Dün saat 12.00’de düzenlenen genel kurul toplantısına, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, MHP Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, İnegöl’deki esnaf odalarının başkanları ile Şoförler Odasının  üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu’nun yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları, gelir-gider tablosu, tahmini bütçe ve faaliyet raporu okunarak, ayrı ayrı ibra edildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Şoförler Odası Başkan Bahattin Korkmaz, kongreye katılanların Mevlid Kandilini kutladı. Kongreye katılan herkese teşekkür eden Bahattin Korkmaz, “2010 yılından bu zamana 4 yıl geçti. Bugün yine tekrar karşınıza geldik. Bize güven duydunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar güveninize layık olmaya çalıştık. Yapılan çalışmalarda, burada olan herkesin çabası var. Bundan sonra esnaf teşkilatını daha ileriye götürmek ve güzel işler yapabilmek için çaba sarf edeceğiz. Bu desteklerinizi her zaman yanımızda görmek istiyoruz. 4 yıldan beri yönetimimizle birlikte üyelerimizin yanında olduk. 1 Şubat 2014 tarihinde Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin seçimleri var. Biz oda başkanları arkadaşları ile oraya da adayız. Maddi olarak da yanınızda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “Yerel seçimlerin ardından İnegöl, büyükşehir yasası kapsamında Büyükşehir sınırları içerisine girecek. İnegöl’ün ulaşım ve su gibi sorunları artık Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülecek. Ulaşım konusu Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından çözülecek ve ulaşımda tek yetkili olacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Necati Şahin ile birlikte İnegöl’ün ulaşım sorunlarına yardımcı olacağıma söz veriyorum” dedi.

Kamyoncu esnaflarından Mustafa Ertuğrul ise söz alarak, K  Belgesinde yaşadıkları sıkıntılar hakkında konuştu. Ertuğrul, “K Belgesi konusunda odamızın bize yardımcı olmasını istiyoruz. K Belgeleri satılıyor ama bize faydası yok. İçimizde maliyeye borçlu birçok arkadaşımız var. Borcumuzdan düşsünler. Yönetimimizden ve oda başkanımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

K belgesinde yaşanılan sorunların aktarılmasının ardından yeniden söz alan Başkan Bahattin Korkmaz, “Yerelde çözüme kavuşacak bazı adımlar attık. Bu adımlar ciddi de oldu. Bu K Belgesi, sizlerin canınızı acıttığı gibi yönetici olarak bizlerinde canını acıtıyor. Şoförler Odası Başkanı olarak size sözüm olsun, K Belgesi alınırken istenilen 4 bin 250 TL’yi kaldırtacağız. İnegöl yereli ile alakalı çalışmaları tamamladık. Yeni dönemde yapacağımız çalışmalarımızın Bursa ve Ankara ayağı olacak. Sağ olsun Milletvekilimiz bizimle çok ilgileniyor” ifadelerini kullandı. Başkan Korkmaz ayrıca Kamyoncular Kooperatifine yeni yer kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Kongreye yoğun katılımın olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Esnaf odalarıyla alakalı gönlüm çok huzurlu ve rahat. İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyduk. 108 tane halk otobüsü var. Bu halk otobüsleriyle alakalı türlü türlü şeyler söylendi ve ifade edildi. Ama şükürler olsun biz Türkiye’ye örnek olacak projeyi hayata geçirdik. Açık açık söylüyorum, tehditler aldık, sıkıntılar yaşadık. Ama biz yolumuzdan hiç şaşmadık. Hep doğruları söyledik” diye konuştu.

Taksileri tek sitemde toplamak için çalışma yaptıklarını bildiren Başkan Aktaş, “Gelişi güzel barakalarda ve derme çatma yerlerde iş görmekten ziyade, çok nezih taksi durakları ortaya çıktı. 10 yıldır farklı projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Ama halen birilerine yaranamadık. Hakaretlere varan mailler gönderenler oldu. Kendileriyle ahrette hesaplaşacağımı ifade etmek istiyorum. Biz, derdinizi derdimiz kabul ettik” dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçim sonucunda emektar Başkan Selahattin (Bahattin) Korkmaz yeniden İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçilirken,  yönetim kurulu üyeliklerine Veysel Kocaağa, Orhan Ceylan, Mesut Demirkıran, Osman Baykoz, Emin Kahraman, Şefket Öt, Mehmet Ali Öztürk ile Şenol Tiren, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Erdoğan Narin, Alatdin Cancı ve Nazmi Özen seçildi.

 

Editör: TE Bilişim