18 okulun katılımıyla başlayan 4.sınıflar futbol turnuvası cuma günü oynanan maçlarla sona erdi. Şampiyon Vehbi Koç İlkokulu oldu.

27 Nisan 2022 tarihinde 18 okulun katılımıyla başlayan 4.sınıflar futbol turnuvası Cuma günü oynanan maçlarla sona erdi. Bu yıl altıncısı yapılan ve koordinatörlüğünü İbrahim Payas’ın yaptığı turnuvayı Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak düzenledi.

İlk turda okullar üçerli altı grupta yer aldı. Grup şampiyonu 6 okul yarı finale yükseldi. Yarı final turunda rakiplerini yenen Vehbi Koç İlkokulu, İshakpaşa İlkokulu ve Kocatepe İlkokulu üçlü finale kalıp şampiyonluk için birbiriyle mücadele etti. Her iki okul Kocatepe İlkokulu’nu yenince günün son maçı daha heyecanlı oldu. İlk yarısı 0 – 0 biten maçta Vehbi Koç İlkokulunun forveti Gökay Balaban’ın golüyle öne geçen son şampiyon Vehbi Koç İlkokulu defansta hata yapmayınca bu yıl da şampiyon oldu. İshakpaşa İlkokulu’nun kaleci Hüseyin Şenol çok başarılı bir maç çıkararak eski profesyonel kaleci babası Vahap Şenol’un izinden gittiğini göstermiş oldu. Karşılaşmada Vehbi Koç İlkokulu, İshakpaşa İlkokulu’ nu 1 – 0 yendi. Oynanan üç maç sonunda iki rakibini yenen Vehbi Koç İlkokulu şampiyon olmuş oldu. Şampiyon sporcular şampiyonluk kupasını İnegöl Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’dan aldı.

Vehbi Koç İlkokulu önümüzdeki haftalarda Bursa’daki 17 ilçe şampiyonunun katıldığı futbol şöleninde İnegöl’ü temsil edecek.

Vehbi Koç İlkokulu düzenlenen son üç yılın şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etmiş oldu. Yaklaşık 15 yıl önce de İnegölspor’un eski futbolcusu ve antrenörü beden eğitimi öğretmeni Necati Erkmen’in çalıştırdığı İshakpaşa İlköğretim Okulu birçok turnuvada şampiyon olup kupalara ambargo koymuştu.

Editör: TE Bilişim