Osmaniye Mahallesi 1. Orkide sokak ile Vahit sokakta bulunan Aladağlı ve Şahin apartmanı sakinleri, sokak üzerinde bulunan otoparkların kamyon ve otobüsçüler tarafından kullanılmasına tepki gösteriyorlar. Yetkililere konuyu iletmelerine rağmen bir türlü çözüm bulunamadığını ifade eden vatandaşlar, ayrıca otoparkta asayiş yönünden yaşanan olaylara emniyetin sessiz kaldığını belirttiler.

OTOPARK KAMYONCULAR GARAJINA DÖNDÜ

Apartman sakinlerinin kullanması gereken otoparka, kamyonların ve otobüslerin bırakıldığını belirten apartman sakinlerinden Uğurcan Adıyaman, “Araç giriş ve çıkışlarını engelliyorlar. Allah korusun yangın gibi acil bir durum olsa, itfaiye veya ambulans giriş yapamaz. Özellikle kamyon ve otobüs şoförleri araçlarını bırakıp gidiyorlar. Araçlarını kendileri gelip alana kadar da onlara ulaşamıyoruz. Normalde şehir içerisine bu tür araçların girişinin yasak olması lazım. Şehir içerisine park etmemeleri gerekiyor. Bu araçlarla ilgili trafik ekiplerini aradığımızda geliyorlar, sadece uyarıp gidiyorlar. Her seferinde böyle oluyor. Herhangi bir cezai işlem uygulamadıkları içinde trafik ekipleri gittikten sonra araçlar yine geri geliyor” dedi.

EMNİYET SADECE UYARIYOR

Yetkililerin konuya duyarsız kaldığını ifade eden Ayhan Harman ise, “Otoparka otomobil haricinde kamyon ve otobüs bırakılıyor. Bu nedenle biz kendi araçlarımızı park edemiyoruz. Zabıtaya konuyu iletiyoruz, onlar emniyete yönlendiriyor. Emniyeti arıyoruz, onlarda bir şey yapamıyor, sadece uyarıyor. Sonra durum yine aynı. 10 defa kendim aradım, ne zabıta, ne de trafik ekibi gelmedi” diye konuştu.

Aladağlı Apartmanı Yöneticisi Namık Kemal Özer ise, “Vatandaşlar çöp çıkarma konusunda bilinçsiz. Zamansız çöp çıkarılıyor. Bu sokağın her köşesinde konteynır var ama vatandaş konteynır yerine çöpünü sokağa döküyor. Konteynıra gidip çöpünü dökmeye üşeniyorlar. Park yeri ise düzensiz kullanılıyor. Araç sahipleri kafalarına göre araçlarını bırakıp gidiyor. Bir hafta aynı yerde duran araçlar var. Aracını çıkarmak isteyen vatandaşlara bu tür araçlar engel oluyor” dedi.

FUHUŞ YUVASI OLDU

Otoparkın apartman sakinleri haricinde herkes tarafından kullanıldığını belirten İbrahim Özsargın´da, “Apartmanımızın önündeki otopark bizim tarafımızdan verildi. Otopark ise bizim haricimizde herkes tarafından kullanılıyor. Otobüste çekiyorlar, kamyonda çekiyorlar. Geceleri buralarda alkol, uyuşturucu alıyorlar. Bununla ilgili şikayetlerimizi belediyeye, emniyete ve Kaymakamlığa ilettik. Dediler ki, Büyükşehir´e gidin. Belediyeye gidiyoruz, konu emniyetle alakalı diyorlar. Oraya gidiyoruz, onlarda başka bir tarafa yönlendiriyor. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Gece buradan insanlar geçemiyor. Alkol, uyuşturucu alanlar, fuhuş yapanlar yüzünden evimizden akşam cama çıkamıyoruz. Evimin balkonuna çamaşırlarımızı asamıyorum. Kamyon ve otobüsler sabah burada yarım saat çalışıyor. Sabahın saat 06.00´sında başlıyorlar çalışmaya. Egzoz dumanı evimin içene girecek diye camı açamıyorum. Artık bir çözüm bulsunlar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim