Ülkemizin büyük küçük bir yığın sorunu var. Terör sorunu var ki biz zaten  sonu gelene,  kökü kuru yana kadar bitirmeye çalışacak, bu sorunu elbet aşacağız. Bir kürt sorunu var ki hiç sormayın.  Bilmiyorum  durumu sorun olarak görenlerin yanlış düşündüğünü onlara nasıl anlatacak, nasıl aşılayacağız. Evvela kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer aldığını, bu ülkeye vergi ödeyip bu ülkede kazandığını, kısacası bu ülkenin vatandaşı olduğunu, her böyle bir sorun var denildiğinde hatırlayacağız. Siyasi görüşüne saygı duyacağız. HDP’ye oy veren için terörist demeyeceğiz. Ola ki dedik Türkiye açısından zafer ile sonuçlanan darbe girişimini aklımıza getireceğiz. Orada hayatını kaybedenlerden biri de kürttü diyeceğiz. Böyle düşünürsek sorunun kürt sorunu olmadığını eminim ki daha net hissedeceğiz. 

Sorun olarak mı görmek istiyoruz. Ev alma komşu al deniyor, kürt komşu istemeyeceğiz...  Bu konuyu ele almak istememin sebebi HDP ye oy veren teröristtir cümlesini bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kurması ve  seçime  doğru gittiğimizden dolayı esnafı ziyaret eden bir parti adayının ise bu görüşe,  yanlış düşündüğü cevabını vererek ben kürt dahil herkesin oyunu istiyorum diye eklemesidir. 

Demem o ki;  kadına şiddet, hayvanlara yapılan eziyet toplum olarak hepimizin kınandığı bir durumsa o toplum içerisinde kürtte yer almaktadır. Kürt sorunu diye bir şey yoktur. Varsa da dediğim gibi teröristtir, FETÖ’dür. Bunlar Türk ve kürt ortak sorunu yani alt ettiğimiz veya alt etmek için çaba sarf ettiğimiz ülke sorunumuzdur.