İnegöl`de hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle 96 saattir elektriksiz kaldıklarını belirten Ortaköy ile Alibeyköy Mahalle sakinleri, UEDAŞ`ın hizmet binasına gelerek eylem yaptı. Yetkililerle görüşen muhtarlar ve vatandaşlar, elektrik kesintisine çözüm bulunmasını istediler. Mahalle sakinlerinin yetkili ile görüştüğü sırada güvenlik görevlisinin müdahale etmek istemesi tansiyonu yükseltti. Mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği güvenlik görevlisi yetkili tarafından uzaklaştırıldı.

Ortaköy Mahallesi Muhtarı Cengiz Demirel ile Alibeyköy Mahallesi Muhtarı Nurettin Çakır, "Yollarımız açık kendi imkanlarımız ile yollarımızı temizledik. UEDAŞ yetkilileri yollar kapalı gelemiyoruz diyorlar. Yeter ki gelsinler biz sırtımızda taşırız, yollarımızda bir gram kar yok. 4 gündür yıkanamıyoruz. Buzdolaplarındaki yiyecekler artık bozuldu. Kaloriferli evlerde soğukta oturuyoruz. Bugün Kandil, duş alamadık. Dere suyu ile abdest aldık. Yollarımız kapalı değil, bahane uydurmasınlar, gelip elektriklerimizi yapsınlar" dediler.

Olaya müdahale eden emniyet yetkileri mahalle muhtarları ile mahalle sakinlerinden oluşan bir grubu temsilci seçerek, UEDAŞ yetkilileri ile görüştürdü. UEDAŞ önüne gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yarına kadar ek süre tanındı. 22 köyde elektrik yok. Daha önce böyle bir şey yaşanmadı. Şaşırtıcı bir durum. Burada mağduriyet söz konusudur. Biz gerekli yerlere ve Valiliğe konuyla ilgili bilgilendirme yaptık. Bize söz verdiler yarın akşam elektriksiz köy kalmayacak" diye konuştu. Aktaş, “İnegöl’de elektrik anlamında hiç şahit olunmamış bir havaya şahit oldum. 5 gündür elektriği olmayan köylerimiz var. Bu konu bizim yetkimiz de değil. Hala 22 köyümüzde elektrik yok. Cumartesi akşamına kadar elektrik sorununun tamamının halledileceği yönünde söz aldık. Bütün köy yolları da açıldı. Mahalle muhtarlarımız bizi arayıp, UEDAŞ’la muhatap olamadığını söylüyor. İnegöl’ü bilmeyen adamlarla elektrik sorununun çözümü noktasında çalışma yapıldığında işler sağlıklı yürümüyor. Bir kamu kuruluşunda devamlılık esastır. İşlerin sağlıklı bir şekilde yürümesi gerekiyor. Bu sorununun raporlanıp, bildirilmesi lazım. Burada bir mağduriyet söz konusudur. 4 gündür uyumuyorum; aman bir mahallemizin yolu açılsın diye. İki gündür uyutmadığımız çalışanlarımız var. Ama maalesef elektrik konusunda ciddi sıkıntımız var. Tüm ilçe halkımızdan, direk konu bizle alakalı olmasa da haklarını helal etmelerini istiyorum. Bu kadar yapılan yatırımlardan sonra yaşadığımız bu sürecin cidden sorgulanması gerektiğini belirtmek isterim” dedi.

Elektriklerinin geleceğine dair söz alan mahalle sakinleri, geldikleri araçlarla yeniden mahallelerine döndüler. Öte yandan, verilen sözün yerine getirilerek, mahallelerin elektrik sorununun çözüldüğü bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim