Yeni yönetimi ve yeni teknik heyeti ile ilk iki maçını kaybeden İnegöl spor oynadığı son iki maçını kazanarak aldığı 6 puanla moral buldu. Pazar günü evinde ağırladığı Gümüşhane’yi Tek golle geçerken takımda ilk 11’de altyapımızdan çıkan 3 gencimizden Gökhan maçın golünü attı, Ömer Faruk ve Selimcan da iyi oynadılar. Orta alanımızı bu iki gence teslim eden teknik heyetimizi kutluyorum. U-19 da sırada bekleyen başka gençlerimiz de var. Bu sezon gençlerimizin çıkış sezonu olsun.

Rakip Gümüşhanespor, yıllardır aynı gruplarda mücadele ettiğimiz, yakından tanıdığımız, bir iki sezon önce Play-Off’ta final oynayıp, 1.Ligin kapısından dönmüş tecrübeli bir takım. Final oynayan oyuncularını iddialı takımlara satmış daha sonra küçülmeye giderek, bu maçta seyrettiğimiz amatör görünümlü, son derece mütevazi, koşmayan, yürüyerek oynamaya çalışan, hedefi olmayan bir takım haline gelmiş. Tecrübeleriyle girdikleri birkaç net pozisyonu da değerlendiremeyince, bu maçtan hedefledikleri 1 puanı da alamadılar. Oynadıkları bu oyunla topladıkları 11 puan çok fazla. Son derece etkisiz oynadılar. Başlarında geçen yıl sezon ortasında gönderdiğimiz Fatih Akyel var. Fatih Akyel’in mantalitesiyle bir yere varamazlar.

İnegölspor’a gelince Teknik Heyet maça kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Emre-Abdullah, ortada Ömer Faruk-H.Mustafa-Selimcan, ileride Niyazi-Muharrem-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın, ilk yarısında sakatlanan Muharrem’in yerine A.Hakan, ikinci yarıda Niyazi’nin yerine Tayfun ve Ömer Faruk’un yerine Yasin’i oyuna aldı. Maça durgun başlayan temsilcimiz rakip takımdan birkaç atak yiyince açıldı ve rakip kaleyi zorlamaya başladı. Özellikle Niyazi ile sağ kanattan getirdiği toplar tehlikeli olmaya başladı. Rakip takımın erken yorulup oyundan düşmesiyle oyuna ağırlığını koyan İnegölspor bir yan topta Gökhan’ın altı pastan vurduğu kafa ile öne geçti. Bu dakikadan sonra iyice oyundan düşen ve son derece disiplinsiz oynamaya başlayan Gümüşhane kalesine daha etkili ataklar yapan İnegölspor forvetinin beceriksizliği nedeniyle farkı arttıramadı. İnegölspor bu ataklarına devam ederken müdafaada verdiği açıklar nedeniyle 2-3 defa kalemizde gol görebilirdi. Ancak rakip forvetler o kadar beceriksiz ve etkisizdi ki kaleye 1 metreden topları kalemize yuvarlayamadılar. Kalede Şener fazla zorlanmadı. Müdafaamız çok rahat bir maç çıkardı. Zaman zaman yaptıkları hatalar ve verdikleri açıklar kalemizde gol olabilirdi. Orta alanımız bu maçta Tecrübeli H.Mustafa ile 2 genç oyuncumuza teslim edilmişti. Özellikle Ömer Faruk ve Selimcan kaptıkları bu formanın altında ezilmeden iyi oynadılar. Bu iki gencimizin başarısı inşallah sırada bekleyen diğer gençlerimize de teşvik olur. Önemli olan bu gençlere güvenip şans vermektir. Forvette Niyazi tekniğini ve becerilerini sağ kanattan getirdiği toplarda gösterdi. Sezon başından bu yana takımımızı her maçta ateşleyen ve gole götüren Cengiz bu maçta etkisiz kaldı. Bunun nedeni maalesef istediği topları alamadı. İnegölspor orta sahası Cengiz’in özelliklerini fark edip onu istediği toplarla buluşturabilirse maçları çok kolay kazanır. Cengiz bu ligin en formda ve etkili oyuncusu. Ayağına aldığı her topta rakip müdafaayı dağıtıyor.

Sonuç olarak İnegölspor fikstürün sonlarında 11 puanlı Gümüşhane’yi tek golle geçerken, iki haftadır üst üste aldığı 6 puanla orta sıralara yerleşti. Bu sezon grubumuzun rahatlığı ve tehlikeden uzak bir ortamda oynadığı maçlarda bu maçta olduğu gibi altyapıdan gençlerimize daha çok şans vererek gelecek sezonu şimdiden kurtarır. Borç yükünü hafifletir. Belki yeni bir iki yıldız çıkarabilir. Kalan maçlarda diğer sıradaki gençlere de böyle şans verebilirse altyapımız canlanır umutlanır. Gümüşhane maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor bu hafta deplasmanda karşılaşacakları grubumuzun ciddi takımlarından Pendikspor maçında Başarılar diliyorum. Pendik maçı teknik heyetimizin ve takımımızın geldiği noktayı göstermek açısından önemli. Galibiyet serisi iyi oynayarak devam etsin. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…