Kabul etmek gerek sezonun ilk maçları hep zordur. Yeni yönetim yeni teknik heyet ve yeni bir kadro. Geçen yılki takımdan sadece 3 oyuncusu sahada olan bir takım ve bu takımın neler yapacağını beklemek.

Zonguldak takımında ise işler bizden daha vahim bir tabloydu. 15 gün içinde oluşturulan bir takım ve bunun yanında takımın önemli ismi kalecisi Sinan’ın birkaç gün önce elinin kırılması. Bu açıdan bakıldığında çantada keklik gibi gözüken bir maç ama daha önce tersi örneklerinin yaşandığı bir dönem yaşadık. Konuk takım belki de kendi bile inanamayacağı bir puan çıkarttı bu yoklukta ama tebrik etmek gerek onları da mücadelelerinden dolayı.

İnegölspor ise maça istekli başladı ve ilk yarıda net pozisyon bulamasada topla oynayan oyunu rakip kaleye yakın kurmaya çalışan ve galibiyeti daha fazla isteyen bir ekip görünümümdeydi. Bütün bunlara rağmen Zonguldak ceza alanı içinde net pozisyon bulamadık. Hatta ilk yarıda 7-8 korner kullandık. Bir tanesini kaleye dahi gönderemedik. Buna çözüm bulamamız şart. Bütün bunları harcarken de, konuk takımın yakaladığı net gollük pozisyonu kaleci Gökhan kurtararak takımı bir anlamda oyunda tutmuş oldu.

2.yarı ise bambaşka bir İnegölspor izledik. Sahanın her yerinde olan, gol pozisyonlarına giren ve bütün bunları da verkaç ya da pas trafiği ile gerçekleştiren bir takım görüntüsü verdi. Belki golü bulsak rakibin direnci daha çabuk kırılacak. Oyun bizi başka bir hikayeye götürecekti. Fakat gol atmak için her şeyi yaptığımızı söylemeliyim. Takım kadrosuna bakıldığında, ilk maç olması açısından bazı şeyleri söylemek erken ama şu kesinki, özellikle kanatların oyuna daha fazla katkı vermesi gerekiyor. Çizgilerden yapacağımız bindirmeler bizi daha ofansif anlamında oyun ortaya koymamızı sağlayacaktır.

Bu maç için söylenecek tek şey ise, özellikle 2.yarı için şans İnegölspor’un yanında değildi ama bana göre kaçan bir 2 puan gerçeği de var. Zor bir gruptayız ve Gümüşhane deplasmanın sonrası seri biraz daha zorlaşacak. Bunun için Cumartesi günü oynayacağımız Gümüşhane maçını kazanmak bizi biraz daha farklı atmosfere sokacaktır.

Pandemi nedeniyle maçların seyircisiz olması ise futbol ve futbolcular adına büyük talihsizlik. Tabi maddi gelir bekleyen yönetimler adına şanssızlık ama bu maçta gördük ki taraftarsız futbol yağsız yemeğe benziyor. Hakkını yemeyelim bu maç seyircili olsa İnegölspor ne yapar, eder araya 1 gol sıkıştırırdı diyorum.