Amerika’da bir polisin, siyahi kökenli bir vatandaşı öldürmesi ile bugünlerde sokaklar bir anda yangın yerine döndü.

Amerika sokaklarında yangının ateşi hala devam ediyor. Bunu gören birileri hemen bunu kullanmaya çalışarak aynısının Türkiye’de de yaşanmasının hayalini görmeye başladılar. Bazı yerlerde yaşanan olayları göstererek bak burada da polis, insanlara zulüm ediyor, eziyor, öldürüyor algısı uyandırmaya çalışarak, Türk halkı ile polislerimizi çatıştırma planları yaparak bir iç kışkırtma hayalleri kuruyorlar.

Aç çakallar gibi pusuya yatıp bekliyorlar ve yavaş yavaş Türkiye’yi iç savaşa götürme planlarını kurarak hayallerindeki şer duygularını kurgulayarak gerçekleştirmek istiyorlar. Hem de ısrarla. Hiç bıkmadan. Polislerimize, bütün bunlara bakarak haksızlık yapmayalım.

Türk polisi hiçbir zaman istisna dışında Amerika’daki polisler gibi değildir. Ankara’da askerliği, Merkez Komutanlığında İnzibat olarak yaptığım zamanlarda, polisler ile birlikte çalışmıştık. İşleri gerçekten çok zor kolay bir iş değildi. Kimseye yaranamıyorlardı. Polisler ile o zamanlar arkadaşlıklar, dostluklar edinmiştik. Tebrik gönderme adetlerinin olduğu yıllarda, uzun zaman her bayram, bayram tebrik kartı gönderirlerdi. Hep polislerin, sert kötü davrandığı söylenir. Birde, plağın öbür tarafına bakalım. Alkollü araba kullananlar ile saatlerce uğraşıyorlar, hakarete uğruyorlar. Kavga olaylarında iki tarafı ayıralım derken günahsız yere canlarından olabiliyorlar. Terör konusunda asker ve polis her zaman ilk hedef olanlar durumunda. Bir haksızlığı görse, suç işleyene gereken işlemi yapmaya kalktığında, bazı zengin, mevki ve şöhrete sahip kendini bilmez kişiler tarafından ben, benim kim olduğumu biliyor musun? Ben falancanın, oğluyum, kızıyım, çok yakınıyım, görürsün sen, seni nasıl sürdüreceğim gibi haksız hakaretlerle hep karşılaşıyorlar.

Amerika’da bizim burada yapılan şeylerin hiç birisini yapamazsınız. Bırak onu, sizi durdurduğunda, ufak bir yanlış anlaşılmada bile, vurularak hayatınızı kaybedip kim vurduya gidebilirsiniz.

Ülkemizde polis hiç suç işlemiyor mu? Hiç suçlu olanlar yok mu? Elbette ki vardır. Fakat istisna kaideyi bozmaz.

Düğünlerde, asker uğurlamalarında, kavga olaylarında başlarına büyük belalar gelebiliyor. Fakat polisler onlara uymayıp, mantık içerisinde, belayı uzaklaştırıyorlar. Amerika’da bunları hiç yapamazsınız. Amerika’da polise karşı çok dikkatli davranacaksın.

Eskiden kovboy filmlerinde şerif olurdu. Şerif her şey demekti. Çeker silahı hep vururdu. Yargı sonradan işlerdi. Eski Amerikan filmlerindeki şeriflerin yerini şimdi polis almış durumda Amerika’da. Amerikan polisi kültür olarak, bizim polisimize benzemez.

Hollywood kendisi suçlu olan polisler üzerine filmler ve dizilerde çekmişti. Seri katil polisler üzerine diziler ve filmler. Polislerimize haksızlık yapmayalım. Polisler bu halkın çocuklarıdır.

Korona olayında da nasıl hizmet ettiklerini gördük. Halka maske dağıttılar. Poğaça dağıttılar. Maaş dağıttılar. Vatandaşlarımıza karşı ellerinden geleni yaparak iyi davrandılar. Çok yoruldular ama bana ne kardeşim, bütün bunlar benim vazifem değil demediler. Herkese çalışarak yardımcı oldular.

Son söz olarak Türk polisi, polislerimiz, Amerikan polislerine benzemez. Halkımız ve polislerimiz hainlerin kurdukları tezgahın farkındalar, onlara fırsat vermeye hiç niyetleri yok. Hainler boşuna uğraşmaya devam ede dursunlar. Ülkemizi, koruyan asker ve polislerimizin Allah işlerini kolaylaştırsın. Bu ülke için şehit olan asker ve polislerin mekanları da cennet olsun.