SÜPER AMATÖR:
A GRUBU:
Cumartesi günü Bursa´da çok önemli bir maç vardı. Temsilcimiz Doğugücü Gençlik deplasmanda Elmasbahçespor ile sezonun en önemli maçına çıktı. Bu önemli maçı temsilcimiz 2-0 kaybederek umutların başka bahara bıraktı. Bazen çok istersiniz, çok para ve çaba harcarsınız ama olmaz. “Kısmet değilmiş” demek gerek. Geçen hafta zorlu maçtan 1 puan çıkararak ligde kalmayı garantileyen ve rahatlayan İsaörenspor, Bursa´da Gürsu Belediyespor´a 1-0 yenildi. Doğanspor sahasında Milletspor´u konuk etti. Temsilcimiz ligden haftalar önce düşen zayıf rakibine karşı 3-1 gibi şok bir yenilgi ve ligde kalmayı çok zora soktu.
Doğugücü Gençlik sezonun son maçını İnegöl´de Gürsu Belediyespor´a karşı oynayacak. İsaörenspor 3-0 hükmen galip geleceğinden maçı yok. Ligde kalması mücizelere bağlı olan Doğanspor ise Bursa´da Yıldırım Belediyespor´a konuk olacak. İki yıl önce Doğanspor 1. Kümedeyken umutların çok azaldığı bir durumda inatla mücadelesine devam etmiş ve mutlu sona ulaşmıştı. Tabii ki şimdi işleri zor ama çıkmayan candan umut kesilmez.

HESAP ZAMANI
B GRUBU:
Bu grupta yedi takım play-off hesabı yaparken, 3 takımda seneye de bu kümede yer alma düşüncesinde. Son iki sıradaki iki takım hariç herkes hesap tutuyor. Bu da bu grubu gerçekten güzel kılıyor. Gençlergücü deplasmanında Keles Gençlik maçında 0-0 kalıp önemli bir puanın sahibi oldu. Bu hafta süper amatör kümenin son derbi maçı oynandı. Zirve hesabı yapan Kafkas Gençlik ve ligde kalma mücadelesi yapan Yenicespor ilk devredeki karşılıklı gollerle birer puan aldılar. Bu sonuç bence her iki takıma da yaramadı. Bu grupta müthiş bir yarış var. Bakalım mutlu sona kim ulaşacak.

Zorlu deplasmanda aldığı bir puanla ligde dördüncü sırada kalan Gençlergücü sahasında aynı puandaki Gülbahçespor´u konuk edecek. Kaybeden takım son haftaya 3 puan geride ve ikili averajı kaybederek girecek. Kafkas Kartalı deplasmanda Orhanelispor ile kozlarını paylaşacak. Ligde zor günler yaşayan Yenicespor ligden düşen Mudanyaspor´u evinde konuk edip eli boş zorunda. Temsilcimiz Yenicespor´un rakipleri Burgazspor ve Hürriyetspor´un bu hafta zor maçları olduğundan Yenicespor´un alacağı 3 puan nefes aldırır.

DERBİDE BERABERLİK
2. KÜME:
Bu hafta da derbi maçı vardı. Puan kaybetmeyen Hocaköyspor ile üst basamakları zorlayan İnegölspor karşı karşıya geldi. Her iki taraf attığı ikişer golle birer puanı hanelerine yazdırdılar. Ilgarspor sahasında İznik Çiçeklispor´u konuk edip 2-1´lik ikinci galibiyetini aldı. Cerrahspor´da İnegöl´de lider Yenişehir Çeltikçispor´a 6-1 yenildi.

Lig ikincisi Hocaköyspor en zorlu deplasmana gidiyor. Temsilcimiz, lider Yenişehir konuk olacak. Bu maçla yakından ilgilenen İnegölspor ise sadece bir tane hükmen galibiyeti bulunan Orhaniyespor ile karşılaşacak. Ilgarspor İnegöl´de aynı puna sahip Bayırdırspor ile 3 puan mücadelesi verecek. Cerrahspor deplasmanda orta sıralardaki İznik Çiçeklispor´un misafiri olacak.

ANILARLA FUTBOL:
Güneşspor ve Vatan Gençlik aynı kasabanın iki güzide takımıdır. Her iki takımdaki oyuncular ve hocalar birbirini iyi tanıyordur. Hatta çoğu ya komşu ya da akrabadır. Güzel bir ilkbahar günü kasabanın derbi maçı oynanıyor. Karşılaşmanın ikinci yarısı devam ederken, Güneşspor´un hocası oyuncularına rakip oyuncu Ali´ye dikkat etmeleri için oyuncularını uyarıyor.

-Ali´ye bak! Ali dikkat et!
Ali bu maçta 2-3 kez topu ayağının altından kaçırıp gelen topu kaptırır. Güneşspor´un hocası top rakipteyken yine oyuncularına aynı uyarıları yapar.

-Dikkat edin. Bak Ali arkanda, boş bırakma, Ali´ye bak!
Tam bu esnada Ali kontrolü iyi yapamayıp, yine topu kaptırınca kendi hocası dayanamayıp kulübeden fırlar.

-Bakın, bakın. Siz, Ali´ye bakın. Acaba Ali kendisine bakıyor mu? Ali Efendi yine dere kenarında sabahlamış..