Geçtiğimiz hafta 2.yarıya evinde Ankaraspor galibiyeti ile iyi başlayan temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü Trabzon Ortahisar Yavuz Selim stadında 1461 Trabzon FK ile deplasmanda oynadığı 2’nci maçında oyunun hemen başında yediği gole iyi mücadele ederek ve ciddi gol pozisyonlar bulmasına rağmen maalesef bu iyi mücadelesini puan veya puanlara dönüştüremedi. Trabzon’dan puansız dönmesiyle Play-off sınırına 10 puan düşme potasına 9 puan mesafede kaldı. Trabzon’dan puansız dönen temsilcimiz 27 puanla 12’nci sırada kaldı.

Rakip 1461 Trabzon FK 10 kişi kaldığı ilk maçta İnegöl’den beraberlikle ayrıldığı maçın rövanşında ilk yarıdaki Teknik Direktörü Bahattin Güneş’le yollarını ayırarak takımlarını Yusuf Şimşek’e teslim ettiler. Yusuf Şimşek bu ilk maçını maçın hemen başında Hakan Yeşil ile bulduğu erken golle maçı kazandı. İlk dakikada bulduğu golü 90 dakika korumasını bildi. 1461 Trabzon FK takımı iyi bir kadroya sahip ciddi bir takım. Devre arasında takımda bazı oyuncuları gönderirken yerlerine ciddi takviyeler de yaptı. Sakarya’yı ligin sonuna kadar ciddi olarak kovalayacağı görülüyor. İnegölspor’la zorlu bir mücadeleden sonra aldığı altın değerindeki 3 puanla hem yeni hocalarına hoş geldin dediler hem de zirve inadını sürdürdüler.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Aykut-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Furkan Özyapı-Fatih-Kadir, ileride Ersel-Ömer Faruk-Bahadır tertibiyle çıktığı maçın son yarım saatinde Aykut’un yerine Gülhan, Ersel’in yerine Yılmaz Can ve Fatih’in yerine Türker’i oyuna aldı. Son yarım saatte yapılan bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye neticeyi çevirmeye yetmedi. Maça hızlı başlayan rakip Trabzon 1461 takımı golü çok erken buldu Hakan Yeşil’in attığı güzel gol maçın tek golü oldu. Golden sonra iyi mücadele etmeye başlayan ve beraberlik golüne zaman zaman çok yaklaşan temsilcimiz maalesef topu iki direk arasına sokmayı beceremedi. Geçtiğimiz hafta evinde Ankaraspor’u etkili bir oyunla yenerek 2. yarı için bir hayli umut veren temsilcimiz deplasmanda grubumuzun zirveyi zorlayan ciddi bir kadroya sahip olan 1461 Trabzon’u bir hayli zorlamasına rağmen gol noktalarındaki sıkıntıyı bir türlü aşamadı. Ankaraspor maçındaki etkili ve gol noktalarındaki becerisini bu maçta gösteremedi. Futbolda bazen iyi oynarsınız, ancak girdiğiniz gol pozisyonlarına gole çeviremediğiniz zaman sahadan boynu bükük çıkarsınız. Bazen da şansınız yanınızda olur. İyi oynamadığınız halde şanslı goller bulur sahadan sürpriz sonuçlarla ayrılabilirsiniz. Ancak gerçek olan şu ki futbolda maçlara çok iyi hazırlanıp maçlarda etkili ve sonuca giden bir mücadele sergileyerek istediğinizi alacaksınız. Temsilcimiz devre arasında mevcut kadro ile fazla oynamayarak 2-3 oyuncuyla yollarını ayırdı. Gönderdiği oyuncular mutlaka gitmesi gereken oyunculardı. Büyük umutlarla transfer edildiler. Ancak İnegölspor’a 1. devre hiçbir şey veremediler.

Gönderilen bu oyuncuların dışında Ankaraspor maçında son maçını oynayan Spor Lisesinden öğrencim ve takım kaptanım Selimcan geçtiğimiz hafta Atakaş Hatayspor’a transfer oldu. Hatayspor Süper Ligde ilk 5’e oynayan ciddi bir takım. Selimcan’ı izleyerek aldıklarını düşünüyorum. Selimcan İnegölspor’da orta sahada iyi mücadele eden faydalı bir oyuncuydu. İnşallah gittiği yerde de bu başarısını devam ettirir. Selimcan’a 4 yıllık öğrenciliği ve okul takımımda ilçe-il ve gruplarda oynadığı sürelerde futbol tecrübemi aktarmaya ileride futboldan ekmek yemeği düşünüyorsa şahsi futbol değil ancak ve ancak kolektif oyun anlayışıyla başarılı olabileceğini okulumuzun Spor Lisesi olması nedeniyle hem derslerde hem de okul sporları müsabakalarında aktarmaya çalıştım. Ziyaretime geldiği veya idmanlarda karşılaştığımız zamanlarda kendisine aynı zamanda İnegölspor’u 28 yıldan beri takip eden ve yazı yazan biri olarak anlatmaya çalıştım. Selimcan İnegölspor’da özellikle bu sezon Türkiye’nin en yaşlı ve tecrübeli kadrosunda kendine orta sahada alnının teriyle hak ederek yer buldu ve orta sahamızın genç dinamosu olarak her maçta cansiperane mücadele etti. Futboldan ekmek yemeyi ve bunun için gerekenleri yapmaya karar verdi. Sonuç onun hayal ettiği gibi oldu. Ancak Hatay’a transfer olmakla iş bitmiyor. Asıl mücadele şimdi başlıyor. Gittiği takımda şans bulmak, süper lige adapte olmak zaman alacak. Her şeyden önce Selimcan sabırlı olacak. İyi çalıştığını biliyorum ancak daha da iyi çalışacak. İnşallah öğrencimi Hatay forması altında izler ve yazarım. Selimcan’ın futbol oynamaya ve futboldan ekmek yemeye ihtiyacı var. Çünkü futbol hayatını seçti. İyi deliklerim ve dualarımla Selimcan’ın arkasındayım. Sevgili öğrencim ve İnegölspor’umuzun değerli oyuncusu transferin Hayırlı yolun açık olsun.

Sonuç olarak İnegölspor, 2. yarının 2’nci maçında iyi oynamasına ve iyi mücadele etmesine rağmen gol noktalarında gerekli beceriyi ve dikkati gösteremediği için Trabzon’dan eli boş döndü. Ancak ilk yarıda evinde ilk yarının en etkisiz ve kötü oyununu oynayıp yenildiği Etimesgut deplasmanı için umut verdi. Etimesgut’tan rövanşı almalı buna hepimizin ihtiyacı var. İlk maçı unutmak mümkün değil, o maçta çok kötü oynadı. Rövanşı mutlaka alarak o maçın kötü intibaı silmeli. Devre arasında alınan oyuncular takıma yavaş yavaş ısınıyorlar. Umarım İnegölspor’a beklenen katkıyı yaparlar. Ersel’in iyileşmesi iyi oldu. Çarşamba günü Ankara deplasmanında Etimesgut maçında İnegölspor’umuzun başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”