Türkiye büyük bir ülke.Türk milleti büyük bir millet.Yer yüzünde hakkın temsilciğini yapan millet, Türk Milletidir. Türk Milleti deyince aklımıza sadece bir ırk gelmez. Aynı inanca sahip, aynı dili konuşan (İdrisi Bitlisi´nin deyimiyle karındaşlık,dindaşlık ve kardeşlik iradelerin birleştirilmesi) vatan, tarih,ve kültür birliği olan,tasada ve kıvançta ortak olan topluluma millet denir. Adına da Türk Milleti denmişse daha başka bir şey aramaya gerek yok. Yani Türklük sadece kan bağı ile sağlanan ırki bir tanımlama değildir. Bir millet adıdır.Türk Milletinin önünü kesmek isteyen; ABD-AB-RUSYA ve İsrail gibi ülkelerin tavrına baktığımızda önümüzün kesilmesinde yargılanacak bir durum yok.Bize düşen dostu dost,düşmanı düşman bilip tedbirli olmaktır. Düşman düşmanlığını yapar. Yeterki biz yapay ırklar ve kavimler üretme peşinde olan Oryantalistlerin oyunlarına gelmeyelim.
Türk milletinin yöneticisi konumuna gelmiş,bu şerefe nail olmuş kişilerin sorumluluklarının ağır,görevlerinin büyük olduğunu bilmesi gerekir.
Hangi aklın ürünü bilmiyorum.Aman son zamanlarda bir tartışmadır gidiyor.´´Biz kabile devleti değiliz,biz aşiret devleti değiliz.´´gibi.
Bir devletin,diğer bir devleti küçük görmek hakkı olabilir.Fakat saygısızlık yapma, hareket etme hakkı yoktur.
Kendilerini güçlü görüp hakkın temsilcisi zanneden emperyalist ülkeler,baskı kurmak ve çıkarlarını korumak amacıyla saldırılarını arttırabilirler.
Anlaşılan büyük baskılar var ki,böylesi feryatları duyuyoruz.
Türkiye´yi bir etnik kabileler topluluğu saymak ancak batılı emperyalistlerin işidir.Bu batının çirkin iftiralarından başka bir şey değildir.Türk milletini etnik bir topluluk, bir kabile, bir aşiret saymak cahilliğin daniskasıdır. Dünyanın en eski milletine böylesi yaftalarla saldırmak, cinayet değilse ahmaklıktır.
Türkiye batılı emperyalistlerin oyununa gelmemelidir. Olaylara batılıların gözüyle bakamayız.Onlar her zaman kendi oyunlarını kurarlar. Bizi de taşeron olarak kullanmak isterler.
Türkiye,kendi sorunlarını,kendisi çözecek kadar büyük ve güçlü bir ülkedir.Hiçbir devlete gidipte sorunlarının çözümü için yardım istemez.”Sadece gölge etmeyin başka ihsan istemez.” Diyebilir. Ancak eşit şartlarda görüşülebilir.
Türkiye´ye elbette bit gün, siyaseti ibadet temizliği ve hassasiyeti ile yapacak siyasetçilerin gelmesi uzak değildir. Bu ülkede “Muhteşem Türkiye” sevdalıları milyonlar var...
Acılar,sıkıntılar çekilebilir, lakin Türk Milleti her sıkıntının üstesinden gelecek güçtedir. Binlerce yıldan beri varlığını sürdüren ve dünyanın yüz akı olmuş olan milletimiz, yine dünyanın önünde örnek bir millet olacaktır.Buna inancımız tamdır.
Yaşasın Türkiye, Yaşasın Türk Milleti...