Öğretim yılı başından bu yana katıldıkları tüm müsabakaları birincilikle tamamlayan Özel Altın Nesil Anadolu ve Fen Lisesi Kız Oryantring Takımı okullar arası müsabakaların ülke finalinde de birinci olarak şampiyonluğa ulaştı.

Yıl içerisinde İnegöl’deki başarıların ardından geçtiğimiz şubat ayında Bursa’da İl finallerinde birinci olarak bölge finallerinde ilimizi temsil eden Altın Nesil Genç Kızlar oryantring takımı mart ayında Sakarya’da düzenlenen Okullar arası oryantring bölge şampiyonasında birbirinden zorlu rakiplerini geride bırakarak bölge şampiyonluğuna ulaşmıştı. Bu sonuçla 17 Nisan 2022 tarihinde Balıkesir’de yapılan okullar arası Türkiye şampiyonasına katılma ve bölgemizi temsil etme hakkını kazanarak ilçemizin gururu olan Altın Nesilli öğrenciler, ülkemizin diğer bölgelerinden şampiyon olarak gelen sporcularla kıyasıya mücadele ettiler. Müsabakalar sonucunda takım halinde birinci olan Altın Nesil Genç Kız Oryantring Takımı Türkiye şampiyonu olarak kupayı ilçemize kazandırdı. Ayrıca takım oyuncularından bireysel sıralamada Türkiye ikincisi olan Aleyna Minden, önümüzdeki yaz aylarında Fransa’da yapılacak olan Gymnisiade Gençlik olimpiyatlarında Türk Milli Takımında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Konu ile alakalı değerlendirmede bulunan Altın Nesil Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, “Öğrencilerimiz yıl boyunca hem okul sorumluluklarına özen gösterdiler hem de hedefleri doğrultusunda düzenli olarak spor çalışmalarını sürdürdüler. Emeklerinin karşılığını ise önce Bursa il birincisi, ardından bölge birincisi ve sonrasında Türkiye Şampiyonu olarak elde ettiler ve bizi de başarılarıyla gururlandırdılar. Yine bir öğrencimizin de Milli Takımda ülkemizi temsil etme hakkını elde etmesi ayrıca gurur kaynağı oldu bizler için. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve onları müsabakalara hazırlayan Antrenörümüz Tarık Şeker ile öğretmenimiz Mihrican Güvenç’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim