150 milyon TL değerinde 70 adet eğitim yuvası kazandırdıklarını vurgulayıp, bu yatırımların durmadan devam edeceğini söyledi.

DAR GELİRLİ VELİLERİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ALDIK

AK Parti’nin Türkiye’de her alanda değişim yaşattığını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, bu değişimin eğitim alanında da açıkça hissedildiğini söyledi. Milletvekili Şahin, “Öncelikle maddi durumları iyi olmayan velilerimizin üzerindeki yükü aldık. Her öğrenciye ücretsiz kitap dağıtımı, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimiz için kırtasiye yardımı başta olmak üzere, bir dizi eğitim desteği verdik” dedi.

MESLEK LİSELERİNİN ÖNÜNDEKİ KATSAYI ENGELİNİ KALDIRDIK

Devlet eliyle okul yapımına ağırlık verdiklerini ve hayırseverinde katkılarıyla okul sayısının hızla arttırıldığını vurgulayan Milletvekili Şahin, meslek liselerinin önündeki kat sayı engelinin kaldırıldığını, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi projesiyle eğitimde toplam kalitenin çıtasının yukarılara taşındığını vurguladı.

İNEGÖL, EĞTİMDE ÖNEMLİ PAY ALDI

İnegöl’e de son 12 yılda, hayırseverler ve devlet işbirliği ile 150 milyon TL değerinde 70 adet eğitim yuvası kazandırıldığını vurgulayan Şahin, “10 yıl içerisinde yüzde 70’i hayırseverler, yüzde 30’u devlet tarafından büyük eğitim yatırımları kazandırıldı. 10 yıl önce 7 Lisesi bulunan İnegöl’de, şu an itibariyle 23 Lise hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

SEVİM YILDIK MESLEKİ EĞİTİM KAMPUSUNDA 10 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

İnegöl’ün son 10 yılın en büyük projelerinden birisinin, hem Marmara bölgesinin hem de Türkiye’nin en büyük eğitim kampuslarından biri olan H. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu olduğunun altını çizen Hüseyin Şahin, “İnegöl’e bağlı Karalar köyü mevkiinde, 305 bin metrekarelik arazi üzerine 26 binamız yapıldı. Bu binaların kapalı alanı toplam 62 bin 200 metrekaredir. Dolayısıyla bu binaların tamamen hizmete girmesiyle, ilçemizde mesleki eğitime gidecek olan 10 bin öğrencimiz, bu kampusumuzda eğitim görecektir. Mesleki eğitim bundan sonra daha farklı olacak. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun oluşmasında, hayırseverimiz Mehmet Yıldız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

110 OKULDA 52 BİN ÖĞRENCİ

Yeni eğitim öğretim yılının, İnegöl’deki 55 ilkokul, 27 ortaokul, 23 lise, 5 anaokulunda, yaklaşık 52 bin civarında öğrenci ve 3 bin öğretmenle başladığını söyleyen Milletvekili Şahin, “Başta eğitim camiamız ve öğrencilerimi olmak üzere yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim