İnegölspor Altyapısı tarafından başlatılan "Yaz Futbol Okulu" kayıtları tüm hızıyla devam ederken, Dipsizgöl Mahallesinden toplu kayıt yapıldı.

Her yıl farklı projelerle yaz okulu yapan İnegölspor Altyapısı geçen yıl ‘Futbol Nerede İnegölspor Orada’ projesiyle kapsamlı bir yaz organizasyonu yaparak 350 sporcu ile başlayan futbol okulunu 602 kayıtlı sporcu ile bitirmeyi başarmıştı. Sporcu havuzunu genişletmek amaçlı yapılan projede minik kramponlara kapsamlı bir tarama yapıldı. Futbola yatkın, özellikli gelecek vadeden oyuncularla kış aylarında da çalışmalar devam etti.

MAHALLEDEN İNEGÖLSPOR’A

Konu hakkında açıklama yapan İnegölspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Özgür Şahin, "Gün geçtikçe sosyallikten uzak kalan çocuklarımız yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirebilirler. Sokakta oynanan oyunların azaldığı spora dair bir şeylerin yapılmadığı bilgisayar oyunlarının daha çok tercih edildiği bir dönemde sorumluluk sahibi velilerden çocuklarını bu yaz spora göndermelerini bekliyoruz. "Futbol Nerede İnegölspor Orada" projemiz ile bir çok çocuğa ulaşma fırsatımız oldu. Onların futbolla, sporla tanışmalarına vesile olduk. Kurşunlu, Tahtaköprü ve Domaniç’te açtığımız futbol okulları ile İnegölspor’u uzak yerlere de taşıdık. Buradan tespit ettiğimiz ve takibini yaptığımız sporcularımız da oldu. Gelişimlerini düzenli olarak takip etmekteyiz. Dipsizgöl Mahallemiz bu yıl bize ulaştı ve 20 minik sporcunun futbola başlamak istediğini bizlere iletti. Neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yaptık. Çocuklarını spora başlatmak isteyen veliler sorumluluk alarak, fedakarlık yaparak kulüp tesislerinde yapılacak olan antrenmanlara çocuklarını getirebileceklerini belirttiler. Bizler de onlara teşekkür için mahallelerini ziyaret ettik ve onlarla tanışma, konuşma fırsatı bulduk. Mahalle Muhtarımız Levent Arslan ve köy halkına duyarlılıkları ve çabası için teşekkür ederim" dedi.

Devam eden kayıtlar hakkında da bilgi veren Şahin, “Yoğun bir şekilde kayıtlarımız devam ediyor. Bilindiği üzere 2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013-2014 ve 2015 doğumlu sporcularımızı aramıza almaya devam ediyoruz. Özellikle ufak yaş gruplarına çok büyük ilgi olmakta velilerimizin çocuklarını spora yönetmeleri ön büyük arzunuz. Bilgisayar ve tabletlerden uzak durmalarını Çim sahada yapılacak çalışmalara çocuklarını yönlendirmelerini istiyorum. Kayıtlarımız İnegölspor Altyapı binasında devam etmekte olup 713 8 824 numaralı telefondan bilgi alabilirler" ifadelerini kullandı.

TÜM MAHALLELER BORDO BEYAZ OLSUN

Dipsizgöl Mahalle Muhtarı Levent Arslan ise, "Mahalle çocuklarımızın yaz aylarında yapacakları bir etkinlik olmadığı için İnegölspor Altyapısı ile iletişime geçip neler yapabiliriz diye konuştuk. Çocuklarımızın boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri için nasıl bir yol izlenir bunun değerlendirmesini yaptık. İstekli meraklı miniklerimiz ile futbola başlama konusunda görüş birliği sağladık. Velilerimizin destekleri çocuklarımızın istekleri beni fazlasıyla memnun etti. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması için ve boş zamanı iyi değerlendire bilmek adına düşüncelerimi destekleyen bütün mahalle halkına ve İnegölspor camiasına teşekkür ederim. 3 aylık yaz tatili döneminde sabah camide Kuranı Kerim eğitimi alacak olan çocuklarımız akşam vakti de İnegölspor tesislerinde antrenman yapacaklardır. Dolu dolu bir tatil ve güzel anılar biriktirmeleri için var gücümüzle çalışacağız. Bizler öncülüğünü yaptık diğer mahalle muhtarları da böyle bir yol izleyerek çocuklarımızı sosyalleştirebilir ve gelişimlerini sağlayabilirler. İlerleyen yıllarda hep hatıralarda ve güzel anılarda kalmak adına mahalle halkını spora teşvik edebilirler. Bu projemizin diğer Mahalle muhtarlarına örnek olmasını arzu ediyorum. Her şey İnegölspor’umuz için her mahalle bordo beyaz olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim