İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Taban mesajında" Mücadelenin en güzelinin bağımsızlık uğruna verildiği ve halkın kendi iradesini söz sahibi ederek her şeyini vatan için sunduğu ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde olduğunu tüm cihana duyurduğu, Cumhuriyet Bayramımızın 96. yılı kutlu olsun." ifadesini kullandı.

CUMHURİYET; MİLLETİMİZİN ONURLU MÜCADELESİDİR

Başkan Taban mesajında; " Tarihimizde önemli kırılma noktaları vardır. Bizi biz yapan, bu toprakları vatan yapan en büyük ilham, bağımsızlığımız için verdiğimiz onurlu mücadeledir. Milletimiz Kurtuluş Mücadelesinde her şeyini vatan uğruna feda ederek Cumhuriyetin temellerini atmıştır. Cumhuriyet; milletimizin tüm imkanlarını seferber ederek, yönetiminde de söz hakkının olduğu devletinin, köklü tarihiyle yeniden ayaklanışının destanıdır” açıklamasına yer verdi.

YÜZYILLARI AYNI HİSSİYATLA BULUŞTURUR

96.yılında içimizdeki heyecanın yıllardır aynı vakarla sürdüğünü belirten Taban; “Bizi biz yapan tüm değerlere duyduğumuz minnet ve gönül borcu, bugünlerde anlamını perçinler. Bizleri birlik içinde tutar ve hiç sönmeyen bağımsızlık meşalemizin ışığını kuvvetlendirir. Bu yüzden Cumhuriyet; bu topraklarda var olan ruhaniyeti, inancı ve vatan sevgisini sembolize eder.  On beşinde tıbbiyelileri, Şerife Bacıları, Seyit Onbaşı'yı, Sütçü İmamı, hatta ve hatta İstanbul'da Fatih'i, Malazgirt’te Sultan Alparslan'ı, İnegöl'de Şükrü Naili Paşa’yı, Sakarya’da, Samsun'da, Ankara'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, kısaca adını sayamadığımız kadar çok olan aziz kahramanlarımızı, yüzyılları birleştirircesine farklı zamanları aynı inanç halesi etrafında buluşturur. Millet aynı millettir, ruh aynı ruhtur. Bu yüzden Cumhuriyet, köklerinden yeniden doğan bir milletin bağımsızlık ve özgürlük yolunda her türlü bedeli ödediği mücadelenin adıdır” dedi.

KUTLU YÜRÜYÜŞ İLELEBET DEVAM EDECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ıncı yıl kutlamasının, haklı ve heyecanlı bir gururla yaşandığını vurgulayan Taban, “Cumhuriyet’in 96. yılını kutluyor olmak, o günkü mücadelenin zihnimizden ve kalbimizden hiç eksilmeyen görüntüleri ile bizim bu millete olan inancımızın birer izdüşümüdür.  Türkiye Cumhuriyeti siyasi, jeopolitik, ekonomik ve tarihi yapısı münasebetiyle gücünü kendi dinamiklerinden alan, inancına asla gölge düşürmemiş, birlik ve beraberliğin en güzel örneği olmuştur. Bugün sadece topraklarımızda değil, sınırlarımızın ötesinde birçok devletin bize kalbi yakınlık duymasının ardında, zor zamanlarına hakkaniyetle yetişmiş, yardım elini hiç tereddüt etmeden mazlumdan yana uzatmış, Güçlü Türkiye'nin izleri vardır.  Bu yüzden Cenabı Allah’ın izniyle bu kutlu yürüyüş, ilelebet aynı inancın gölgesinde payidar kalacaktır. " açıklamasında bulundu.

96. YILIMIZ KUTLU OLSUN

Güçlü Türkiye’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler zirvesinde daha müreffeh, daha azimli, teknolojik ve her alanda yapılan yeniliklerle daha çok çalışarak varlığını sürdüreceğini belirten Taban; ” Cumhuriyet Bayramımızın 96. yılını en kalbi duygularımla kutluyorum. Egemenliğini kayıtsız şartsız elinde bulunduran aziz milletimizin, şanı ve şerefiyle, tarihe iz bırakan adıyla ilelebet var olmasını diliyorum. Nazlı hilalin şehadetle dalgalandığı al bayrakların, şehrin tüm yanını aynı coşku ile bezeyerek, birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin kutlamalarımızda aynı inançla yerini almasını halkımızdan istirham ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Cenabı Allah bu cennet ülkeyi her türlü kötülükten muhafaza buyursun. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim