Sağlıklı yaşamın en önemli etkinliği bence Doğa Yürüyüşü veya bisikletle doğa turlarıdır. Gittiğiniz yerlerdeki doğa güzelliği ve temiz hava  alışkanlık yaptığı için, bir kere başladınız mı artık tiryakisi olursunuz.. Zaten çevrecilik, doğa sevgisi ve doğadaki canlı cansız her şeye karşı ilgi de böyle başlar. Giderek bu alışkanlık, hastalık halini alır, artık kapalı yerlerde duramaz, kendinizi doğanın kucağına atmak, şehrin gürültü ve stresinden uzak, sessiz, sakin ortamlar ararsınız..

İşte bundan dolayı ben ve arkadaşlarım  sürekli doğa ile kucak kucağayız.. 7 Temmuz 2013 Pazar günü de önemli bir doğa etkinliği gerçekleştirdik.

İnegöl’den 20 kişilik bir grup oluşturup, Uludağ’ın zirvesine  doğru yola çıktık. Güzel bir doğa sporu daha  yapmak için, geçtiğimiz Pazar günü  sabah 6 sularında, kendi imkanlarımızla  temin  ettiğimiz araçla, İnegöl Doğa Sporları Kulübü (İDOKS)  Başkanı Fahrettin Kurt’un da katılımı ile  hep birlikte Uludağ Kayak Merkezine gittik ve buradan sonra Uludağ’ın zirvesine doğru yol almaya başladık.

Tırmanışa geçtiğimizde yağmur çiselemeye başladı. Bir kaç kilometre yükseklere yol alırken yağmur oldukça  hızlandı. Ayrıca yükseğe tırmandıkça hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü. Bizler ise havanın soğuk ve yağışlı oluşuna aldırmadan yolumuza devam ettik.

Sırıl sıklam oluşumuza aldırmadan bir kaç saat sonra 2 bin 543 metrelik  rakımdaki  zirveye ulaştık. Madenler bölgesinde-ki  Kapı tabir edilen yerden geçip, yüksek kesimlerden batıdan doğuya doğru eğri kar mevkisine vardık.

Zorlu bir parkur olmasına rağmen, Pa-zar sabahı saat 08.30’da başladığımız zir-ve yürüyüşünü, akşam üstü saat 19.00 sularında bitirmiş olduk.

Güzel bir Pazardı. Böyle güzel yürüyüşlerde sizlerin de aramızda olmanızı arzuluyoruz. Sağlıklı yaşam için, gelin hep birlikte yürüyüş yapalım.

Amacımız, Uludağ kayak merkezinde başlatmış olduğumuz zirve yürüyüşüm-üzü, İlçemize bağlı olan Kıran köyde sonlandırmaktı. Kazasız belasız hedefimize  ulaştığımızdan dolayı sevinç ve mutluluğumuz bir hayli yüksekti.

Bir dahaki doğa yürüyüşümüzde, tüm doğa severleri, doğanın kucağında, temiz havada, sağlıklı yaşam için sigaradan, sigara dumanından uzak sağlıklı yaşam için aramıza bekliyoruz.