İnegöl temsilcilerinden Karadeniz Güvenspor A Grubuna, Kafkasspor, Kurtuluşspor ve Yenicespor B Grubunda yer alırken, lig B Grubunda temsilcilerimiz Yenicespor ile Kurtuluşspor arasında oynanacak olan İnegöl derbisi ile başlayacak.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Futbol İl Temsilcisi Osman Kılıç TUFAD Bursa Şubesi ikinci başkanı Selami Tavukçuoğlu Saha Komiserleri Derneği İkinci Başkanı Kazım Akçay ile birlikte 23 Süper Amatör Lig kulübünün başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kura çekiminde konuşan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Bursa amatör sporunun en prestijli liglerinden birisinin Süper amatör lig olduğunu belirterek, “Kurulduğu günden beri çok önemli müsabakalara sahne oldu. Bu liglerde başarılı olan ve mücadele eden tüm takımlarımızı kutluyorum. Bu yıl da kazasız belasız bir lig diliyorum. El birliği ile burada gördüğümüz Antrenör ve kulüp yöneticilerimizle birlikte gerçekten çok 5 yıllık süre içinde hep birlikte büyük işlere imza attık. Gelmiş olduğumuz nokta bize umut veriyor ve gururlandırıyor. Geçtiğimiz yıl başarılı olan tüm kulüpleri kutluyorum. Bizleri gururlandırdılar. Türkiye ve dünya çapında Bursa’yı temsil ettiler. Buralara nasıl gelindiğini hepimiz biliyoruz. Bizim çok büyük bir destekçimiz var. Buna destek veren belediye başkanlarımız var. Onların da katkıları çok büyük. Bütünşehir olan Bursa ve onun başında bize her dönem sahip çıkan değerli Başkanımız Recep Altepe var. Bugüne kadar ne talebimiz olsa karşıladı. Kendisine tüm kulüplerimiz ve amatör futbol adına teşekkür ediyorum. Katılım payları konusunda iki yıldır bize destek veriyor. Bu Türkiye’de bir ilk. Geçen yıl 110 bin TL bu yıl ise 100 bin TL ödeniyor. Bu rakamlar tek başına az gibi görünse de toplamda çok ciddi rakamlar oluşturuyor. Tesisleşme konusunda ilçelerimiz ve Bursa merkezde çalışmalarımız var. Soğanlıköy sahası Bursa için çok önemli. Yoğun nüfusun olduğu bir bölge. 10 takımın birlikte hem antrenman hem de maçını oynadığı bir saha. Sahanın yeniden aktif hale gelmesi için çok uğraşımız oldu. Bu çalışmalar esnasında İlhan Satık’ın çok büyük katkısı var. Onun takipçiliği sayesinde bu saha yeniden gündeme geldi. Hem başkanımıza hem de İlhan beye teşekkür ediyorum. Sahanın açılışını da Pazar günü saat 17:00’de yapılacak. Tüm spor kulüplerimizi bekliyoruz” dedi.

Cemal Vardar, tesisleşme konusunda gelen talepler konusunda çalışmaları devam ettireceklerini belirterek, “Tüm eksiklikleri bizlere ulaştırırsanız o eksiklikleri giderebilmek için tüm gayreti sarfederiz” dedi.

Futbol İl Temsilcisi Osman Kılıç ise, kura çekimi için toplandıklarını belirterek, 13 Ağustos’ta ligleri başlattıklarını belirterek, sıkıştırılmış bir şekilde maçları oynamaya başladık. Sizlerin sabırları için de teşekkür ediyorum. 2 ay bu sıkıştırılmış döneme hep birlikte katlandık. Az kaldı 15 gün içinde bu maçlar bitecek. Arabayatağı ve İnegölspor’a teşekkür ediyorum. Başarılar kolay gelmiyor. Başarıda büyük fedakarlıklar ve emekler var” diye konuştu.

Süper Amatör lig statüsüne göre gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar play-off grubuna kalacak. Ligin son 3’ündeki takımlar ise küme düşecek.

Kura çekimine göre, temsilcilerimizden Karadeniz Güvenspor, Tütünspor, Mütarekespor, Milletspor, İznikspor, Şükraniyespor, Merinosspor, Yenişehir Belediye, Hamitlerspor, Yeniköy Gençlerbirliği, Orhangazispor ve Zaferspor ile birlikte A Grubunda, Kurtuluşspor, Kafkasspor ve Yenicespor ise, Cihanspor, Duaçınarspor, Burgazspor, Gemlikspor, Bağlarbaşı, Fethiyespor, Gürsu Belediye ve Arabayatağıspor ile birlikte B Grubunda mücadele edecek. A Grubundaki temsilcimiz Karadeniz Gücenspor sezonun ilk maçında Bursa Merinos ile deplasmanda karşı karşıya gelirken, B Grubunda sezon temsilcilerimiz Yenicespor ile Kurtuluşspor arasındaki İnegöl derbisi ile açılacak. B Grubundaki diğer temsilcimiz Kafkasspor ise sezona Arabayatağı maçı ile başlayacak.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim