24 Haziran seçimleri için geri sayım başlarken, en dikkat çeken seçim tanıtımlarını Saadet Partisi yapıyor. Medya sektöründen gelen bir isim olan Milletvekili Adayı Fikret Bayram, özellikle partisi tarafından hazırladığı videolarla sosyal medyada fenomen olma yolunda hızla ilerliyor.
SP’nin sıra dışı adayına ait bugün ya da en geç yarın İnegöl’de çok konuşulacak yeni bir paylaşım yayınlanacak.

Şampiyonlar liginde kritik bir maça çıkan Beşiktaş için ulusal bir spor gazetesi tarafından atılan “Taktik maktik yok BAM BAM” manşetinin insanların diline dolanmasını fırsata çeviren SP, genç kesime özel bir şarkı besteledi.
İnegöl’de medya mensuplarına verilen sahur programında bize dinletilen bu şarkı, açıkçası taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekebilecek cinsten… “Şarkının adı Taktik Maktik Yok Bambam, Bursa’nın Adayı Fikret Bayram…”
Şimdi bir kesim bu şarkıyı alaycı bulabilir. Fikret Bayram’ın bir videosunda  “Jüpiterden, Mars’a”  cümlesini ilk duyduğumda beni bir tebessüm aldı. Çünkü siyasetin modüllerine aykırı sözlerdi bunlar. Oysa ki SP ekibi bu tür şekerleme cümlelerini bilerek servis ediyor.
Olağan dışı bir seçim çalışması yapan SP, bir taraftan İnegöl’de gezilmedik sokak bırakmamacasına ciddi bir efor sergilerken, diğer taraftan da sempati doğuracak hamleler peşinde.

Hasan Eroğlu başkanlığında diğer siyasi partileri bile kıskandıracak çalışmaya imza atan ekip, sonuçlar ne çıkarsa çıksın bana göre büyük bir alkışı şimdiden hak ettiler bile…
SP’nin adayı Fikret Bayram dost muhabbetinde ise oldukça iddialı. Saadet Partisi, 7 Haziran seçimlerini dikkate alarak hesaplamalar yapıyor. Ve bu seçimlerde herkesin şaşıracağı sonuçlar çıkacağına inanıyor.
Değerli dostum, meslektaşım Ömer Şen’in, “Kaç oy alacağına inanıyorsun?” sorusuna İnegöl’deki beklentisinin 58 bin olduğunu söyleyen Fikret Bayram, bir anda herkesin küsuratlı rakama gülmesine, “hatta size net rakam vereyim. Oyumuz 58 bin 678” diyecek kadar hem esprili hem de inançlı.
İnegöl’de 58 bin oyun karşılığı %40 oy demek. Eğer bu oya SP ulaşırsa herhalde diğer siyasi partiler kapılarına kilit vurmaları gerekir. Ancak buradaki esas vurgu konulan hedeftir. Bu hedef uğruna SP’liler gerçekten iyi çalışıyorlar.

Saadet Partisi aslında sadece bu seçime yönelik değil, geçmiş seçim dönemlerinde de muazzam bir çalışma sergilemişti. Ancak her çıkan sonuç On’nları hayal kırıklığına uğratmıştı. Hedeflerinde bu kez oy kullanacak genç kesim ve kadınlar var. Bu kesime sosyal medyayla ulaşmaya çalışıyorlar. Geliştirdikleri taktiklerde akıllı telefon kullanan genç ve kadınlara yönelik ilgi çekici videolar hazırlanıyor.

Peki Saadet Partisi’nin karnesi nasıldı?
Tüm partiler hesaplamalarını 7 Haziran seçimlerine göre yapıyor. SP Bursa 2. Bölge ilçelerinde toplamda 30 bin 254 almış. Bu oylar 1 Kasım’da ise yarıya düştü. SP eğer 7 Haziran seçim sonuçlarında kalırsa Milletvekili çıkarması mümkün olmayacak. Alınan oylar ise Millet İttifakı partilerine yarayacak.
SP oylarını 80 bin üzerine taşıması durumunda diğer ittifak partilerinin aldığı küsurat oylarla meclise bir vekil gönderme şansını yakalayabilir. Fikret Bayram’ın seçilebilmesi içinse SP’nin oylarını en az 6 kat arttırması gerekecek. Yani oyunu 150 bin sevilerine çıkarması gerekiyor. Bu durumda da ittifak oyları SP’ye yarayacaktır. Böyle bir oy oranına ulaşılması Fikret Bayram’ı meclise taşıyabilir.

Bu ihtimal her ne kadar zor gözükse de buna inanan bir teşkilat harıl harıl çalışıyor. Bizde Saadet Partisi’nin yeni hamlelerini merakla bekliyor olacağız…