Geçen hafta söylemiştik, Sancaktepe maçında alınan 3 puan güzel, fakat bana göre asıl maç hafta sonu Eyüp karşısında olacaktır diye. İnegöl’e farklı bir duyguyla gelecek bir takım var. Karşımızda son 2 maçı kazanıp, havaya girdiler. Hele ki İnegöl’de kazanırlarsa demeyin onların keyfine diye ama kime demişiz, kim dinlemiş, kim önemsemiş. Keşke geçen hafta kaybetseydik de, bu maçı kazansaydık diye düşünmüyor değilim. En azından Eyüp camiasına o sevinci yaşatmazdık. Maçın başından sonuna kadar sahada gezinen, ne yaptığı belli olmayan, bu maçın ne havasını, ne önemini idrak eden bir futbolcu topluluğu izledik. İnsanda biraz ruh olur. İnsan biraz maçın havasına girer. Yok arkadaş, sanki lig bitmiş, hedefe ulaşılmış da, bitse de gitsek havasındaydık. Fatih hoca geçen hafta kazanan takımı bozmamış, cezalı Gökhan ve Yasin’in yerine Kemal ve Bilal ile maça başladı. Kadroyu bozmamakla hata yapmadı ama geçen hafta ortaya konan futbol ve Eyüp maçında ki mücadele kıyaslanınca, gece ile gündüz kadar fark oluştu. Kanatlardan ne Okan, ne de Osman rakibe bindirme yapamadılar. Sahada adeta yokları oynadılar. Onlar öyleydi de diğerleri uçak mıydı? Tabi ki hayır. Orta sahada Taner, Serhat ve Emirhan zor top kazandılar. Aldıklarını da ya yanlış tercihle kullandılar ya da rakibe kaptırdılar. Hele Taner sahada nasıl kaldı, hayretler içinde izledim. Emirhan iyi futbolcu, fakat maça nasıl başlarsa öyle gidiyor. Sonrasında ise takımın el freni çekilmiş gibi oluyor. İlerde Yaşar istediği topları alamadı.

Geriye gelerek takımı atağa çıkarmaya çalıştı. İndirdiği 3-4 top ise, rakip savunma arasında eridi. Beklerden Orhan vasatı aşamazken, Kemal ise uzun süre oynamamış olmanın dezavantajını yaşadı. Savunmada Volkan ve Bilal pek uyumsuz gözükmediler. Rakibin attığı gol sonrası Bilal’e faul yapıldı. Hakem oralı olmadı. Başına dikiş atıldı, öyle devam etti. Devre arasında ise Fatih Akyel, Bilal’i oyundan aldı. Sakatlık nedeniyle ise bir şey diyemem. Fakat ondan değil, Bilal oynardı, hoca oynatmadı. Burada şunu söyleyelim; hoca Bilal’ın devam etmesini istemedi ve pozisyonu hata olarak görerek, çıkartı. Hocam sezon başından beri oyuncuların bir sürü hata yapıyor. Stoperlerden tutun, orta sahayı geçin, forvete kadar evlere şenlik hatalar oluyor. Bilal’i gözüne kestirdiysen, Bilal İnegölspor için çok şey ifade ediyor. Çünkü biz diğer maçları da izledik. Sarıyer maçından sonra Bilal kesildi, ardından Eyüp maçında zoraki oynadı ve en ufak pozisyonda tekrar bilet kesildi. Kemal, Bilal, Raif belki oyun şablonunda yoklardır. Fakat yolu bu değil, bana göre. Kararlar böyle olursa, adalet mekanizması sarsılır. Çünkü bu oyuncuların İnegölspor ile ilişkisi sadece para ve prim değildir. 

Sonuç olarak, İnegölspor 3 aydır evinde maç kazanamadı ve ligi böyle saçma bir istatistikle bitirdi. Bu kadro şampiyonluğa ya da Play-off oynar diye kuruldu. Tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Bana göre Ankara Demir maçından sonra, sorunlar tümüyle masaya yatırılıp, kararlar acilen alınmalı. Bu takımdan bizim beklediğimiz tarzda bir şey olmaz. Anca öyle böyle kahır mektupları yazarız. Yoksa biz bugün bu oyuncuları, bizi hedefe götürsün diye aldık. Aksi taktirde daha düşük maliyetle, zaten geçen sezon lige damga vurduk. İnegöl eğer sıralamalarda buralarda kalacaksa, açık söylüyorum; bunca maliyete gerçekten gerek yok. Çünkü daha önce yaptık, yine yaparız. Geçen sezonda 2 takım kafadan düştü. Bul yılda ne değişti? Değişen şu; geçen sezonki takım beğenilmedi, burun kıvrıldı, başarıları şanstı dendi. Düştüğümüz durum bu. Fakat o takım, geçen sezon Eyüp’ü içerde dışarıda 3’ledi. Biz ise son maçta Eyüp kalesine 2-3 kez anca gidebildik, hatırlatalım... Son olarak temennimiz Ankara Demir maçını kazanıp, ligin ilk yarısını 3 puanla kapatırız en azından. Başta taraftarımız ve size güvenen yönetimden Eyüp maçında aldığınız skoru affettirmek için...