İnegöl Belediyesi’nin Belediyespor bünyesinde her yıl düzenlediği yaz spor okulları bu yıl da yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

İnegöl Belediyesi’nin Belediyespor organizasyonu ile her yıl düzenlediği yaz spor okulları, 24 Haziran tarihinde ilk dönem eğitimlerine başladı. 8 farklı branşta yüzlerce öğrencinin katılımıyla yapılan yaz spor okullarında eğitimler sürerken, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa Belediye Spor Salonunda gerçekleştirilen basketbol ve okçuluk antrenmanlarını ziyaret etti.

878 ÖĞRENCİYLE İLK DÖNEM EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

Öğrencilerin eğitimlerini izleyen Kocaağa, okçuluk branşında küçük sporcularla birlikte ok atmayı da ihmal etmedi. Bir süre antrenmanları izleyen Kocaağa, burada yaz spor okullarına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Rıdvan Kocaağa, 2018-2019 yaz dönemi İnegöl Belediyespor yaz okulu faaliyetlerinin 24 Haziran itibariyle başladığını hatırlatarak; “Yaklaşık 10 yıldır İnegöl Belediyespor bünyesinde 8-9 branşta yaz okulu faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu yıl da yine; yüzme, basketbol, voleybol, masa tenisi, jimnastik, sportif tırmanış, Oryantiring ve okçuluk branşlarında şuanda devam eden ilk dönem kayıtlarıyla 878 öğrencimiz yaz spor okullarına devam ediyor” dedi.

İlk dönemin 24 Temmuz’a kadar süreceğini kaydeden Kocaağa, “Her yıl artan bir ivmeyle devam eden yaz spor okullarımız; yüzmede 300, basketbolda 126, voleybolda 126, masa tenisinde 56, jimnastik 95, sportif tırmanış 54, Oryantiring 50 ve okçulukta 71 öğrenciyle eğitimlerine devam ediyor. 1. dönem eğitimlerimiz 24 Haziran-24 Temmuz arası devam edecek. 2. dönem de 2 Ağustos-6 Eylül arasında gerçekleştirilecek” diye konuştu.

İlçe halkının yaz spor okullarına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Rıdvan Kocaağa; “İnegöl halkımızın yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla kapasitemizin üzerinde bir durum söz konusu. Çalışmalarımız öğretmenlerimiz nezaretinde devam etmekte.  Basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme, jimnastik, sportif tırmanış, Oryantiring ve okçuluk branşındaki kayıtlarla toplam 878 öğrenci ilk dönemden faydalanacak. İkinci dönemde de buna yakın bir sayıyla devam edecek. Bugün de basketbol ve okçuluk branşında devam eden çalışmaları görmek için yaz okulumuzu ziyaret ettik. 4’er grup halinde ayrılan branşlarda basketbol ve okçulukta öğrencilerimiz faaliyetlerine devam ediyor. Toplamda 1700 civarında öğrenciyle yaz spor okullarını sonlandırmayı planlıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. Gençlerimizin de spor faaliyetlerine gösterdikleri bu ilgiyle gelişimlerine katkı sağlayacaklarını ümit ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim