CHP İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, Alanyurt bölgesindeki koku ile alakalı yetkililerin inceleme yaptığını ve kokuya arıtmadan çıkan atık suyun neden olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz ay CHP İlçe Sekreteri Bengül Kavlan’ın gündeme getirdiği ve akabinde CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Dönmez’in de Alanyurt’taki koku sorunu ile alakalı meclise önerge vermesinin ardından yetkililer tarafından bölgede inceleme yapıldı.

Çevre Sağlık Komisyonu Büyükşehir Çevre Koruma Daire Başkanlığı, BUSKİ, Çevre Şehircilik yetkilileri, İnegöl Belediyesi Temizli ve Zabıta Birimleri tarafından yerinde incelemeler yapıldığını belirten Kavlan; “CHP varsa çözüm var. Kokunun nedeninin artıma atık suyu olduğu anlaşıldı. İnşallah yetkililer konu ile alakalı adım atar ve bölgede oturan vatandaşlar da temiz hava solumaya başlar” dedi.

Bengül Kavlan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

ARITMA YAPILIRKEN NÜFUS ARTIŞ ORANI HESAPLANMALIYDI

“Cumhuriyet Halk Partisi varsa çözüm de var. 21. Şubat'ta Alanyurt bölgesindeki kokunun nedeni nedir diye sormuştuk. İnegöl'müzü yönetenlere ana muhalefet partisi olarak sosyal devlet olmanın ve suyun tüm canlılar için bir hak olduğunu hatırlatmıştık. Tabi bu vesileyle Uludağ’ın eteklerinde yaşadığımız için kaynağından içilebilir su vurgusunu da yeniden yapmak istiyoruz. Aynı zamanda temiz hava solumakta bir yaşam hakkı diyoruz kendilerine. Bugün sormadan edemiyoruz 30 binden fazla nüfusa sahip birçok ilçeden büyük bir bölgeye yapılan arıtmanın atığının ileride nüfusun artış oranı hesaplanarak bölge halkına vereceği zarar koku hesaplanmadı mı? Çeşmelerden akan suyun içilebilirliği ve temiz hava solumakta hesaplansaydı?” daha doğru olmaz mıydı?”

YETKİLİLER İNCELEDİ KOKUNUN KAYNAĞI ATIK SUYU

“Konunun takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. 02 Mart tarihinde İnegöl Belediye Meclisi Toplantısına bizzat katıldım. Belediye meclis üyemiz Erkan Dönmez yapmış olduğum basın açıklaması ile ilgili İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alper Taban ve tüm yetkililere kokunun nedenini sordu. İnegöl belediyesiyle de yetinmedik. 17 Mart’ta Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına bizzat katılarak büyükşehir meclisine de aynı soruyu sorduk. Alanyurt ve Akhisar’da ortaya çıkan bu kokunun nedeni, Büyükşehir meclisi Çevre Sağlık komisyonuna verilen önerge sonucu 24 mart 2022 Perşembe günü büyük şehir belediye meclis üyemiz Erkan Dönmez, Çevre Sağlık Komisyonu Büyükşehir Çevre Koruma Daire Başkanlığı, BUSKİ, Çevre Şehircilik yetkilileri ve İnegöl Belediyemizin temizlik ve zabıta birimlerince yerinde incelemelerde bulunuldu. Yapılan inceleme sonucunda Arıtmanın atık suyunun dereye verildiği ortaya çıktı. Kokuya da bu atık suyun neden olduğu ifade edildi. İnegöl'ümüzü yönetenler inşallah bir an evvel sorunun çözümü için gerekli adımları atar ve İnegöl’ümüzde yaşayan vatandaşlarımız sağlıklı ve temiz bir hava solumaya başlar. Cumhuriyet Halk Partisi varsa çözüm var demektir. “

Editör: TE Bilişim