İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı Sporcuları, Oylat İkiz Kayalar tırmanış bahçesinde antrenman gerçekleştirdi. Zorlu tırmanış rotasında küçük dağcıların performansları alkış topladı.

İnegöl Belediyespor, bünyesinde bulundurduğu branşlarda her yaştan sporcuyla eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyespor dağcılık branşı spor tırmanış sporcularına yönelik Oylat İkiz Kayalarda antrenman etkinliği düzenlendi. Küçük ve genç kategori sporcularının yer aldığı antrenmanda, miniklerin kayalardaki performansları dikkat çekti.

SALONDA ÖĞRENDİKLERİNİ İKİZ KAYALARDA UYGULADILAR

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan etkinlikte, küçük ve genç spor tırmanışçılar Oylat İkiz Kayalar tırmanış bahçesinde antrenmanlarını gerçekleştirdi. Oylat kayalarının zorlu rotalarında tırmanış yapan sporcular hem yükseklik korkularını yenip hem de doğada spor yapmanın keyfini yaşadılar. Covid-19 tedbirlerine uyularak yapılan etkinlikte dağda, kayada, elverişsiz koşullarda davranış tekniklerini öğrenen sporcular, İnegöl Belediye spor salonu içindeki spor tırmanış duvarında aldıkları eğitim neticesinde öğrendikleri bilgileri kayada uygulama imkânı buldular.

İKİZ KAYALAR SPOR TIRMANIŞTA FARK YARATIYOR

Temiz havası, ormanı, şelalesi, mağarası ve şifalı suları ile İnegöl’ün turizmde parlayan yıldızı olan Oylat, 2016 yılında rotaları açılan İkiz Kayalarda doğa sporları ve tırmanışa da elverişli hale gelmişti. Bu tarihten sonra spor tırmanışçıların uğrak yeri haline gelen Oylat İkiz Kayalar tırmanış bahçesi, sektöründe kaya yapısı olarak Türkiye’de tırmanış kayalıklarının birçoğunun özelliğini tek başına taşıyor. Ayrıca en sıcak günlerde dahi güneş almayan kayalar, tırmanış sporcularının serin bir ortamda tırmanmaları için de oldukça elverişli. Yağış anında dahi kayanın negatif yapısından dolayı kaya ıslanmadığından, tırmanışa devam edilebilme özelliğine sahip. Bu özellikleriyle sporcuların tercih ettiği bir bölge olan İkiz Kayalarda, İnegöllü küçük spor tırmanışçılar da bulunması zor imkanlarda eğitimlerini başarılı şekilde sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim