Altın Nesil Okulları öğrencileri, dünya tarihinin seyrini değiştiren Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümünü "Bir destandır, Çanakkale!" diyerek, vatanımız uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı, hazırladıkları çeşitli etkinliklerle saygı ve rahmetle andılar.

Okulun çok amaçlı salonunda fizikî mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde yapılan anma programında öğrenciler atalarına saygı duruşunda bulunurken İstiklal Marşı’nı söylediler. Okul Müdürü Serdar ACAR’ın yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemi vurgulanırken ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin okudukları şiirler ve çalıp söyledikleri Çanakkale türküleri ile duygularını paylaştılar. 

Programda aynı zamanda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi işbirliğiyle ortaokullar düzeyindeki öğrenciler arasında düzenlenen mektup yarışmasında İnegöl ilçe 2.si olan 7.sınıf öğrencisi Ceren Sude YİĞİT mektubunu okuyarak izleyenlerle paylaştı.

Anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde panolar ve koridorlar günün anlam ve önemine uygun şekilde tasarlanarak bayraklarla donatıldı. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Çanakkale Temalı Pano Tasarlama Yarışması”nda da öğrenciler duygularını en iyi şekilde ifade eden pano tasarımlarını hazırlayarak hem iş birliği içinde çalışmanın önemini vurguladılar hem de günün farkındalığını yaşamış oldular. İlkokul öğrencilerinin görsel sanatlar derslerinde yaptıkları resimlerden oluşan resim sergisi de okulun giriş katında izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Anma programına salgın tedbirleri kapsamında okul velilerinin katılamaması nedeniyle bu anlamlı günde onlar için de bir etkinlik hazırlandı. 18 Mart akşamı okul velileri için hazırlanan çevrimiçi bilgi yarışmasında anne ve babalar hem bilgileri ile yarışarak eğlendiler hem de Çanakkale Zaferi hakkında yeni bilgiler öğrenerek anlamlı bir etkinliğe dahil oldular.

Editör: TE Bilişim