İnegöl’ün en eski yerleşim alanlarından biri olan ve yaklaşık 800 yıllık mazisi bulunan, İnegöl’ü fetheden komutan olarak anılan Turgutalp’in de metfun olduğu Turgutalpköy kırsal mahallesinde yollar, İnegöl Belediyesi tarafından kilit parke taşlarıyla kaplanıyor.

İnegöl’ün en eski yerleşim bölgelerinden biri, Osmangazi döneminde şehri fetheden komutan Turgutalp’in adını taşıyan ve metfun bulunduğu Turgutalpköy’de, yatırımlar devam ediyor. 2014 yılında hayata geçen Büyükşehir yasası sonrası mahallede başlayan değişim, altyapının tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmalarıyla sürüyor.

1500 M2’LİK ALANDA PARKE TAŞ UYGULANIYOR

Bilinen yaklaşık 800 yıllık mazisi bulunan Turgutalpköy kırsal mahallesinde, İnegöl Belediyesi tarafından sokaklar parke taşıyla kaplanıyor. Bölgede 1500 m2’lik parke taş uygulaması yapılırken, devam eden çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit beraberindeki ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte yerinde inceledi.

800 YILLIK MAHALLE

İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “Bugün İnegöl’ümüzün güzel kırsal mahallelerinden Turgutalp mahallemizdeyiz. İnegöl Belediyesi olarak son dönemde burada yaklaşık 1500 m2 kilitli parke taş uygulaması yaptık. Bugün de yapılan çalışmayı meclis üyelerimiz ve yöneticilerle birlikte yerinde inceleme fırsatımız oldu. Mahalle sakinlerimize de misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Onlar da bizleri burada yalnız bırakmadılar. Turgutalp kırsal mahallemiz İnegöl’ümüzün en eski mahallelerinden biri. İsmini de Osmangazi adına İnegöl’ü fetheden Turgutalp’ten alıyor. Yaklaşık 700-800 senelik bir kırsal mahallemiz” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI, ÜST YAPI DEVAM EDİYOR

Yapılan çalışmalardan da bahseden Eşref Yiğit, “Bizler İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir yasası sonrası 2014 yılından bu yana mahallemize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Altyapısını bitirdiğimiz mahallemizde üstyapıyla ilgili eksiklerini de gidermek için çalışıyoruz. Daha önce burada enerji iletim hatlarının değişimiyle alakalı UEDAŞ çalışmalarını bitirmişti. İnşallah eksik kalan yerleri de kısa sürede çözüp kırsal ve şehir merkezi ayrımı yapmadan tüm alanlarda çalışmaya devam edeceğiz. Yapılan bu çalışmanın da mahalle halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim