Süper Amatör:
Liderlik koltuğuna oturan Doğugücü Gençlik bu hafta hükmen kazanıp liderliğini devam ettirdi. Pazar günü Kurtuluşspor-Gençlergücü derbi maçı vardı. 2–2 biten maç son yıllarda izlediğim en iyi, zevkli ve tempolu derbiydi. Her iki takımın oyuncularını tebrik ederim. Teknik direktör değişikliğiyle giden Kafkas Kartalı, Yenişehir Belediyespor ile deplasmanda 2–2 kaldı. Kafkas Gençlik son dakika golü ile galibiyeti kaçırmış oldu. 

Bu hafta 8. maçları oynanacak. Lider Doğugücü Gençlik evinde Yenişehir Belediyespor‘u konuk edecek. Rakip Yenişehir Belediyespor her ne kadar orta sıralarda olsa da iyi takım. Onlar da Play–off‘u istiyorsalar, bu maça hırslı çıkacaklardır. Aldığı beraberlikle bir sıra gerileyen Kurtuluşspor İnegöl‘de Burgazspor ile 3 puan mücadelesi verecek. Gençlergücü bu hafta kardeş takımı Orhanelispor deplasmanına gidecek. Son saniyelerde yediği golle deplasmanda galibiyeti kaçıran Kafkas Kartalı lig ikincisi Büyük Mustafakemalpaşaspor ile sahasında 3 puan savaşı verecek. Kafkas Gençlik Play–off’u hedefliyorsa bu maçtan 3 puanla ayrılmalı.

Birinci Amatör Küme: 
1. Grup: Doğanspor bu hafta Karacabey Gençlerbirliği ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Temsilcimiz 2–0 galibiyetle galibiyet serisini 6 maça çıkarmış oldu. Melik Özmen’in öğrencileri bu hafta İnegöl‘de Harmancıkspor‘u konuk edecek.

2. Grup: Geçen hafta ilk galibiyetini deplasmanda alan Alanyurt Gençlik, İnegöl‘de lider Erkligücüspor ile karşılaştı. Temsilcimiz lideri 4–1 yenip, puanını 9 ‘ a çıkardı ve ligde 5. sıraya çıktı. Bu galibiyet Alanyurt Gençlik‘in kendi sahasındaki ilk galibiyeti oldu. Antrenör Selami Tekin ile morali yerine gelen Alanyurt Gençlik sporcuları bu hafta ligde 3. sıradaki Şükraniyespor ile Bursa‘da karşılaşacak. 

3. Grup: K.Güvenspor bu hafta evinde ligin yeni takımı olan lig sonuncusu Karıncalıgücüspor‘u misafir etti. K.Güvenspor 5–0 kazanıp doğru yolda ilerlemeye devam ediyor. Geçen haftaki maç sonucu karara bağlanırsa büyük ihtimalle temsilcimiz lider olacak. K.Güvenspor bu hafta Yenişehir‘de Esnaf Doğanspor‘a konuk olacak. Mehmet Şengeldi bu yıl bizlere bambaşka bir K.Güvenspor izlettiriyor. 

4. Grup: Yenicespor bu hafta deplasmanda Panayırspor‘u 2–0 yenip lig dördüncülüğüne çıktı. Geçen hafta Cemal Yılmaz ile anlaşan gençlerden kurulu Osmaniyespor İnegöl‘de Çekirgespor konuk edip mücadeleyi 2–1 kaybetti. Osmaniyespor zor günler yaşamamak için bu maçı kaybetmemeliydi. Yenicespor bu hafta Yenişehir temsilcisi Çeltikçispor‘u ağırlayacak. Rakip takımda 6 tane İnegöllü olduğundan ilginç bir karşılaşma olacaktır. Osmaniyespor bu hafta dinlenecek. 

5. Grup: Siyah – Beyazlı ekip Akhisar Demirspor sahasında Çırpangücüspor‘u 10 – 0 yenip yeni bir rekorun sahibi oldu. Bu sonuçla temsilcimiz 2 puan farkla liderliğe oturmuş oldu. Mustafa Dinçer‘in talebeleri bu hafta bay geçecek. 

Anılarla Futbol: 

Kasabanın iki önemli takımı Hürriyet İdman Yurdu ve Tatarlık Gençlik müsabakası yeni bitmiş ve Hürriyet İdman Yurdu iyi oynamasına rağmen karşılaşmayı 2–0 kaybetmiştir. Vedat, Hürriyet İdman Yurdu‘nun kalecisi aynı zamanda kulüp başkanının tek oğludur. Soyunma odasında takımın Faruk Hoca sinirlidir. Tüm futbolcular başı önde sessizce fırça yemeyi beklemektedir. Faruk Hoca yazı tahtasındaki ilk 11‘deki forvet hattından başlayıp oyuncularını fırçalar. Sıra kaleci Vedat’a gelir. Tam “Yuhhhh be kaleci 35 metreden de iki gol yenir mi?” diyecekken kulüp başkanı soyunma odasına girer. Faruk Hoca, başkanı görmemezlikten gelir ve konuşmasına devam eder.

-    Mahmut sen nasıl orta saha oyuncususun? Adama ne şut çektiriyorsunuz? 
Kaleci Vedat‘ı göstererek devam eder;
-    Siz mücadele etmezseniz bu çocuk ne yapsın? Ona da yazık be :)