Farklı Hatayspor mağlubiyetinin ardından Pazar günü evinde 23 puanla 7. sıradaki Tokatspor´u ağırlayan temsilcimiz İnegölspor, renktaşını zorlu bir mücadeleden sonra Okan´ın maçın başlarında attığı tek golle yenerken, aldığı 3 puanla puanını 25´e taşırken, Tokatsporla yer değiştirerek 7. sıraya oturdu. Bu galibiyetle maçın sonunda taraftarlarıyla Hatay hezimetinin izlerini sildi.

Rakip Tokatspor birkaç sezondur aynı gruplarda mücadele ettiğimiz ve her sezon küme düşmekten son anda kurtulan mütevazi kadrolarla alt sıralarda mücadele eden bir takım. Lige kötü başlayan ancak ilerleyen haftalarda sürpriz sonuçlara imza atarak bir anda 23 puanla 7. sıraya kadar yükseldi. Pazar günü izlediğimiz kadrosunda müdafaası ve orta sahasında iyi oyuncuları oynadıkları etkili oyunla bir hayli göze battılar. Ancak maçın başlarında yediklere gole 34 numaralı Emre Hasan Balcı yakaladığı bir topu altı pasa kadar götürüp yanda bekleyen bomboş durumdaki iki arkadaşına vermek yerine Şener´in kapadığı köşeye vurmayı tercih edince takımının beraberlik şansını çimlere gömerken, aynı zamanda ipini çekiyordu. Halbuki bu oyuncu bir hayli başarılı bir oyuncu görüntüsü verdi. Ancak o pozisyondaki egoistliği bu başarısını gölgeledi. Nitekim kaçırdığı daha doğrusu arkadaşlarına vermediği bu mutlak gol pozisyonunun etkisinden kurtulamayınca hocası maçın sonlarında onu oyundan aldı. Aslında bu oyuncuyu o pozisyonun ardından hemen alsaydı takımına iyi bir mesaj vermiş olurdu. 23 puanla bu takımdan ne köy olur ne kasaba. Zirve iddiaları da yok zaten.

İnegölspor´a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Bilal-Kemal-İsa, ortada Okan-Emrah-Emirhan-Ali Sakal, ileride Raif ve genç Ahmet Hakan, daha sonra ikinci yarıda Ali Sakal´ın yerine Cihan, Anıl´ın yerine Enes Bayır ve Ahmet Hakan´ın yerine Kenan´ı oyuna aldı.

Maça Hatay hezimetinin verdiği gerginlikle hızlı başlayan ekibimiz, bu istekli ve hızlı oyununun karşılığını 13. dakikada Okan´ın attığı golle aldı. Bu golde Tokat müdafaası adeta rakibine bu topu ikram etti. Bu golün ardından oyun denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde devam etti.

Konuk takım zaman zaman yakaladığı net pozisyonlarda ya kaleci Şener veya müdafaamızın sigortası Bilal´in son gücünü kullanarak rakibine müdahalesi ile karşılaştı. Kalecimiz Şener ve Bilal takımımızı ateşlemeye devam ediyorlar. Geride müdafaamız genelde başarılı oldu. Rakibe birkaç pozisyon verdiler ancak bu pozisyonları ya kaleci Şener ya Bilal son hamlelerle önlemeyi başardılar.

Sol bek İsa belki de sezonun en iyi oyununu oynadı. Oynaya oynaya yerine oturuyor. Orta sahada Emirhan formayı kaptı, iyi mücadele etmeye başladı. Böyle devam ederse forma onda kalır. Sağ tarafta Okan çok iyi mücadele ediyor. Gerilere gelip toplar çıkarıyor. Attığı gollerle de puanlar geliyor. Diğerleri aynı nakarat. İleride Raif çok etkisiz kaldı. Gol noktalarında inanılmaz derecede ağır kaldı. Raif böyle olunca yanındaki genç Hakan´da tek kaldı ve istediği topları alamadı. Ancak Hakan oynadığı süre içerisinde hiç sırıtmıyor. Görevini yapmaya çalıştı. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri oyunu hızlandıracak yerde iyice yavaşlattı. Bu yavaşlama ve evindeki bir maçta bu derece yere yatma ve zaman çalma çabaları İnegölspor´a yakışmıyor. Şampiyonluk veya düşme korkusu olmadığı için bu kadar yere yatıp, bu kadar zaman çalmak niye? Tribünler böyle şeyleri sevmiyor. Hiç olmazsa evinizdeki maçlarda daha hızlı ve göze hoş futbol oynamaya çalışmalı. Hızlı ve etkili futbol meyvelerini daha kısa sürede ve daha güzel verir. İnegölspor evinde oynadığı bu tip rakiplere karşı daha etkili ve daha güzel futbol oynamaya çalışmalı, teknik heyetimiz bunun için çalışmalıdır.

Sonuç olarak İnegölspor farklı Hatay yenilgisinin ardından evinde Tokatspor´u tek golle yenerek aldığı 3 puanla puanını 25´e çıkarırken, lider Hatay´ın deplasmanda yenilmesiyle lidere 9 puan, play-of sınırındaki Keçiörengücü´ne 4 puan yaklaştı.

Maçın hakemi lokum gibiydi. Tüm takdir haklarını İnegölspor lehine kullandı.

Geriye 2 maçı kaldı. Bu hafta fikstürün dibindeki sıfır puanlı Mersin´e konuk olacak. Buna 3 puan yazdık. İlk yarının son maçını evinde bu haftanın lideri Sivas Belediyesi ile yapacak. Sonra devre arası icraatlar başlayacak. Bu iki maçın sonucunu görmemiz gerekiyor. Devre arasında neler olur, neler yapılır bekleyip göreceğiz.

Bu maçtaki oyuncu değişikliklerini görünce ileride alt yapımızdan gelip forma bekleyen gençlerimiz adına fazla bir umut göremiyorum. Umarım bu konuda yanılırım. Acaba 25 puan olunca teknik heyetimizde Play-of veya şampiyonluk umutları mı yeşermeye başladı. Bunu da bekleyip göreceğiz.
Tokatspor maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle…