İnegöl Belediyesi, temizlik hizmetlerinde çalışan personellerin iş alanındaki sosyal alanını arttırmak ve şartlarını iyileştirmek adına Katı Atık Transfer İstasyonunda yeni bir idari bina yapımına başladı. İçerisinde soyunma odalarından çamaşırhaneye, duş ve sosyal alanlara kadar ihtiyaç duyulan her şeyin bulunduğu binanın kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Bir yandan şehri geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, bir yandan da personele yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Katı Atık Transfer İstasyonunda yeni bir idari bina yapımına başlandı. Zemin katı 205 m2 alanda; İşçi Lokali, Revir, Kontrolör Odası, Mescit, Soyunma Odası, Duş, Tuvalet ve Abdesthaneden oluşan binanın 1. Katında ise; Müdür Odası, 4 Adet Oda ile Tuvalet ve Duş bulunacak. Bu binayla birlikte temizlik çalışanları işe kendi kıyafetleriyle gelip burada iş kıyafetlerini giyecekler. Gün sonunda da kullanılmış iş kıyafetleri evlere götürülmeden çamaşırhanelerde yıkanarak bir sonraki güne hazır hale getirilecek.

ÇALIŞANLARIN SOSYALLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Aynı zamanda çalışanların birlikte sosyalleşmesini de sağlayacak alanların yer aldığı binanın yapımına başlandı. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve meclis üyeleriyle birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Burada bir açıklama da yapan Alper Taban, “Katı Atık Transfer Merkezimizde İnegöl’ümüzde toplanan evsel atıkları toplayarak, buradan büyük tonajlı tırlara yerleştirip bertaraf edilen katı atık merkezine transfer ediyoruz. Ahmet Türkel Çevre Yolundaki bu alanın hemen karşısında da endüstriyel atık toplama merkezimiz var. Bu operasyonları tamamen bu merkezden yönetiyoruz. Bugün de burada aslında bu çalışmaların yönetimi noktasında belediyemizin de ihtiyacı olan inşaatımızın çalışmasını yakından görelim ve kamuoyunu bilgilendirelim istedik” dedi.

TEMİZLİK PERSONELLERİMİZ ÇOK KIYMETLİ BİR İŞ YAPIYOR

Temizlikte bir dönüşüm hedefleri olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Burada ben en başta bu hizmeti veren Temizlik İşleri Müdürümüzden sahada çalışan veya arka planda çalışan tüm temizleyen, toplayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Evlerimizden atık diye çıkardığımız her maddeyi bu arkadaşlarımız topluyorlar. Bazen bu sıcaklarda, bazen soğukta, bazen karda yağmurda… Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza çok kıymetli bir iş yaptıklarını defaatle ifade etmiştik. Ancak tabi burada bir eksikliğimiz de vardı. Arkadaşlarımızın burada çalışmalarını daha sağlıklı bir ortamda yürütebilmeleri adına burada soyunma odası ve duşlarının olduğu, eğitim salonlarının olduğu, beraberinde çalışan arkadaşlarımızın bir arada oturup çayını kahvesini yudumlayabileceği bir lokallerinin olduğu ve aynı zamanda yönetim ofislerimizin de içerisinde bulunduğu 2 katlı bir yapıyı burada hayata geçirmiş oluyoruz.”

1 MİLYONLUK HİZMET BİNASI

“Ben bunu çok kıymetli buluyorum. Çünkü çalışma arkadaşım işine geldiğinde temiz, pak kıyafetiyle gelecek, burada üzerine çıkarıp iş kıyafetlerini giyecek. Akşam iş kıyafetlerini çamaşırhaneye gönderecek ve tertemiz yıkanacak. Çünkü takdir edersiniz ki atık konusuyla ilgileniyorsunuz ve fazlaca kokan ya da bu anlamda hassasiyeti olan bir konu. Arkadaşlarımıza bu anlamda destek veriyoruz ve tertemiz çalışmalarını istiyoruz. Dolayısıyla burada yaklaşık 1 milyon TL’lik yeni bir hizmet binasını hayata geçirmiş olacağız çok kısa bir zaman içerisinde.”

“ÇALIŞANLARIMIZI DA HİZMET ETTİĞİMİZ KİTLEYİ DE ÖNEMSİYORUZ”

“Çalışanlarımızı da hizmet ettiğimiz kitleyi de önemsiyor ve değer veriyoruz. Layıkıyla da işi yapmak istiyoruz. Onun için ben bu vesileyle bir kez daha uyarmak istiyorum. Çevremizi kirletmeden, atıklarımızı doğru yerlere atarak ya ad 153 hattı üzerinden alacağımız tüm atıkları bizlere bildirerek vatandaşlarımız sürece katkı versinler. Temizlik işlerimiz bu anlamda çok ciddi bir dönüşüm geçiriyor. Biliyorsunuz araçlarımızı yeniledik, geri dönüşüm atıklarının tamamını artık İnegöl Belediyesi organizasyonuyla topluyoruz, bu alanda çalışan arkadaşlarımızı kurumumuza dahil ettik, araçlarımızı aldık, bir organizasyon kurduk. Bu konuda çok duyarlı insanlar olduğunu görüyorum. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Ama bir de henüz farkına vardıramadığımız insanların da olduğunu görüyoruz. Doğayı, çevreyi kirletmenin kimseye bir faydası yok. Tabiatın ve doğanın bize ihtiyacı yok ama insanoğlunun yaşamak için bu doğaya ihtiyacı var. Bugün orman yangınları var. Orman yangınlarından sonra oralarda yanmayan, kalan materyalleri görüyoruz. Ne acı. Bunlar bizim bölgemizde de olan şeyler. Biz kimsenin pikniğine, eğlencesine karşı değiliz ama etrafı kirletmek bizlere yakışmayan bir şey. Bizler Müslümanız, bizler kirletmeyeniz. Ben bu vesileyle tüm esnaflarımızdan, şehrimizdeki vatandaşlarımızdan bu sürece katkı vermelerini rica ediyorum. Tabi ki biz de şehrimizi temizleyeceğiz, belediye olarak bizim de yasal sorumluluğumuz. Ancak ısrarla bilerek kirletmenin de çok doğru olmadığını hatırlatmak istiyorum. Bu şehir temizliğiyle de parmakla gösterilen bir şehir olsun arzusundayız.”

Editör: TE Bilişim