İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği Kış Spor Okullarında yeni dönem başladı. 6-16 yaş arası çocuk ve gençlerin katılabildiği spor okullarında 7 branşta eğitim veriliyor.

İnegöl Belediyesi’nin Belediyespor iş birliği ile düzenlediği Kış Spor Okulları, 5 Ekim’de başladı. 6-16 yaş arası çocukların ve gençlerin katılabildiği Kış Spor Okulları’nda, 7 ayrı branşta eğitim veriliyor. Bu branşlar arasında yer alan okçuluk branşına ise 12 yaş üstü tüm bireyler katılabiliyor.

Bu yıl da çok sayıda kişinin kayıt yaptırdığı Kış Spor Okulları’nda; voleybol, basketbol, masa tenisi, Oryantiring, jimnastik, okçuluk ve dağcılık sportif tırmanış branşlarında eğitimler düzenleniyor. Branş çeşitlerine göre yaş aralıklarının belirlendiği Kış Spor Okulları’nda, eğitimler ise Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek.

Kış dönemi boyunca devam edecek Kış Spor Okullarının kayıtları Eylül ayında alınmaya başlamıştı. Bu kapsamda yeterli çoğunluğun sağlandığı branşlarda eğitimler başladı. İnegöl Belediyespor’da Haziran ayına kadar devam edecek kayıtlarla, talep olduğu sürece yeni sınıflar ve guruplar oluşturulup çocukların ve gençlerin sporla buluşturulması devam edecek.

AMAÇ SPORU TABANA YAYMAK

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi’nin kış spor okullarına ilişkin bir açıklama yaparak tüm öğrencilere başarılar diledi. Taban, tüm branşlar için eğitimlerin Belediye Spor Salonunda yapılacağını ifade ederek; “İnegöl Belediyesi olarak öğrencilerimizin, gençlerimizin sporla buluşması adına sportif eğitimlerimizi bu yıl da sürdürüyoruz. Yaz döneminde yaz spor okullarımıza yoğun talep olmuştu. Bu yoğunluk kış spor okulumuzda da devam ediyor. Bizim buradaki amacımız sporu tabana yaymak ev her öğrencimizin en az bir spor branşıyla ilgilenmesini sağlamak. Bu gaye ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzman kadromuzla çocuklarımıza 7 ayrı branşta en iyi eğitimi vermek adına çaba harcıyoruz. Ben bu vesileyle bizlere güvenerek evlatlarını emanet eden ailelerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim