Erkekler kategorisinde ise İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu birinci, İnegöl Kocatepe Ortaokulu ikinci, Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu üçüncü ve Koç Ortaokulu da dördüncü oldu. Veliler ve öğretmenlerin ilgi gösterdiği final müsabakaları sonunda başarılı sporculara kupa ve madalyaları verildi.

İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu, A Grubunda İnegöl Kocatepe Ortaokulu, Yenişehir Müesser İ. Sünnetçioğlu Ortaokulu ile mücadele etti. A grubunu yenilgisiz lider tamamlayan İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu Bursa Grubunda, Osmangazi Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu, Nilüfer Koç Ortaokulu ile maçlar yaptı ve yenilgisiz finale kaldı. Finalde İnegöl Kocatepe Ortaokulu ile yeniden eşleşen İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu müsabakayı 3-1 kazandı ve adını Bursa İl şampiyonu olarak tescillemiş oldu. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu, Türkiye yarı finaline gitmeyi hak kazandı. Türkiye yarı finali Gaziantep, Afyon ve Samsun illerinde düzenlenecek.

İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Burhanettin Özdemir yaptığı açıklamada, “İnegöl Belediyesi bizlere araç desteğinde bulunduğu ve Belediyespor antrenörlerine bizlere verdikleri her türlü destek için teşekkür ediyorum. Verilen bu önemli destekler sonrasında zorlu müsabakaların ardından İl Şampiyonu olduk. Bundan sonraki hedefimiz, Türkiye şampiyonasında İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmek. Hazırlıklarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki bu önemli şampiyonadan da başarıyla ayrılırız. Şampiyonada bizleri başarı ile temsil eden sporcularımıza, beden eğitimi öğretmenlerimize ve öğrenci velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim