SÜPER AMATÖR:
Yıllar sonra bir sezonda iki takımımız birden küme düştü ve ayrıca play-off´a kalan takımımız olmadı. Yani Süper Amatör Kümede pek başarılı bir sezon geçirmedik. Aslında play-off´a kalan takımların bütçeleriyle karşılaştırdığımızda başarısız olduğumuzu da söyleyemeyiz.

A GRUBU:
Bu grupta en çok alkışı İsaörenspor hak ediyor. Zira mütevazi bir kadro ile topladığı 30 puanla ligi 5. sırada tamamladılar. Ancak İsaörenspor artık alt yapıya da el atmalı, en az 3 yaş grubuyla liglerde yer almalılar. Doğugücü Gençlik baştan sona kadar play-off´u kovaladı ancak maalesef olmadı. Bazen para saadet getirmiyor. Temsilcimiz diğer grupta olsaydı büyük ihtimalle play-off´a kalabilirdi.

B GRUBU:
Temsilcilerimiz bence Gençlergücü ve Kafkas Gençlik yine başarılı oldu. Zira Demirtaşspor ve Gülbahçe temsilcilerimizden yaklaşık en az 2 katı para harcadığını düşünürsek, her iki takımımız da başarılı oldu diyebiliriz. Yenicespor küme düşecek takım değildi. Bence sezon ortası bir çok oyuncunun gidip yerine bir o kadar oyuncu geldiğinden sorun yaşadılar. Yenicespor uzun süre kazanamadı. (Kasım ayından bu yana sadece küme düşen iki takıma karşı toplam birer galibiyet alabilmişti) Böyle olunca küme düşmek kaçınılmaz oldu. Halbuki Yenicespor, Hürriyetspor ve Burgazspor´dan daha iyi takımdı.

1. KÜME:
BASKF´nın aldığı kararla son iki sırada yer alan takımların küme düşmesi kaldırmıştır. Böylece 4. grupta yer alan temsilcimiz K. Güvenspor seneye de bu kümede yer alma şansı doğmuştur.

2. KÜME:
2. Kümede ilk yarının son maçları bu hafta oynandı. Hocaköyspor ligdeki 9. maçını Bayındırspor ile oynayıp 3-2´lik önemli bir galibiyet aldı. İnegölspor ligde kendisi gibi şampiyonluk kovalayan ve aynı puandaki İznik Elbeyli Üzümspor´u 4 -2 yendi. Ilgarspor, Orhaniyespor´u deplasmanda 2-1 yenerek ilk deplasman galibiyetini aldı. Ligde istediği yerde olamayan Cerrahspor bu hafta 3-0 hükmen kazanıp puanını 4´e çıkardı.

Bu kümede ilk 3 sıra bir üst lige çıkacak. İkinci yarı olağanüstü bir şey olmazsa Hocaköyspor ve İnegölspor bir üst lige terfi edecekler.

2. Kümede ikinci yarı bu hafta devam edecek. Hocaköyspor bu haftayı 3-0 hükmen kazanıp liderin puan kaybetmesini bekleyecek. İnegölspor evinde İznik Çiçeklispor´u misafir edecek. Ilgarspor, İ.Elbeyli Üzümspor deplasmanına gidecek. Cerrahspor, İznik deplasmanında Orhaniyespor´a karşı mücadele edecek.

SÜPER AMATÖR PLAY-OFF:
Pazar günü Süper Amatör play-off´ları başlıyor. Maalesef bizler bu heyecanı yaşayamayıp, sadece izleyici olacağız. İnegöl´de de maç oynanacak. Her ne kadar İnegöl´den takım olmasa da kaleci Antrenörü Celalettin Barut hocamdan dolayı kısmende olsa komşumuz Yenişehir Belediyespor´u destekleyeceğiz. Gruplarda Yenişehir Belediyespor, Yıldırım Belediyespor´a karşı oynanan maçlarda da, sıralamada üstündü.

ALT YAPI:
Geçen hafta İnegölspor ve Kafkas Gençlik U-14 yaş grupları Türkiye Şampiyonasında Bursa´yı temsil etti. İlçemiz adına gurur verici.

Kafkas Kartalları tarihinde ilk kez bu kulvarda yer alıp haklı gururu yaşadılar. Temsilcimiz aldığı bir galibiyet, bir mağlubiyetle elenirken, diğer temsilcimiz İnegölspor U-14 takımı Kocaeli´deki maçlarını kazanarak 2. tura çıkmayı başarmıştır. İnegölspor U-14 grubu oyuncularını, hocalarını ve alt yapı sorumlusu Köksal Demiral´ı tebrik ediyorum.