TOPLUM MÜHENDİSLİĞİNİ GELİŞTİRMEK

           

            Sosyal açıdan ülke genelinde gerilimin ve bazı nifak grupları tarafından bazı değerlerin provoke edildiği, istenmeyen nitelikli olaylarla karşı karşıya kalmaktayız. İhanet şebekeleri iş başında ülkenin bütün sektörlerini etkileyecek   olumsuz ve insanlık dışı eylemlerini gerçekleştirerek huzuru kaçırmaktadırlar. Ülkemizin içesinde bulunduğu jeopolitik yeri, bölgenin lider ülkesi olması  küresel güç odaklarının haçlı zihniyeti ile bizi içten ve dıştan parçalama projelerinin asla başarıya ulaşamayacağını  haykırmak bizim şanlı şerefimiz ve namusumuz olacaktır.

            Toplum mühendisliği zihin mimarlığı, sosyolojik travmaları ortadan kaldıran  hareket noktası olmalıdır. Psikolojik yapılanmayı eğitim ve diğer tekniklerle kişilere aktarırken bölünmeyi ve kutuplaşmayı önleyecek en önemli nokta siyasilerimizin bütünleştirici dayanışmacı söylemleri olmalıdır.

            Yeni Anayasa taslağının hazırlandığı bugünlerde  halkın sesini dinleyerek kanun koyucu ve bu konuda görevli olan kişilere verilebilecek en önemli tavsiye ülkemizde ceza muhakeme kanunun bir kez daha gözden geçirilmesi olacaktır.  Özellikle son günlerde gündem de olan çocuk istismarları ve kadına şiddet konusunda yada diğer ceza hukuku kapsamında değerlendirilen konularda kanun boşlukları bulunmaktadır. Bunların ortadan kaldırılması insan haklarına, adalet koşullarına bağlı kalarak adil yargılamanın yapılabilmesi verilen kararlara karşı kişilerin duyduğu güven yargının tarafsızlığı için teminattır.

            Toplum mühendisliğinin geliştirilmesi toplumda yaratılan kanaat önderlerinin özellikle sağduyu, kibirden uzak , ben yaptım, ben gerçekleştirdim yerine beraber ve biz olarak yapacağız ifadeleri toplumsal gerilimi azaltacaktır.

            Bölünmeye ayrışmaya yüz tutacak söylemlerden gerek ifadelerde gerekse sosyal medyada  uzak duralım. İdeolojilerin ve dünya görüşlerinin farklı olması kişilerin birbirlerini sorgulamasını ve hakaret etmesi sonucunu doğurmayacaktır. Bizim ırkımız dilimiz ve mezhebimiz ne olursa olsun aynı ülkenin vatandaşlarıyız. Lütfen  sağduyuyu ve Cumhuriyetin niteliklerini artık sözde değil özde olarak çocuklarımıza ve gençlerimize aktaralım. Tarihi geçmişimizde çok ortak değerlerimiz ve kazanımlarımız vardır.

            Halk için rol model takip ettiği fikir liderleri ve siyasilerdir. Özellikle ülkemizin içerisinde bulunduğu stratejik zaman dilimleri içerisinde  ortaya konulan düşünce ve söylemler çok ciddi etki yaratacaktır. 15 Temmuz da gösterilen birlik ruhu kaybedilmemeli aksine daha da güçlü seslerle aklı selimle hareket edilerek Türk´ün gücü bir kez daha dünyaya ispatlanmalıdır.