Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bursa Oryantiring temsilciliği tarafından düzenlenen Atatürk´ü Anma Oryantiring yarışları Botanik Parkta gerçekleştirildi. 9 Oryantiring takımından 150 sporcunun kıyasıya mücadele verdiği yarışlarda Dostum Oryantiring takım sporcuları 5 birincilik, 2 ikincilik ve 4 üçüncülük ile toplamda 11 madalya ile yarışmaya damga vurdular.

“DOSTUM ADIM ADIM HEDEFİNE ULAŞIYOR”

Dostum Oryantiring takımı sporcularının elde etmiş oldukları başarılar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bildiğiniz üzere belediyemiz tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettiriyor. DOSTUM adım adım hedefine ulaşıyor. DOSTUM, İnegöl´ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl´ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl´ü bir spor şehri kimliğine bürüyor” şeklinde konuştu.

“ORYANTİRİNG DOĞANIN GÜZELLİKLERİNE YELKEN AÇMAK İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”

Doğal yaşamı bir adrenaline dönüştürme adına DOSTUM bünyesinde çalışmalarına devam eden Oryantiring branşının İnegöllü çocukları ve gençleri arasında hızla yayıldığını belirten Taban, “Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma); her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Ve bütün bunları kalbiniz hızlıyken yapacaksınız. Boşuna demiyorlar ‘Oryantiring koşarken satranç oynamaktır´ diye. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için” dedi.

“ORYANTİRİNG İLE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ”

Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiring branşı, DOSTUM bünyesinde kısa bir süre önce faaliyetlerine başlasa da, bu sporu sevme ve sevdirme adına önemli bir aşama kaydetmeyi başardıklarını söyleyen Taban, “Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl´de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

“11 MADALYA İLE YARIŞLARA DAMGA VURDUK”

Bursa Botanik Park´ta gerçekleştirilen Atatürk´ü Anma Oryantiring yarışlarında DOSTUM Oryantiring takım sporcularının aldıkları başarılı sonuçlarla yarışmaya damga vurduklarını belirten Taban, “Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bursa Oryantiring temsilciliği tarafından düzenlenen yarışa 9 Oryantiring takımından 150 sporcu katılım gösterdi. Kıyasıya mücadelenin verildiği yarışlarda Dostum oryantiring takımından Hamza Burak Turna E-10 1.si, Berat Vişne E-12 1.si, Aleyna Minden K-12 1.si, Büşra Tekin K-18 1.si, Yağmur Kavak K-Open- s 1.si, Azra Coşkun K-12 2.si, Nursema Dinç K-18 2.si, Eylül Sare Yıldız K-12 3. sü, Berat Yavuz E-16 3.sü, Erva Çamlıdere K-16 3.sü ve Elif Metin K-Open S 3.sü oldu.  Böylece Dostum Oryantiring takım sporcuları 5 birincilik, 2 ikincilik ve 4 üçüncülük ile toplamda 11 madalya ile yarışmaya damga vurdular.

Taban son olarak, “Atatürk´ü Anma Oryantiring yarışlarında elde edilen başarılardan dolayı tüm sporcu kardeşlerimizi yürekten kutlar, böyle başarılı sonuçlara her daim ulaşılması temennisiyle, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını DOSTUM´a beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim