DATÜB Türkiye İcra komitesi ve İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Türkiye’deki yangınlardan zarar gören bölgeler başta olmak üzere yanan ormanların yerine 100 bin fidan dikimi kampanyası başlattıklarını belirterek, destek çağrısında bulundu.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Değerli halkımız ne yazık ki vatan hainleri bu kez ülkemizin akciğerlerine, ormanlarımıza göz dikerek ülkemizin dört bir tarafında yangınlar çıkartarak yeşil vatanımızı karartmaya kalkışmışlardır. Daha yangınların ilk günlerinde DATÜB Yönetim Kurulu Başkanımız Ziyatdin Kassanov; Kazakistan’ın Almatı Kentinde DATÜB Yönetimiyle olağanüstü bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Bu toplantı sonucunda Türkiye’deki yangınlardan zarar gören bölgeler başta olmak üzere yanan ormanların yerine 100 bin fidan dikimi kampanyasını başlatmıştır. Dünyanın dokuz ayrı ülkesinde vatan hasretiyle yaşayan biz Ahıskalılarda Genel Başkanımızın bu çağrısına duyarsız kalamazdık, kalamazdık ta. Ciğerimizi yakan orman yangınında zarar gören ormanlarımızı yeniden yeşertmek hepimizin vatan borcudur” dedi.

Taş konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Dünya Ahıska Türkleri Birliği Türkiye İcra Komitesi Olarak Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov’un bu duyarlı hassasiyetine gönülden katılıyor. DATÜB Türkiye Temsilciliklerimizin destekleriyle konunun hassasiyetini en güzel şekilde anlatarak Ahıska Hatıra Ormanı Kampanyasına katılım sağlamak için canla başla çalışacağız. Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov’un dediği gibi Türkiye bizim canımız, kanımız, evimizdir. Gelin hep birlikte yanan ormanlarımızı yeşertelim. Gelin birlikte Türkiye’mizin canına can verelim. Bu çalışmalarda Ahıskalılar olarak sözde değil amelimizle bunu gösterelim. Herkes bir fidan dikerse bu çalışmada başarılı oluruz. Hadi gelin birliğimizi gösterelim ve bu birliğimiz sayesinde ormanlarımız yeşersin. Bu bizim Türkiye’mize olan vefa borcumuzdur. Gün birlik olma vaktidir. Bizler de İnegöl Ahıska Türkleri Kültür VE Dayanışma Derneği ve DATÜB İnegöl Temsilciliği olarak değerli halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Genel Başkanımızın bu hassasiyetini değerli halkımızın bir vatan borcu olarak algılayacaklarına ve duyarlılıkla destek vereceklerine canı gönülden inanıyoruz.”

Editör: TE Bilişim