Bisikletli Kamp programlarını aralıksız sürdüren Ateş Karıncaları, Anadolu’nun İlk Türk başkenti olan İznik de tarihi gezi düzenledi.

Sosyal ve spor faaliyetlerinin yanı sıra kültürel faaliyetlerde düzenleyen Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği gençlere şanlı tarihimizi yerinde yaşayarak öğrenme fırsatı sundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, “Dernek olarak düzenlediğimiz kamp programlarını bu hafta tarihi şehrimiz İznik de gerçekleştiriyoruz. Gençlerin bisiklet sporu, dağcılık ve kamp programları gibi faaliyetlerle sağlık için harekete teşvik ederken aynı zaman da tarihi ve kültürel programlarla da manevi eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çünkü şanlı tarihimizi bilen gençler, ecdadımızı çok iyi bilen bireyler olarak yetiştirmeyi başarabilirsek geleceğimize umutla bakacağımız güçlü bir nesil bırakmış oluruz. Bu yüzden gençlere önem veriyoruz. Onlar geleceğimizin teminatı. Eğer bu pırlanta gibi gençlerimizi zamanımızın kötü akımlarına bırakacak olursak onlara sahip çıkmazsak bu vebal hepimizin üzerinde ağır bir sorumluluk olarak yeter de artar bile“ dedi.

‘Gençlerle daha güçlüyüz’ ifadelerini kullanan Ensar Vakfı İnegöl Şube Başkanı Fatih Bayram ise, “Yapmış olduğumuz faaliyetler sonrasında gerek esnafımızdan gerek toplum içerisinden çok güzel tebrik ve takdirler alıyoruz. Bunun yanı sıra Pandemi sürecinde bu kadar çok faaliyet biraz riskli değil mi diye eleştirilerde alıyoruz tabi ki. Şimdi konuya birde şu açıdan bakmalarını rica etmek isterim onlara. Pandemi sürecinde zina ve cinsellik içerikli yayınlara ara verildi mi hayır. Gençlerimizi uçuruma sürükleyen uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklarla gençleri zehirleyen art niyetli insanlar virüs çıktı biraz mola verelim mi dediler hayır. Onlar nasıl ki gençlerimizi bataklığa çekmek istiyorlarsa, bizlerde onlardan daha fazla çalışıp kardeşlerimizi faydalı şeylere yönlendirmeliyiz. Tabi ki bunu Covid-19 tedbirleri kapsamında kurallara en azami şekilde uymaya gayret ederek yapacağız ve yapıyoruz da zaten. Allaha şükür bu güne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık inşallah bundan sonrada hiçbirimiz yaşamayız. Bugün biz varsak yarın o gençler bizim yerimizde olacak. Biz tüm kardeşlerimizi seviyoruz. Biliyoruz ki akıllı şuurlu gençlerle daha güçlüyüz. Ümmeti Muhammedin dertleriyle dertlenen, Vatanına Milletine Bayrağına bağlı gençler için çalışmalara devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim