Geçtiğimiz hafta evinde BAK Spor’a karşı 2 puanı çimlere gömen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü Tarsus deplasmanında etkisiz bir oyun sonunda bu sefer Niyazi’nin golü ile öne geçmesine rağmen, kalesinde gördüğü iki golle evine sıfır puanla döndü. Bu mağlubiyetle fikstürde 18 puanla 11’nci sırada kalırken oynadığı hatalı ve etkisiz oyunla taraftarlarını karamsarlığa itti.

Rakip Tarsus takımı 19 puanla başladığı maçta ilk golü kalesinde görmesine rağmen bu gole hızlı cevap verdi. Arka arkaya attığı 2 golle  tabelayı lehine çevirerek evinde de olsa aldığı bu 3 puanla Play-off sınırına 1 puan kadar yaklaştı. Evinde oynamanın verdiği avantajı iyi kullanarak sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

İnegölspor’a gelince Teknik heyet maça kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Emre-Abdullah, ortada Cumhur-Selimcan-Ömer Faruk, ileride Niyazi-A.Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Cengiz’in yerine Raif, Ahmet Hakanın yerine Yasin ve Ömer Faruk’un yerine Emir’i oyuna aldı.B u değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Maça BAK Spor maçından ders alarak çıkması gereken takımımız maalesef böyle çıkmadığını oynadığı  etkisiz oyunla ve aldığı sonuçla gösterdi. Bu mağlubiyetle beraber Emre’nin son dakikada gördüğü kırmızı kart ise, bu mağlubiyetin üzerine tuz biber ekti. Bu maçta oynanan oyun geçtiğimiz hafta BAK spor maçından sonra fazla sürpriz olmadı. Nitekim Tarsus’ta 1-0 öne geçiyorsun ve ardından yediğin 2 saçma golle evine sıfır puanla dönüyorsun. Bunu maçtan sonra Başkan ve Genel kaptanın maç değerlendirme demeçleri en güzel şekilde özetliyor. İnegölspor’umuzun kadrosu geniş ve alternatifli bir kadro. Bunun yanında ligin en tecrübeli kadrolarından birisi. Buna rağmen sezona kötü başladı doğal olarak yönetim kongreye giderek yönetimi devretti. Yeni yönetimde bu başarısız kadronun kurucusu ve mimarı İsmail Güldüren ve ekibi ile yollarını ayırarak geçmişte çalıştığı ve play-off’u kıl payı kaçırdığı Murat Yoldaş ve ekibine takımı teslim etti. Murat Yoldaş ve ekibi birkaç iyi netice alarak umut vermeye hatta play-off’un konuşulmasına  sebep oldu. Ancak bu son 2 haftada alınan neticeler ve en önemlisi oynanan etkisiz oyunla Play-off sınırından  hızla uzaklaşmaya alt sıralara yaklaşmaya başladı. Bunun bir çok sebebi var. Bu sebepleri bulup çözecek Teknik heyettir. Bu kadar tecrübeli ve alternatifli bir kadro ile oynanan bu etkisiz oyunun şifresini çözerek takımımızı toparlayacak. Devre arasına kadar sabretmek gerekiyor. Teknik heyetimiz bu oynanan etkisiz oyunu çözecek ve İnegölspor’u layık olduğu yerlere taşıyacak. Camianın beklentisi bu yoldadır. Umarım bu çözüm en kısa sürede gerçekleşir. Kalede Şener artık bu kadar müdafaa hatasına ve orta sahanın etkisizliğine direnemiyor. Kalesinde saçma sapan goller görüyor. Müdafaamız her maçta inanılmaz hatalar yapıyor. Orta alanımız yetersiz kalıyor. İleride sadece Cengiz’in taşıyacağı toplara umut bağlamak doğru değil. Şans verilen gençlerimiz daha  istekli ve dikkatli olacak. Kendilerine verilen şansı iyi kullanacak.

Sonuç olarak İnegölspor, BAK Spor maçından sonra bir kez daha sahadan boynu bükük ayrıldı. Tarsus’ta aldığı yenilgi play-off umutlarını azalttı. Devreye umutlu girememe korkusu var. Son iki maç en zor maçları olacak. Bu hafta Afjet ile son maç sadece bir beraberliği olan lider Manisa ile oynayacak. Bu son iki maç devre arasına gireceği performansı gösterecek. Evinde Kırklareli’ne puan veren Afjet’i yenmek zorunda. Aksi halde son maçı Lider Manisa ile. Afjet maçında İnegölspor’umuza başarılar diliyor, İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…