Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu`ndaki şampiyonaya 76 ilden 2300`ü aşkın sporcu katıldı. Katılan Antrenörler ve velilerle birlikte 4000 kişinin ağırlandığı Konya`da tam bir taekwondo şöleni yaşandı. Kurulan 9 kortta yapılan müsabakalarda kendilerini gösteren minikler, renkli ve heyecanlı maçlara imza attılar.

Kayhan Aytar Minikler Taekwondo Türkiye Şampiyonası açılış seramonisi Selçuklu Belediyesi Kongre ve Spor Salonunda başladı. Programa Konya Valisi Muammer Erol, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç.Dr.Metin Şahin, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Kayhan Aytar ile sporcular katıldı. Konya’da yapılan Minikler Türkiye Taekwondo şampiyonasına İnegöl Belediyespor’dan 8, İnegöl Kafkasspor’dan 3 sporcu katıldı. Üst turlara geçmeyi başaran sporcularımız, ilk üç dereceye kalmayı başaramadı.

İnegöl Belediyespor Tekvando Antrenörü Süleyman Dindar, “Müsabakaya katılan tüm sporcularımı kutluyorum. Çocuklarımız için güzel bir tecrübe oldu. Yetenekli sporculara sahibiz, zamanla daha iyi dereceler elde edeceğimizi düşünüyorum. Müsabakalara katılmamızda bize yardımcı olan İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kafkasspor Tekvando Antrenörü Ersin Salgıç ise, “Çok çalışmanın olumlu şekilde karşılığını almaya başladık. Sporcularımın Konya’da yapılan ilk resmi müsabakada tecrübe kazanmaları bizim için çok önemliydi. 3 sporcumda Konya’da önemli başarıya imza attı. 30 kg’da mücadele eden Melek Arslan şanssız bir şekilde 4. turda elenerek Türkiye şampiyonluğunu kaçırdı. Spor branşlarının yaygınlaşması anlamında okullarımızla birlikte koordineli şekilde çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim