Belediye Başkanı Alper Taban, Kurşunlu Mahallesinde mevsimlik işçilerin konakladığı alanı ziyaret etti. Burada elektrik, su ve konaklamayla ilgili yapılacak düzenlemelere ilişkin incelemelerde bulunuldu.

Kurşunlu Mahallesinde çilek hasadının başlamasıyla birlikte bölgeye mevsimlik işçiler de geldi. Bu yıl yeni bir alanda konaklayan mevsimlik işçilerin barınmayla ilgili ihtiyaçları için İnegöl Belediyesi de bir dizi çalışma başlattı. Elektrik, su ve konaklama alanında yapılacak çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Alper Taban, bu gün beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve parti yöneticileriyle birlikte incelemelerde bulundu.

Burada mevsimlik işçilere tatlı ikram edip sohbet eden Başkan Taban, sorunları da dinleyip istişarelerde bulundu. Ziyaretleri hakkında açıklama yapan Taban, “Bugün AK Parti İlçe Başkanımız, yöneticilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla beraber mevsimlik işçilerimizin bulunduğu alanda incelemelerde bulunuyoruz. Burada daha önce kalınmıyordu, bu yıl buranın daha uygun olacağı yönünde tespit yapıldı. Yaklaşık sezon boyunca 200 civarında vatandaşımız burada konaklıyor olacak. Yeni bir alan olmasından dolayı da eksiklerin giderilmesi, neler yapılabilir noktasında biz de yerinde görmek istedik. Arkadaşlarımız elektrik ve su hatlarıyla ilgili, malzeme serimi yapılarak iyileştirme çalışmalarını yapıyorlar” dedi.

İnegöl’de tarımın önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Başkan Taban, “Biliyorsunuz burası da artık Kurşunlu özelinde bir çilek kasabası olarak anılıyor. Dolayısıyla Kurşunlu’da yaşayan vatandaşlarımızın tek başına buradaki işe yetişmesi de mümkün değil. Buradan hareketle de mevsimlik işçilerimiz başka bölgelerden gelerek çilek ve başka ürünlerle ilgili iş ve işlemlerde yardımcı oluyorlar. Allah herkese hayırlı işler, hayırlı hasatlar nasip etsin. Bereketli, kazançlı bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim