“Eğitimde gelenekçi, öğretimde çağdaş” sloganı ile eğitim-öğretim çalışmalarını düzenleyen Altın Nesil Okulları, öğrencilerinin akademik başarılarının en üst seviyeye çıkarılması için yaptığı etkili eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerdeki başarısıyla da dikkat çekiyor.

Altın Nesil Okulları, her kademesinde pandemi sürecinde yürüttüğü başarılı akademik çalışmalar sonrasında yüz yüze eğitime devam edilmesiyle birlikte oryantiring, okçuluk, satranç, masa tenisi, Uzak Doğu sporları gibi farklı alanlarda düzenlenen yerel ve ulusal müsabakalarda elde ettiği başarılarla 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

İLK BAŞARI ORYANTİRİNGDE

Yıl boyunca katıldıkları pek çok müsabakayı derece ile tamamlayan Altın Nesil Okulları genç kızlar oryantiring takımı öğrencileri, geçtiğimiz Şubat ayında Bursa’da katıldıkları İl finallerinde 1. olarak bölge finallerinde ilimizi temsil etme hakkını elde etti. 30 Mart 2022 tarihinde ise Sakarya’da düzenlenen Okullar Arası Oryantiring Bölge Şampiyonası’nda birbirinden zorlu rakiplerini geride bırakarak bölge şampiyonu oldu. Oryantiring takımı öğrencileri, madalyaları ile okullarına döndüler. Ayrıca takım sporcularından Azra Coşkun, şampiyonada bireysel olarak birinci; Semanur Özdemir ise üçüncü olma başarısı gösterdiler. Hem Altın Nesil Okullarını hem de İnegöl’ü temsil eden öğrenciler önemli bir başarıya imza atmanın gururunu yaşadılar. Bölge finallerinde takım halinde 1. olan Altın Nesil Fen ve Anadolu Lisesi genç kızlar oryantiring takımı, 17 Nisan 2022 tarihinde Balıkesir’de düzenlenecek olan okullar arası Türkiye şampiyonasına katılarak bölgemizi temsil etme hakkını elde etti.

1-2 Nisan 2022 tarihlerinde Muğla’da gerçekleştirilen 3. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda ise İnegöl Belediyespor bünyesinde yarışan Altın Nesilli öğrenciler Azra Coşkun Türkiye şampiyonu, Aleyna Minden Türkiye şampiyonu, Semanur Özdemir Türkiye 3.lük derecesi elde ederek madalya almaya hak kazanmıştır.

İKİNCİ BAŞARI OKÇULUKTA

Geçtiğimiz günlerde İnegöl’de düzenlenen ilk okçuluk müsabakasına da ev sahipliği yapan Altın Nesil Okulları, Bursa Atıcılar’da düzenlenen Okçuluk Klasik Yay Bursa Okullar Arası İl Birinciliği müsabakalarına da 14 öğrenci ile katılarak turnuvaya damgasını vurdu. Küçük erkekler kategorisinde Faruk Öztürk Bursa 3.sü, Mustafa Efe Arı Bursa 4.sü; minik kızlar kategorisinde Halenur Sütçü Bursa 5.si, Genç erkekler kategorisinde Kerem Akyol Bursa 3.sü olarak madalya almaya hak kazandılar. Bu turnuvaların kendileri için bir başlangıç olduğunu ifade eden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Ömer BAKAY, okçuluk kulübü antrenmanlarının okulda devam ettiğini ve ileriki süreçte öğrencilerinin çok daha başarılı sonuçlarla turnuvalara damgasını vuracağını ifade etti.

SATRANÇTA BAŞARILAR DEVAM EDİYOR

Bursa Ertuğrul Sağlam Spor Tesislerinde düzenlenen ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bursa Satranç İl Temsilciliği tarafından organize edilen 2021-2022 Öğretim Yılı Bursa Okullar Arası Mahalli Küçükler-Yıldızlar-Gençler Satranç Yarışması’na katılan Altın Nesilli öğrenciler, turnuvayı Bursa 2.si olarak tamamladılar ve kupa almaya hak kazandılar. Turnuvada elde ettikleri başarı neticesinde Altın Nesilli öğrenciler, Türkiye Bölgeler Arası Satranç Turnuvası’nda hem okullarını hem de İnegöl’ü temsil etmeye hak kazandılar.

UZAK DOĞU SPORLARINDA BAŞARI

Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da düzenlenen ve 1200 sporcunun katıldığı Budokaido Kyokushin Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olan Altın Nesil Okulları öğrencisi Ebrar Aşır, altın madalya ile okuluna döndü. Bu alanda elde ettiği derecelerle adından sıkça söz ettiren Aşır, okuluna başarılarla dönmenin ve İnegöl’ü başarıyla temsil etmiş olmanın haklı gururunu yaşadı.

MASA TENİSİNDE DE ŞAMPİYON ALTIN NESİLLİ ÖĞRENCİLER

İnegöl Belediyesinin düzenlediği Kurtuluş Kupası müsabakalarına küçük kızlar kategorisinde iki takımla katılan Altın Nesil Okulları, takımda yer alan öğrencilerin elde ettikleri başarılarla final müsabakalarına çıkmaya hak kazandı. Final karşılaşmalarında da başarı elde eden iki takım öğrencileri ilçe 1.si ve ilçe 2.si olarak madalya almaya hak kazandı.

HER ALANDA BAŞARI ALTIN NESİL OKULLARINDA

Öğrencilerinin elde ettiği başarılarla ilgili değerlendirme yapan Altın Nesil Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, “Altın Nesil Okulları olarak amacımız; çocuklarımızı her alanda donanımlı bir şekilde yetiştirerek onların hem eğitim hayatlarında üstün başarılar elde etmesini sağlamak hem de kendi değerleri ile barışık, milli ve manevi değerlerine sahip, kendine güveniyle Türkiye’nin geleceği olacak gençleri yetiştirmektir. Öğrencilerimizin göstermiş olduğu bu başarı son derece önemlidir. Okulumuzu başarıyla temsil eden tüm öğrencilerimizi ve onların yetişmesinde her an destek sağlayan aileleri ile antrenörlerini tebrik ediyorum. Biliyoruz ki bu başarılar, bir günde elde edilmiş başarılar değil. Bu nedenle akademik çalışmalarının yanı sıra ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirmeye zaman ayıran ve disiplinli bir tempo ile çalışan öğrencilerimizi özverili çalışmalarından dolayı da tebrik ediyorum.” diyerek bu başarının tesadüf olmadığını aksine sıkı bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

ÖĞRENCİLERİN ÖRNEK DAVRANIŞLARI

Altın Nesil İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Serdar Acar da öğrencilerinin istikrarlı ve disiplinli çalışmaları sonucunda elde ettikleri başarılarını tebrik etti ve “Bizler eğitim kadromuzla her alanda başarıyı hedefliyoruz. Akademik çalışmalardaki başarılarımız kadar sportif başarı da bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz farklı alanlarda katıldıkları müsabakalarda Altın Nesil Okullarını en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Kendilerini, ailelerini, çalışmalarına destek veren antrenör ve öğretmenlerini kutluyorum. Eminim ki öğrencilerimiz, devam edecekleri çalışmalar neticesinde her alanda adlarından söz ettirmeyi sürdürecekler. Öğrencilerimiz katıldıkları müsabakalarda sadece başarı elde etmekle kalmıyor aynı zamanda sergiledikleri istikrarlı ve yoğun çalışmalar ile yüksek enerjileri sayesinde pek çok öğrenci arkadaşına ve kardeşlerine de örnek oluyor. Bu yönden bakıldığında da öğrencilerimizin gösterdiği performansın ayrı bir değeri var.” sözleri ile öğrencilerin çalışmalarının değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilişim