Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Milas Belediyesi tarafından Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Final etabı 2-4 Kasım 2018 tarihleri arasında ÖRDOST(Ören Doğa Sporları) Derneği'nin organizasyonuyla Muğla Ören’de gerçekleştirildi. Havada görsel şölenin gerçekleştiği hedef şampiyonasının son etabını Dostum Yamaç Paraşütü takımı, 6 kupa ve 12 madalya ile tamamlayarak şampiyon oldu.

“DOSTUM SPORCULARININ BAŞARILARI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 4.Etap yarışmasında elde edilen başarı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Her geçen gün adından daha fazla söz ettirmeye başlayan Dostum, alternatif doğa sporlarının çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, bünyesindeki sporcular ile katılım gösterilen yarışlarda elde edilen başarılı sonuçlar dikkat çekiyor. Ayrıca İnegöl’ün tüm doğal güzelliklerinin ortaya koyulduğu Dostum’da sporcuların elde ettiği başarılar hem İnegöl’ün hem de Dostum adının duyurulması adına da önemli bir katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

6 KUPA VE 12 MADALYA

2-4 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Milas Belediyesi ve ÖRDOST(Ören Doğa Sporları) Derneği'nin organizasyonuyla Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasının Final etabının Muğla Ören’de gerçekleştirildiğini belirten Taban, “Hedef şampiyonasının sırasıyla Kayseri Talas, İnegöl ve Nilüfer’den sonra son etabı Muğla Ören’de düzenlendi. Havada görsel şölenin gerçekleştiği şampiyonanın son ayağında Dostum Yamaç Paraşütü takımı, yarışmayı 6 kupa ve 12 madalya ile tamamlayarak şampiyon oldu. Bu şampiyonluğun mimarları Dostum takımı milli sporcusu ve hava sporları hocası İbrahim Dinçer başta olmak üzere Kerem Dinçer, Elif Güleryüz ve Anıl Doruk’u gönülden kutluyorum.”

“YAMAÇ PARAŞÜTÜNE İLGİ VE ALAKA HER GEÇEN DAHA DA ARTIYOR“

İnegöl’ün yamaç paraşütü konusunda önemli değerlere sahip olduğunu da belirten Taban, “Kıran yaylası üzerinde bulunan Aktaş Tepe 3 yöne uçuş imkanı veren 2222 rakımlı bir tepe. Bu özellikler Türkiye’de bu işin merkezi denilen bölgelerde dahi bulunmayan özellikler. Sporcuların da bu anlamda ilgi ve alakası her geçen gün artıyor. Bizlerde düzenlemiş olduğumuz organizasyonlar ile bu değerleri daha da ön plana çıkarmanın uğraşısını veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Taban son olarak, “Doğa sporlarının yeni çekim merkezi Dostum ile daha güzel işler yapacağımıza yürekten inanıyor, güzel görüntülerin sergilendiği yarışlarda Dostum Yamaç Paraşütü takımının elde etmiş olduğu başarılardan dolayı tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının bundan sonrada artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim