Bordo-Beyazlı temsilcimiz sabah Brezilya 2. Lig takımı, akşam ise Azerbaycan ekibi İnter Bakü önünde gücünü test edecek.

Antalya Belek’teki ikinci etap kamp çalışmaları ile hazırlıklarını sürdüren temsilcimiz, kampa bugün oynayacağı iki hazırlık maçı ve yarın sabah yapacağı çalışma ile birlikte nokta koyacak. Grupta 17 haftalık ilk yarı maratonunu Bandırmaspor’un 5 puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan İnegölspor, Antalya’da sürdürdüğü kamp döneminin ikinci bölümünün de sonlarına geldi.

MUDANYA VE TEKİRDAĞ’I DİZE GETİRDİ

İkinci bölümde hazırlık maçları serisine Bursa’nın Bölgesel Amatör Ligdeki temsilcilerinden Mudanyaspor maçı ile başlayan temsilcimiz, rakibini 4-3 yendi. İnegölspor’un Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği takımından Ersel Aslıyüksek ile Göztepe takımından transfer ettiği Cihan Yılmaz’ın da kampa katılması ile güçlenen Bordo-Beyazlılar, ikinci etap kampının ilk hazırlık maçında Bölgesel Amatör Lig 9. Grup ekiplerinden Mudanyaspor ile karşılaştı. Teknik Direktör Şaban Yıldırım’ın gençlere şans tanıdığı hazırlık maçını ekibimiz 4-3 kazandı. Yeni transfer Cihan Yılmaz, İnegölspor forması ile çıktığı ilk maçında gol ile tanışırken, goller 2. dakikada Faruk, 30. dakikada Okan, 53. dakikada Semih, 83. dakikada Cihan’dan geldi. Bordo-Beyazlılar günün ikinci maçında ise Bölgesel Amatör Lig 11. Grup ekiplerinden Tekirdağspor ile karşılaştı. Maçın 20. dakikasında 1-0 geriye düşen İnegölspor, 48. dakikada Kemal Hastürk’ün penaltı golü ile eşitliği sağladı. 1-1. 53. dakikada ise sahneye çıkan Yılmaz attığı şık golü ile skoru 2-1e taşıdı. Maçta başka gol olmayınca İnegölspor ikinci hazırlık maçından da galip ayrıldı.

BUGÜN İKİ SINAV

Bordo-Beyazlılar kampın son hazırlık maçlarında bugün sabah Brezilya 2. Lig takımı, akşam ise Azerbaycan 1. Lig takımı İnter Bakü ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz, yarın gerçekleştireceği çalışma ile kamp çalışmalarını tamamlayacak. Cumartesi ve Pazar gününü izinli geçirecek olan temsilcimiz, Pazartesi gününden itibaren, ligin ilk maçında deplasmanda karşı karşıya geleceği Rize temsilcisi Pazarspor maçı hazırlıklarına İnegöl’de başlayacak.

İKİNCİ TRANSFER VE TESCİL DÖNEMİ BAŞLADI

2014-2015 futbol sezonunda İkinci Transfer ve Tescil Dönemi 6 Ocak 2015 Salı günü başladı. Transfer ve Tescil Dönemi, FIFA kuralları gereği 4 hafta (28 gün) sürecek ve 2 Şubat 2015`te sona erecek. Birinci Transfer ve Tescil Dönemi 10 Haziran - 1 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşmişti.

COŞKUN DEMİRBAKAN İSTİFA ETTİ

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup`ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor`da Teknik Direktör Coşkun Demirbakan istifa etti. İstifasını dün yönetime sunan Demirbakan, Antrenör Yaşar Akçura ile kaleci Antrenörü Mesut Özkalkan`ın istifası yönetim tarafından kabul edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Başkanı İhsan Avcı, istifasını doğrularken dostça ayrıldıklarını söyledi.

Hizmetlerinden dolayı Demirbakan`a teşekkür eden Başkan Avcı, şöyle dedi: “Teknik heyetimiz ile bugün itibarıyla yollarımızı ayırdık. Coşkun Demirbakan`a hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yeni bir teknik heyetle ve yeni transferlerle 2`inci yarıya başlamak ve hedefimize ulaşmak adına şimdiden harekete geçmiş bulunuyoruz. Takımın başına en kısa sürede bir teknik heyet getireceğiz."

Erteleme maçında Ankaragücü karşısında aldıkları 3- 2`lik galibiyeti taraftara hediye eden Başkan Avcı, "Güçlü rakibimiz karşısında haklı bir galibiyet elde ettiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

ANKARAGÜCÜ "KAYYUM" YOLUNDA

MKE Ankaragücü`nün 10 Ocak 2015 tarihine ertelenen olağan genel kurulunda Başkanlığa aday çıkmaması halinde kulüp `kayyum`a gidecek. Eski Başkan Mehmet Yiğiner`in istifası ile son iki aydır MKE Ankaragücü Kulübü`ne başkanlık yapan Metin Akyüz, kongre öncesinde kulübün şu anki durumunu gazetecilere değerlendirdi. Başkan Akyüz; ``Bu kulübe renklerini veren Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`tür`` dedi.

"BURASI KİMSENİN MALI DEĞİL"

Mehmet Yiğiner döneminde Başkan vekili olduğunu belirten Akyüz şu açıklamalarda bulundu: ``O dönemde takım şampiyonluğa oynayan play-off mücadelesinde talihsizce elendik. O dönemi başarısızlık olarak görmüyorum. Ankaragücü tarihinde ilk defa ikinci ligde olsa şampiyonluğa oynadı. Benin başkanlığım 2 aylık bir dönemi kapsıyor. Buda 10 Ocak`ta ki kongreye götürme dönemidir. Kongreye kadar ben başkanım. Sayılı günümüz kaldı ama başkanlıkla ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz Osmanlı`dan emanet bir kulübüz. Baktığımız zaman kuruluşumuz 1910. Baktığımız zaman ilk başkanımız Kazım Bey. O tarihten günümüze kadar başkanlar gelip geçti. Burası kimsenin malı değil. Burası Ankara`nın, Türkiye`nin malı olması gerekirken ama enteresan bir şekilde Ankaragücü vebalıymış gibi kimse yanaşmıyor``

"ADAY ÇIKMADIĞI ZAMAN KULÜP KAYYUMA GİDİYOR"

Daha önce kulüpte görev yapmış arkadaşlarla sohbetleri olduğunu belirten başkan Metin Akyüz; `` kendilerini davet ettik. Gerek cumhurbaşkanımızdan, gerek başbakanımızdan ve bakanımızdan randevu talep ettik. Bir kısmı dönüş yaptı bazılarını ise programları bu döneme yetişmedi. Ama inanıyorum ki Ankara Ankaragücü`ne sahip çıkacaktır. Ankara Başkent, Başkent Türkiye`ni kalbi her tarafa sahip çıkıyor ancak bir Ankaragücü`ne sahip çıkamıyor. Ankara`da yaşayan iş adamları, belediye başkanları, sanayi ve ticaret odasıyla görüşme talebinde bulunduk. Şimdi 10 Ocakta aday çıkmadı diyelim. Aday çıkmadığı zaman Ankaragücü`nün sonu iyi değil. Neden iyi değil aday çıkmadığı zaman kulüp kayyuma gidiyor. Kayyuma devredildiği zaman şuan aylık kulübün 1 milyon lira gideri var ve bu kulüp altyapısında bin tane çocuk var. Geriye baktığımızda Ankaragücü`nde yetişimi süper ligde oynayan birçok isim var. Neden Ankaragücü bu hale geldi biz bunun kavgasını yapmıyoruz. Geleceği düşünüyoruz. 10 Ocak`ta eğer bir aday çıkmazsa ve eğer ki aday çıkacaksa o adayın buraya parsıyla gelmesi lazım. Ankaragücü`nün şuan ki tek ihtiyacı maddi sıkıntılarını giderilmesidir. O nedenle maddi gücü olan insanların gelmesi lazım``diye konuştu

"DÖNEMİMİZDE 30 MİLYON CİVARINDA BORÇ ÖDEDİK"

Bana aday mısın diye soruyorlar diyen Akyüz kendi dönemlerinde 30 milyon civarında borç ödediklerini belirtti. Akyüz: ``Bakıldığında 3 yıldır yöneyimdeyiz. Bizde tükenme noktasına geldik. Mehmet Yiğiner döneminde 30 milyona yakın kaynak bulunmuş. Böylece Ankaragücü`nün borçları azaltılmış. Bu durum diğer kulüplere bakıldığında pek nadirdir. Afrika`ya kadar gidildi bire bir görüşmeler pazarlıklar yapıldı ve borç aşağıya çekildi. 30 küsü dosyadan 19 tanesi Ankaragücü`nün sırtından kalktı. En son Brigel dosyası vardı 24 bin avro. Bu ödenmediği takdirde 1 milyon avroya çıkacaktı borç. Biz bunu da Mehmet Erdem transferinden gelen parayla ödedik. Ankaragücü`ne aday çıkmazsa durumu hiç iyi değil. Divan teşekkül ettiğinde aday çıkmazsa divan dernekler masasına başvuracak ve kulübü bir şekilde bir yerlere teslim etmek zorunda. Şuan Ankaragücü`nün sırtında 70 milyon borç yükü var. Bu borcu biz yapmadık ve geçmişin borcunu ödedik. Bundan sonrasına bizimde dayanacak gücümüz kalmadı. Daha önceki yöneticilerimizle ve abilerimizle bizzat görüşüyorum. Ankaragücü`ne destek olmalarını talep ediyoruz. Olanlar var olmayanlar var. Kulağımıza gelen bir takım çalışmalar olduğunu biliyoruz. Ankaragücü imalatı-harbiye ruhuyla kurulmuş bir kulüptür. Osmanlı döneminde savunma sanayinde silah fabrikasında görevli işçiler tarafından kurulmuştur. Cumhuriyet döneminde fabrika Ankara`ya taşınınca kulüpte Ankara`ya getirilmiş. Bu kulübe renklerini veren Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa kemal Atatürk`tür. Renklerine baktığınızda kavunun sarısı üzümün morudur. Ama burada maçtan çıkıp cepheye silah yetiştireceğim diye çalışan futbol oynayan insanlarla ve cephede şehit olanlarla bu takım yürümüştür. Şehitlerin ve gazilerin hakkı var burada. Burada Ankara`nın Türkiye`nin takıma topyekûn sahip çıkması lazım`` dedi.

"TFF`DEN ALACAKLI FIFA`YA BORÇLU KULÜBÜZ"

Futbol Federasyonu`ndan alacaklı FİFA`ya borçlu bir kulüp olduklarını ifade eden Metin Akyüz, son olarak şunları söyledi: ``federasyon tarafından haciz olduğu gerekçesiyle alacaklarımız ödenmiyor. Türkiye`yi dünyaya rezil etmeye kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum. Bizim FİFA`ya olan kefaretimiz Futbol Federasyonu`nun üzerinde. Eğer bir kesinti yapılacaksa gelirlerden FİFA ile ilgili borçlar kapatılmalı bu gelirlerden. Ankaragücü`nün en büyük derdi sıkıntısı FIFA`dır. FIFA`ya borçlar ödenmediği takdirde önde 3 sonra 6 puan daha sonrasından ise küme düşürme olacaktır. Eğer bu kulp bunları yaşarsa amatörde bile oynaması zor duruma gelir. Sosyal medyada kulüple ilgili aslı astarı olamayan haberleri çıkarılıyor. Yönetime talip olacak insanlar varsa bunları görünce ben gelip yönetici olacağız para vereceğim, mesaimi vereceğim sonra küfür işiteceğim diye korkudan gelmiyorlar. O arkadaşların bu korkuyu yenmeleri lazım. Ankaragücü taraftarı neyin ne olduğunu anladı. Anlamadıysa da anlaması lazım. Kulüp bitiyor. Ankaragücü`nün kapısına kilit vuruluyor. Bu kilit vurulduğu zaman Ankaragücü`nde hiçbir şey kalacağını düşünmüyorum. 10 Ocak tarihinde paralı bir aday çıkmazsa Ankaragücü`nün sonu dernekler masası sonrası kayyum ve kapıya kilit vurulmasıdır. Bir Ankara bir Türkiye Ankaragücü`ne Ankara`nın markasına sahip çıkamıyorsa işi adamlarına sesleniyorum Ankaragücü`ne sahip çıkmanız lazım. Ankaragücü çocuklarımızın geleceğidir. Bu geleceğe sahip çıkalım. Biz o sokak çocuklarını alıp futbolcu yapmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi tecilli ve belgelidir. Ankaragücü kamu yararına kurulmuş bir dernektir. Anayasal hüküm ile devletin sahip çıkması gerekirken hiçbir şekilde sahip çıkılmaması bizleri üzüyor. 10 Ocak tarihinde adaylar çıkar ve bu kulübü kurtarırlar diye düşünüyorum``

Öte yandan Kendi adakları olan koyunları keserek kulübe bağışlayan Akyüz, Ankaragücü kulübü kurucusu Kemal beyin kemiklerinin sızladığını belirterek kazanılan kupaları göstererek bu kupalara bile haciz koymaya çalışıyorlar yazıktır" diye konuştu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim