Önce Keçiören finalinde kendi kalesine attığı golle Play-of umutlarını bir başka bahara bırakan, ardından evinde lider Hatayspor´a çok kolay boyun eğen ve play-of´u tamamen hedefinden silen İnegölspor, bu hafta deplasmanda karşılaştığı kendisi gibi iddiasız Tokatspor´la oynadığı ve geriye düştüğü maçı Murat ve Raif´in golleriyle çevirerek 3 puan alarak evine döndü. Aldığı bu 3 puanla puanını 55´e çıkararak 7. sıradaki yerini korudu.

Rakip Tokatspor yıllardır aynı gruplarda mücadele ettiğimiz, zaman zaman küme düşmenin eşiğine gelip dönen mütevazi kadrolu bir takım. Küme düşmemeye oynayan ancak bu sezon küme düşecek takımların sezon başında belli olmasıyla İnegölspor gibi rahatlayan ve rahat maçlardan da topladığı 38 puanla 18. sırada çıktığı bu maçı evinde kaybetti. Genelde İnegölspor´un yollarını ayırdığı Taşkın ve Mehmet Bulut hocalarımızla birkaç sezon çalışan, kısacası İnegölspor´u tanıyan bir takım.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Mustafa Güngör, geride Enes Bayır-Murat-Kemal-İsa, ortada Cengiz-Emirhan-Ömer Faruk-Enes Ata, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Ahmet Hakan´ın yerine Kaan ve Enes Ata´nın yerine Yasin´i oyuna aldı.
Alperen´in golü ile geriye düşen temsilcimiz, ikinci yarıda Murat ve Raif´in golleriyle maçı çevirerek 3 puanla evine döndü. Play-of iddiası bitince teknik heyetimiz kalede Mustafa, orta sahada Ömer Faruk, geride Murat Şimşek´e şans verdi. İkinci yarıda yapılan değişiklikler takımımızı ateşledi. Bunun neticesinde iki gol bularak İnegöl´e 3 puanla döndü.

İnegölspor ikinci yarıda evinde iyi başlamasına ve deplasmanlarda da sürpriz puanlar almasına rağmen, küme düşme potasındaki Kocaeli Birlikspor, Bucaspor ve Bodrum Belediyesine altın tepsi içerisinde verdiği 9 puanla play-of´ta kendi ipini kendisi çekti. İnanılmaz bir şekilde bu ve bunun gibi maçlarda adeta harakiri yaparak kaybettiği puanlarla Play-of´u elinin tersiyle itti. Bunda ikinci yarıda şanssız bir şekilde sakatlanan müdafaamızın sigortası kısacası her şeyi kaptan Bilal, daha sonra golcümüz Okan Deniz´in sakatlığı takımımızın kurgusunu bozdu. Bu iki oyuncudan yoksun çıkılan maçlarda yavaş yavaş geriye gitmeye ve yukarıda saydığım maçlarda kaybettiği sürpriz puanlarla Play-of´a veda etti. Halbuki bu sezon iç transferi çok başarılı bir şekilde çözmeyi başaran yeni yönetimimiz yaptığı transferlerde sezon başında hata yapmasına rağmen devre arasında aldığı 2 gurbetçi oyuncu ile hatasını bir oranda telafi etti.

Kalede Şener tecrübesi ve yeteneği ile kalemizi çok iyi doldurdu. Birçok maçı adeta tek başına Hatay maçı hariç aldı. 2. Ligin tartışmasız en formda kalecisine sahip İnegölspor, müdafaasında da Bilal ve Kemal gibi yüreğini ortaya koyan iki kaptana sahipti. Sol bekte İsa geçtiğimiz sezon kulübede oturmasına rağmen Recep´in gitmesiyle kaptığı formayı bütün sezon taşıdı. Genelde iyi oynadı. Kötü maçlarıda vardı ancak evimizdeki maçlarda hep coştu. İyi oynamaya gayret etti. Kalede Şener, geride Anıl-Kemal-Bilal-İsa gibi tecrübeli bir müdafaası olan takım lige zaten avantajlı başlıyordu. Orta sahamız sezon boyunca hep sos verdi. Bir türlü dikiş tutmadı. Bu bölgde Emrah gibi tecrübeli elemanları olmasına rağmen orta sahada beklediğimiz performansı yakalayamadılar. Forvette ise Sadece tecrübeli Raif´e bel bağlanınca ilk yarıda büyük umutlarla alınan tecrübeli Kenan fayda yerine zarar verince Raif´te sürekli sos verdi. İkinci yarıda gurbetçiler Kaan ve Cengiz ortaya çıkınca Enes Ata´da şans verildiğinde sürpriz sonuçlar gelmeye başladı. Raif´de gol atmaya başladı. Tecrübeli golcümüz Okan Deniz ilk yarıda iyi oynadı ancak ikinci yarıda sakatlanınca oynayamadı. Bunları bir bütün halinde düşününce İnegölspor´un Play-of´a kalması gerekiyordu.

Sonuç olarak İnegölspor play-of umutlarını kaybettiği bir ortamda Tokat´ta oynadığı maçı kazanarak 3 puanla evine döndü. Ancak atı alan Üsküdar´ı geçmişti. Sezona çok çalkantılı ve stresli bir kongre sürecinden sonra göreve gelen Münür Kanar ve ekibi idari olarak beklenenin üzerinde bir başarı gösterdi. Teknik heyetimiz ise böyle bir ortamda mevcut maddi ve manevi imkanlarla 55 puan toplayıp 7. sıradadır. Bu bir başarıdır. Ancak teknik heyet açısından değerlendirdiğimizde, Play-of´a kalmalıydı diyoruz.
Sezon başında küme düşecek takımlar belli olmuş, küme düşme korkusu yok, stres yok. Tecrübeli bir takımınız var. Kaleciniz süper, müdafaanız ilk yarıda adeta kale gibi. Devre arasında alınan gurbetçilerden iki tanesi tutmuş. Oyuncuların taksitleri tıkır tıkır ödeniyor. Maçlara çok rahat çıkıyorsunuz. Küme düşme korkusu yok, sadece üst sıralar için savaşıyorsunuz. Maçlarda istediğiniz gibi riske girebiliyorsunuz. Sizden şampiyonluk bekleyen yok. İlk yarı sonunda mevcut tabloda Play-of´a kalmanız gerekiyor. Bütün avantajlar sizden yana. Ancak siz baba gibi maçları kazanırken, küme düşmüş gençlerle oynayan Kocaeli Birlikspor´a tam 4 puan kaybediyorsunuz. Buca´da bir 3 puanı daha çimlere gömüyorsunuz. Bodrum´u yenemiyorsunuz. Bunları değerlendirmeye aldığımızda teknik heyetimizin gerçek performansı ortaya çıkıyor.

Bu değerlendirmelerin özeti şudur; İnegölspor ikinci yarıda play-of´a kalmalıydı.

Tokatspor´u yenen teknik heyetimiz ve oyuncularımızı kutluyorum. İnegölsporumuzun başarılarını yazmak dileğiyle...