Evinde Hacettepe’yi son yarım saatte geçen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü 30 puanla 12’nci sıradaki Utaş Uşakspor’u iki golle geçerek Play-off’u etkilemeyen 3 puanla döndü. İnegölspor aldığı bu 3 puanla puanını 41 yaparken, fikstürde bir basamak tırmanarak 7. sıraya oturdu. Bu deplasmandan 3 puanla dönen teknik heyetimizin kalan 7 maçta nasıl yöntem uygulayacaklarını bekleyip göreceğiz.

Rakip Utaş Uşakspor sezona mütevazi bir kadro ile başladı. Ligin başlarında istediği sonuçları alabilseydi belki daha iyi bir kadro oluşturmayı deneyebilirdi. Ancak istediği sonuçları alamayınca bu kadro ile lige devam etmeye maddi sıkıntıları arttırmamaya özen gösteren bir vilayet takımı. Geçmiş yıllarda aynı gruplarda çok ciddi maçlar oynadığımız bir takım. Geçtiğimiz haftalarda teknik heyetleri ile yollarını ayırıp, eski menajerimiz İsmail Güldüren’i takımlarının başına getirdiler. İsmail geçen hafta Cumartesi günü oynanan İnegölspor –Hacettepe maçını basın tribününden canlı izledi. Anlaşılan izlediği eski takımına karşı gerekli önlemleri alamamış. Ligde sallanan Play-off’tan çok uzak takımımızı yenmeyi başaramadı. Bunu başarabilseydi, yeni getirildiği görevde bir hayli sükse yapabilirdi. Uşakspor bu maçtan sonra 30 puanla 12. sırada kaldı.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça beklentilerin aksine yine kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Cengiz-Emirhan-Taner-Osman, ileride Fatih ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktı. 2. yarıda Fatih’in yerine Yaşar, Ahmet Hakan’ın yerine Selim Can ‘ı oyuna aldı. Geçtiğimiz hafta son yarım saatte oyuna girip üst üste 2 mükemmel gol atıp galibiyete damgasını vuran Cengiz’in çok kritik (45+2) de attığı golle öne geçen ardından her şeye rağmen ilk 11’de yine şans verilen Taner’in attığı penaltı golü ile 3 puana uzanan İnegölspor, aynı 11’le oynamaya teknik heyetimiz de ne kadar fazla puan toplarsam Teknik heyet kariyerimize artı değer kazandırırız düşüncesinde devam ediyor. Takım her hafta aynı oyunu oynuyor. Aynı hataları yapıyor ve Play-off’tan uzaklaştığını görerek sezon sonunu getirmeye çalışıyor. Bunun maddi faturası nasıl olacak? Nerelere dayanacak bunu sezon sonu olağan kongrede göreceğiz. Metin kardeşim her hafta köşesinde bu gerçekleri daha açıkça yazıyor. Umarım bu gidişat ligin kalan bölümünde İnegölspor’umuz için hayırlı olur. Kalede çok iyi ve tecrübeli bir kalecimiz var. Şener’in bu saatten sonra her maçta direk oynamasının anlamı yok, biraz dinlendirilebilir. Dinlenirse değerinden bir şey kaybetmez. Geride stoperde Volkan var. Orta alanda seneye Bursaspor verirse Emirhan var. Ayrıca orta sahada Osman ve Cengiz var. Cengiz çok yönlü bir oyuncu, açıklarda oynadığı gibi orta alanda da sürekli gelişiyor. Forvet aynı nakarat bu bölgeye istikbal vadeden genç oyuncular bulunabilir. Aramak lazım. Bunlar gelecek sezon için tespitlerim. Altyapılarda sıra bekleyen gençlerimiz kalan bu 7 haftada ne kadar şans bulur, ne kadar oynarlar, bunu ancak teknik heyetimiz bilir. Aslında bilmesi gereken bir yönetim de var. Ancak ne kadarını biliyor bekleyip göreceğiz.
Sonuç olarak İnegölspor için kayıp bir sezon yaşıyoruz. Play-off’tan 14 puan geride küme düşme sorunu olmayan bir pozisyonda İnegölspor’umuz, lige genelde aynı kadro ve aynı mantalite ile devam ediyor. Uşak’tan 3 puanla dönen başta teknik heyetimizi ve oynayan oyuncularımızı tebrik ediyoruz. İnegölspor’umuzun kalan maçlarında başarılar diliyoruz. Önümüzdeki hafta evinde küme düşen -3 puanlı Manisaspor’u ağırlayacağı maçta, altyapımızda şans bekleyen, ancak hak eden gençlerle oluşturulacak bir 11’i izlemek ve başarılarını yazmak dileğiyle…