Kulüp tesislerinde yapılan değerlendirme toplantısında konuşan U15 Teknik Sorumlusu Caner Taban, "Ligin 2. Haftasında Kastamonuspor 1966'yı evimizde ağırladık. Maça kötü başlayan ekibimiz rakibi karşısında kalesinde net pozisyonlar gördü. Kalecimiz Yunus Emre'nin başarılı performansıyla devreye 0-0 girdik. İlk yarıda yaptığımız 1. bölgedeki basit pas hatalarını ve pozisyon almadaki yaşadığımız sıkıntıları en aza indirdik. Oyuncu değişiklikleri ile maça ağırlığımızı koyduk ve pozisyon zenginliğini sağladık. Takımımızın ikinci yarıdaki baskılı ve istekli oyunu karşısında 49 dakikada Ersin'le 1-0 öne geçtik. İlerleyen dakikalarda rakibimizin de oyundan düşmesiyle skoru 4-0'a getirdik. İlk yarıdaki oyunumuz ile alakalı yaptığımız hataları gözden geçirip bunları en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

U16 Teknik Sorumlusu Selahattin Esen ise, "U-16 takımımız 2. Hafta maçında misafir ettiği Kastamonu 1966 takımını 2-0 yendi. Maça istekli topa sahip olan iyi organize olan kenar ortalarıyla etkili olan rakibe pozisyon vermeyen pozitif bir takim görüntüsü verdik. Neticesinde ilk yarıda bulduğumuz gollerle devreyi 2-0 önde kapattık. 2.yari ise güzel oyunumuzu sürdüremedik rakibi oyuna ortak ettik ve pozisyonlar verdik ama maçı 2-0 kazanmasını bildik. Bizim düşüncemiz ilk yarıda sergilediğimiz güzel olumlu pozitif oyunumuzu maçın geneline yaymak. Bunu da maç ritmini buldukça beraber hareket ettikçe ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

U17 Teknik Sorumlusu Murat Yakşi de, "Pazar günü saat 12.00 da ligin ikinci maçı için Kastamonuspor ile deplasmanda karşılaştık. Mac süresince İnegölspor U17 takımımızın üstünlüğü sahaya yansıdı. Oyuncularımız rakibe fazla pozisyon vermezken, bulmuş olduğu pozisyonlardan 3 tanesini gole çevirmeyi başardı ve 3-1'lik skor ile ikinci maçımızı da galibiyet ile tamamladık. Müsabakanın son 20 dakikasında 10 kişi kalmamıza rağmen pozisyon bulan taraf bizdik. Oyuncularımı doğru oyunlarından dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

U19 Teknik Sorumlumuz Suat Güneş ise, "Coşkulu ve arzulu başladığımız maçın 8. Dakikasında antrenmanlarda üzerinde özellikle durduğumuz pozisyonlardan birinde golü bulduk bu bizi ayrıca mutlu etti. Golden hemen sonra skoru arttıracak pozisyonlar bulmamıza rağmen skoru arttıramadık. Devre biterken kornerden golü yedik ve ilk yarı bu skor ile bitti. İkinci yarı oyun tamamen bizim kontrolümüzde geçmesine rağmen yakaladığımız 4-5 tane net pozisyonu değerlendiremedik deplasmanda 1 puanla yetindik" ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Gençlik Geliştirme Sorumlusu Özgür Şahin, "Bu sene katıldığımız akademi ligin de 2.haftayı geride bıraktık. Takımlarımız bu iki haftayı genel anlamda başarılı geçtiler. Toplamda 6 galibiyet 2 beraberlik aldığımız müsabakalarda genel anlamda oyunsal olarak istediklerimizi almayı başardık.U15 ve U16 müsabakalarında birinci amacımız maçı kazanmaktan ziyade sporcularımızın gelişimlerini sağlamak olduğu için rotasyonlu kadrolarla müsabakalara çıkmaktayız. Bundan dolayı da oyunsal olarak sporcularımız zaman zaman istediğimiz oyun şeklini sahaya yansıtmakta zorlanmaktadırlar. U19 ve U17 Takımlarımızda ise genel hem maçı hem oyunu kazanmak olduğu için en az rotasyonla maçlara çıkmaktayız. Oyuncularımız profesyonel yaşantıya hazırlamak için onların rekabete girmelerini amaçladığımız için böyle bir yol izliyoruz. Bu iki grupta amacımız grup birincisi olup, en iyi üç takım arasına girerek Elit B grubuna yükselmektir. Orada daha güçlü rakiplerle karşılaşılacağı için orada yer almak istiyoruz. Bundan dolayı bu yaş gruplarında yer alan sporcularımıza çok büyük sorumluluk düşüyor. U17 takımımız oynadığı her iki karşılaşmada rakiplerine karşı oyun ve skor anlamında başarılı oldu. Var olan eksikliklerini çalışmalarla gidermeye çalışıyoruz. U19 takımız ise genel anlamda rakiplerine oyun olarak üstünlük sağlasa da skor üstünlüğünü bir türlü yakalayamadı. Ama en kısa sürede bununda geleceğine eminim. Tabi şunu da unutmamak gerekiyor U19 ligi oynanan en zor grup rakip ne kadar vasat olursa olsun bir fiziksel direnç sergiliyor. Bundan dolayı da müsabakalar zorlu geçiyor. Ama sporcu grubumuz bu zorlukları en kısa sürede aşacaklar bundan eminim. Tüm antrenör arkadaşlarıma ve sporcularıma hafta sonu oynayacakları maçlar için başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim