Genç teknik adam İbrahim Oğuzay ve Yardımcısı Mustafa Küçük yönetiminde harikalar yaratan Bordo-Mavili ekip, geçtiğimiz hafta konuk ettiği Tütünspor’u 3-0 gibi net bir skorla dize getirerek istikrarlı çizgisini sürdürdü.

PERDEYİ ÜÇ PUANLA AÇTI

İnegöl ve Bursalı amatör sporseverlerin faal futbolculuğu döneminde özellikle Karadeniz Güvenspor ve Kafkasspor formaları altında attığı gollerin yanı sıra hırsı ve istikralı futbolu ile yakından tanıdığı genç teknik adam İbrahim Oğuzay ve yardımcısı Mustafa Küçük yönetiminde A Grubunda İnegöl’ün tek temsilcisi olarak yola çıkan Karadeniz Güvenspor, perdeyi 1-0’lık Bursa Merinos deplasman galibiyeti ile açarken, taraftarı önündeki Yenişehir Belediyesi karşısında aldığı 3-0’lık mağlubiyetle akıllarda soru işareti uyandırdı. Sanayi Amatör Spor Kompleksinin ev sahipliği yaptığı üçüncü randevusunda Zaferspor’u 2-1’le dize getirerek üzerindeki kara bulutları dağıtan Bordo-Mavili temsilcimiz, bu galibiyetle birlikte istikrarlı bir yol izlemeye başladı. Seyir zevki ve temposu yüksek müsabakaların altına imza koyan Karadeniz Güvenspor, geçtiğimiz hafta konuk ettiği Tütünspor’u Rahmi (2) ve Caner’in golleri ile dize getirerek 7. randevusunda 5. galibiyetine imza atmanın sevincini yaşadı.

LİDERİN ENSESİNDE

A Grubunda İnegöl’ü temsil eden tek ekip olan Karadeniz Güvenspor, fırtına gibi esmeye devam ederken, nefesini liderin ensesinde hissettirmeye de başladı. Geride kalan 7 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle hanesine yazdırdığı 16 puanla, İnegöl takımları arasında en fazla puan toplayan takım olan Karadeniz Güvenspor, aynı puana sahip lider Hamitler’in ardından haftaya ikinci sırada girdi.

GÖZLER 1922 MÜTAREKE’DE

Bordo-Mavili temsilcimizde gözler hafta sonu karşılaşacağı 1922 Mütarekespor maçına çevrilirken, genel bir değerlendirme yapan Karadeniz Güvenspor Teknik Sorumlusu İbrahim Oğuzay, “Sezon başında ‘bu takım küme düşer’ şeklinde söylentiler bizimde kulağımıza geliyordu ancak futbolun, sonucu önceden belli olacağı bir oyun olmadığını, her şeyin sahadaki mücadele, azim ve inançla ortaya çıktığını gösterdiğimize inanıyorum” dedi.

BAŞARININ ANAHTARI; TAKIM RUHU

Genç ve başarılı teknik adam İbrahim Oğuzay, “Bu düşünceyle kendimizi iyi hazırladık. Takımdaki oyuncularımın hemen hepsini futbolculuk hayatımdan tanıyorum. Hepsi kaliteli futbolcular ve kaliteli kişiliklere sahipler. Biz onlara beraber hareket edebilirsek neler yapabileceklerini anlatıyoruz. Yaptıkları işten mutlu oldukları, zevk aldıkları zaman daha da başarılı olacaklarını paylaşıyoruz. Bizim için futboldan daha önce gelen, takım içindeki futbolcular dahil bütün ekibin aynı duygu ve düşüncelerle hareket edip, birbirini sevmesi ve saymasıdır. Bunu sağladığımızı düşünüyorum. Biz nasıl maç kazanınca beraber seviniyorsak, kaybedince de beraber üzülüp, önümüze bakıyoruz. Bir oyuncuyu kırıp, kaybetmektense, maçı kaybedelim daha iyi düşüncesine sahibiz. Maçların telafisi olur. Biz bir aileyiz ve kötü sonuçlarda daha da kenetlenmeliyiz. Bunu iyi bir şekilde sağlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

HER MAÇA FİNAL OLARAK BAKIYORUZ

Mücadele ettikleri grubun, diğer gruba göre daha zayıf takımlardan oluştuğu şeklindeki soruyu Oğuzay, “Gruplar çekildiğinde kağıt üzerinde öyle gözüküyordu. İsimler üzerinden sıralamalar yapılır, takımlar düşürülür. Maçlar oynandıkça görüyorum ki, diğer grupta da favori takımlar devamlı kazanamıyor, kötü diye bakılan takımlara puan verilebiliyor. Buda çok doğal, maçları oynamadan kazanamazsınız. Hangi takımla oynadığınız hiç önemli değildir. Sonuçta her maç 3 puan. Biz bu anlayışla her maçı final gibi düşünüp, bu doğrultuda çalışıyoruz” sözleri ile değerlendirdi.

TAKIMA GÜVENİYORUM

Sezon başından beri takıma güvendiğini dile getirdiğini söyleyen genç teknik patron, “Hedefimiz terfilere gitmektir ama gerçekçi olmak lazım. Şuan elde edilmiş bir başarımız yok. İki maç kaybedersek hedeften de uzaklaşabiliriz. Yarışları gerçek kazananlar, yarışı iyi bitirenlerdir. Bunun bilincindeyiz ve her maç, her başarı yeni sorumluluklar ve beklentiler yüklemekte. Bunu da kaldırmamız için daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

DAHA İYİ OLMAK İSTİYORUZ

Yardımcı Antrenör Mustafa Küçük ise, ekip olarak iyi yolda olduklarını ve daha iyi olmak istediklerini belirterek, “Oyunumuzu geliştirmeyle beraber skor elde etmeye çalışıyoruz. İnşallah takımdaki bu kenetlenme bizi hedeflerimize ulaştıracaktır” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim