine gelecek. İnşallah artık komisyonculuk tarihe karışacak ve yeni haller yeni satış imkanları sağlanacak. Lojistikteki kayıpların önüne geçeceğiz. Bu yasal düzenlemeyle dünyada örneği olmayan modeli çalışıyoruz. Çok güçlü eko-sistem oluşturarak hem israfı, maliyeti noktasında kritik bir eko-sistem oluşturacağız. Aksiyon adımları güçlü bir şekilde atılacak” dedi.

MALİYET DÜŞMEDEN FİYATLAR DÜŞMEZ

Albayrak’ın açıklamasının değerlendiren Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Komisyonculuk Türkiye’de kalkmaz. İnegöl olarak 6-7 ay Antalya’dan meyve sebze alıyoruz. Ne pazarcı ne de oradaki çiftçi ürününü buraya getiremez ne de buradaki esnaf Antalya’ya giderek ürün almaz. Hiçbir esnafta bu girdi maliyetlerine katlanamaz. Önceden meyveler karton kutularla geliyordu. Şimdi ise plastik seleyle geliyor. Soruyoruz esnafa neden böyle oldu diye, kartonun tanesi 4 lira oldu. Ya karton kutuya devam edip, ürüne zam yapacaklardı ya da maliyeti kısacaklardı. Esnafların girdi maliyetleri çok fazla. Bu girdilerin başında da yakıt geliyor. Bu çiftçi için de geçerli. Devletimizin komisyonculardan önce hem esnafın hem de çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmesi gerekiyor. Girdi maliyetleri düşmediği sürece tarladaki fiyat pazara yansımaz, pazarda ki fiyatta çiftçiye yansımaz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim