Daha önce ülkemizin eğitim sisteminden çok eğitimcisi ile olan sorunları üzerinde durmuştuk. Yine öyle yapacağız. Çünkü fazlasıyla üstünde durulması, üstünden geçilmesi gereken bir konu. Üstünden geçilmesi gerekenler sözü geçen eğitimciler.
İnsanlar sanırım gündemi takip ediyor ve herkes gündemde olan konunun bir üst basamakta olan çirkin olayını kendi alanında gerçekleştiriyor. Yani bir felsefeci eşofman giyen kız öğrencilerden zevk aldığını dile getirdikten bir vakit sonra bir başka okul müdür yardımcısı sanki, sıra bende, der gibi bir harekette bulunuyor. Ne yapıyor biliyor musunuz? Kız öğrencileri odasına çağırıp “ söyleyin bakalım kimler bakire değil? “ diye soruyor. İşte bu hareket eğitimci eğitimcinin hatasını takip ediyor, daha kötüsünü yapmalıyım diye niyet ediyor şeklinde algılanıyor. En azından ben öyle algılıyorum ve bu sadece eğitimciler için geçerli olmuyor. “ Karımı öldüreceksem daha beter etmeliyim, yeğenime cinsel istismarda bulunup, ben uzanıyordum o ilişkiye girmiş demeliyim, çirkinleşmeliyim. “
Neyse meşhur okul müdür yardımcısına dönelim. Bu şahsın kız öğrenciler ile sosyal medya üzerinden ilişki kurmak istediği de ortaya çıkıyor. Neden kimler bakire değil diye soruyorsun? Bakire olmayan öğrenci varsa onlarla rahat şekilde ilişki kurabileceğin düşüncesine mi sıcak bakıyordun. Bakire olmayan öğrenci varsa bunu onların yüzüne vurup nasıl bir karşılık almayı düşünüyordun? Bilmiyorum. Ben “ Yanlış! Bunlar eğitimci değil” diye düşünüyorum. Eğitimciler sınavla değil hormonal testler ile seçilip göreve alınsın diye düşündüğüm de oluyor. İnsanlar birbirini örnek alır gibi çirkin olaylar yapmasın, kimseye bunları yaşatmasın diye diliyorum. Üstünde durulsun, üstlerinden geçilsin diyerek yazıma son veriyorum.